S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Am dat peste un interviu interesant cu Štěpánek Hájek (analist la XTB) cu privire la ultimele evenimente de pe piață.

În primul rând, desigur, a fost un titlu de tabloid - "Ultima creștere a piețelor bursiere ar fi putut fi calmul dinaintea furtunii", dar apoi interviul a fost destul de frumos.

Ce s-a spus în interviu:
. Indicele S&P 500 a depășit 4.200 de dolari. Potrivit lui Hajek, ar putea fi calmul dinaintea furtunii, deoarece Fed și BCE se întâlnesc săptămâna aceasta și, de asemenea, vor fi publicate datele privind inflația de luna trecută.

Este posibil ca tendința inflației să nu fie atât de clară. În unele țări (Canada este un exemplu), se pare că consumatorii au trecut peste cele mai grele luni și, din nou, ca urmare, cererea de bunuri este în creștere (și, odată cu ea, creșterea prețurilor).

O mare parte a pieței a rupt în sus și, prin urmare, nu este ușor să găsești titluri la prețuri rezonabile pe termen scurt. Cu toate acestea, potrivit lui Hajek, printre astfel de titluri se numără Expedia și Starbucks. Un titlu stabil este, de exemplu, Union Pacific.

Hájek: O posibilă nouă cerere puternică pentru obligațiunile guvernamentale americane reprezintă un anumit risc pentru piața bursieră. Alungarea grijilor legate de plafonul de îndatorare poate elibera mâinile guvernului pentru a emite noi datorii.

Hájek: În primul trimestru, economia europeană nu a fost la înălțimea așteptărilor optimiste. Acest lucru este legat și de redresarea mai slabă a economiei chineze. Acesta este și motivul pentru care cred că acțiunile germane, de exemplu, au fost ușor înaintea vremurilor și a fundamentelor.

Stepan Hajek descompune "furtuna" din jurul acțiunilor Coinbase Global. În cele din urmă, prețul acțiunilor companiei sub 10 USD ar putea fi în joc, spune el.

Prețurile gazelor naturale în Europa au scăzut substanțial. În viitor, riscul ar putea fi, de exemplu, componenta variabilă a contractelor cu furnizorii din Qatar, care ar putea redirecționa o parte din aprovizionare în altă parte dacă prețurile oferite sunt mai mari.

Interviul complet aici

Credeți că cineva știe cu adevărat dacă am ieșit deja din impas sau credeți, de asemenea, că nu și că sunt doar șarlatani? :-)

Vote to see the results! 0 answers already!

Am văzut interviul și îl pot recomanda și eu. Tot ceea ce a spus a avut sens pentru mine, așa că sunt de acord cu el. Investitorii în general au încetat să mai fie din nou precauți și lacomi, asta este ceea ce precede cel mai adesea un crash.

Așa cum se spune, când alții sunt lacomi, vinde.... :)

Stepan nu trage cu gloanțe oarbe. Îl iau ca pe un tip cu experiență, dar în general nimeni nu are o perspectivă completă asupra lui. Acestea sunt doar niște presupuneri, iar Fed și datele vor avea, ca întotdeauna, ultimul cuvânt. Dar, în ceea ce mă privește, cred într-un declin pe toate piețele.

Sincer, nu-l "cunoșteam" deloc pe Stepan în urmă cu câteva luni, așa că mă bucur că a primit un feedback destul de pozitiv aici și mă voi concentra mai mult pe el :)

Îl cunosc pe Stephen și până acum a avut dreptate în majoritatea lucrurilor. Îi împărtășesc părerea și eu și el crede că piața este cu adevărat prea pozitivă în acest moment. Dacă va exista o răcire, va fi bine și va fi în beneficiul sănătății pieței. Este doar o chestiune de cât de adâncă va fi această corecție. S-ar putea foarte bine să vedem un nou minim...

Aceasta ar fi o mare oportunitate de cumpărare pentru mine și m-aș bucura pentru asta :) Nu-mi place să cumpăr acum pentru că majoritatea titlurilor mari sunt pe ATH...

Cine nu s-ar supăra de prețuri mai mici pentru a adăuga eventual la pozițiile pe care😁