S&P 500 ^GSPC 5,321.41 +0.25%
Tesla TSLA $186.60 +6.66%
Meta META $464.63 -0.90%
Microsoft MSFT $429.04 +0.87%
Apple AAPL $192.35 +0.69%
Nvidia NVDA $953.86 +0.64%
Alphabet GOOG $179.54 +0.61%
Amazon AMZN $183.15 -0.21%

Egy érdekes interjúra bukkantam Štěpánek Hájekkel (az XTB elemzője) a legutóbbi piaci eseményekkel kapcsolatban.

Először persze egy bulvárlap szalagcím volt - "A tőzsdék legutóbbi emelkedése lehet a vihar előtti csend", de aztán az interjú elég szép volt.

Ami az interjúban elhangzott:
Az S&P 500 index 4.200 fölött van. Hayek szerint ez lehet a vihar előtti csend, mivel a héten ülésezik a Fed és az EKB, és jönnek a múlt havi inflációs adatok is.

Az inflációs trend nem biztos, hogy ennyire egyértelmű. Egyes országokban (Kanada a példa) úgy tűnik, hogy a fogyasztók átvészelték a legrosszabb hónapokat, és ennek következtében ismét nő az áruk iránti kereslet (és ezzel együtt az árak növekedése).

A piac nagy része magasabbra tört, így rövid távon nem könnyű elfogadható árú címeket találni. Hajek szerint azonban ilyen részvények közé tartozik az Expedia és a Starbucks. Stabil cím például a Union Pacific.

Hájek: Az amerikai államkötvények iránti esetleges újabb erős kereslet bizonyos kockázatot jelent a részvénypiac számára. Az adósságplafon miatti aggodalmak elodázása felszabadíthatja a kormány kezét az új adósságok kibocsátására.

Hájek: Az európai gazdaság az első negyedévben elmaradt az optimista várakozásoktól. Ez összefügg a kínai gazdaság gyengébb fellendülésével is. Ezért is gondolom, hogy például a német részvények kissé megelőzték az időt és a fundamentumokat.

Stepan Hajek lebontja a Coinbase Global részvényei körüli "vihart". Végül a vállalat 10 dollár alatti árfolyama lehet a játékban - mondta.

A földgáz ára Európában jelentősen csökkent. A jövőben kockázatot jelenthet például a katari szállítókkal kötött szerződések változó összetevője, akik magasabb kínált árak esetén máshová irányíthatják át a szállítás egy részét.

A teljes interjú itt

Ön szerint bárki is tudja, hogy tényleg túl vagyunk-e már a nehezén, vagy azt is gondolja, hogy nem, és ezek csak sarlatánok? :-)

Vote to see the results! 0 answers already!

No comments yet