S&P 500 ^GSPC 5,266.95 -0.74%
Meta META $474.36 -1.16%
Nvidia NVDA $1,148.25 +0.81%
Alphabet GOOG $177.40 -0.35%
Tesla TSLA $176.19 -0.32%
Microsoft MSFT $429.17 -0.27%
Apple AAPL $190.29 +0.16%
Amazon AMZN $182.02 -0.07%

De ce să faci cercetări când altcineva le poate face mai bine pentru tine?

Berkshire Hathaway a cumpărat cantități mari de $OXY-1.8% timp de aproape un an la un preț de aproximativ 60 de dolari. În ciuda acestor achiziții, prețul acțiunilor nu s-a mișcat nicăieri și se află la niveluri similare.
Astfel de achiziții îmi indică faptul că Berkshire are încredere în Occidental Petroleum, așa că de ce nu aș face-o și eu?
Warren Buffett însuși a descris aceste achiziții ca fiind un pariu pe termen lung pe creșterea prețului petrolului.

Berkshire Hathaway deține aproximativ 25% din $OXY-1.8% în acest moment.
Nu am aproape nicio cunoștință despre această industrie, dar mi se pare că nu aș călca într-o baltă aici.
Ce părere aveți despre $OXY-1.8%?


Ei bine, recunosc că am fost copilul poster în lumea iubitorilor de Buffett, urmărindu-i portofoliul și incluzându-l în al meu. Dar nu mai cumpăr, sunt de acord că firmele nu fac mare lucru, că încă merge în lateral și că sunt multe companii de mărfuri pe piață. Nu zic că e rău, dar chiar nu e mare lucru până acum.

Înțeleg că nu vedeți prea mult potențial în ea - sincer, nici eu nu văd, dar poate fi un lucru atât de sigur. Dacă, Doamne ferește, izbucnește un război în Taiwan, aceasta ar putea fi o poliță de asigurare foarte bună.

După cum spuneți, nu mă îngrijorează faptul că ar putea "pierde" din piață, ci doar o scădere semnificativă, fie și numai pentru că Buffett are o prezență semnificativă acolo. Dar mă cam gândesc că ar putea veni niște vești bune, așa că vom vedea, eu țin, nu vând, dar nici măcar nu mă convinge să mai cumpăr încă 😊.

Cred că am scris aici de câteva ori cum am cumpărat OXY cu o abordare similară și apoi am trecut printr-o oprire a dividendelor și o scădere de aproximativ -80%, în timp ce BRK.B încă primea aproximativ 10%pa pentru împrumutul său sub formă de acțiuni preferențiale + opțiuni. Înțeleg că este o situație diferită în acest moment, dar, în general, nu aș recomanda să copiezi pe cineva pentru că nu poți vedea în mintea lui și, de multe ori, nu știi întreaga poveste.

Acesta este un exemplu frumos și sunt parțial de acord cu dumneavoastră. Dar, în același timp, așa cum scrieți - este o situație diferită astăzi și chiar și fără BRK o văd ca pe o investiție decentă.

Am $BRK-B+0.0%, dar nu mă joc cu petrolul. Am avut experiențe proaste cu el. Pe de altă parte, aici are sens pentru mine, dar nu cumpăr acțiunile lor, deși cred că ar fi o investiție bună. Este suficient pentru mine să o dețin indirect.