S&P 500 ^GSPC 5,235.48 -0.60%
Nvidia NVDA $1,105.58 -3.72%
Microsoft MSFT $414.67 -3.38%
Alphabet GOOG $173.56 -2.16%
Meta META $467.05 -1.54%
Amazon AMZN $179.32 -1.48%
Tesla TSLA $178.79 +1.48%
Apple AAPL $191.29 +0.53%

Ce părere aveți despre Royal Dutch Shell, Shell $SHEL pe scurt, poate aș spune că este un pic neglijată în această industrie.

Pentru informații pe scurt: -> 😊

Royal Dutch Shell, una dintre cele mai mari companii din lume din punct de vedere al veniturilor. Este implicată în producția și prelucrarea petrolului și a gazelor. Shell este înregistrată în Regatul Unit și are multe birouri în întreaga lume, inclusiv în Canada, Nigeria și India. Compania a fost înființată la Londra în 1907, în cadrul unei fuziuni între Royal Dutch Petroleum Company și Shell Transport and Trading Company Limited. Compania are segmente complete care variază de la explorarea și producția de petrol, gaze naturale. De asemenea, este implicată și în procesarea gazelor naturale, a lichidelor de gaz și a altor combustibili, produse. De asemenea, deține și activități de rafinare, comercializare, marketing.

Astăzi, compania a declarat și a făcut acționarii foarte mulțumiți de perspectivele sale. Din fluxul de numerar din operațiuni, intenționează să majoreze distribuția către acționari de la 20% din valoarea existentă la 30-40%. Acest lucru va însemna o creștere a dividendelor de 15%, preconizată, începând cu al doilea trimestru. De asemenea, intenționează să efectueze o răscumpărare de acțiuni de până la 5 miliarde de dolari în a doua jumătate a acestui an.

"Performanța, disciplina și simplificarea vor fi principiile noastre de bază în alocarea capitalului pentru a îmbunătăți distribuția către acționari, permițând în același timp transformarea energetică", a declarat Wael Sawan, directorul general al Shell. "Vom investi în modele care funcționează - modele cu cele mai mari randamente care contribuie la punctele noastre forte", a adăugat Sawan

Accentul pus de Shell pe performanță și pe disciplina de capital vine în contextul în care compania încearcă să reducă ceea ce mulți consideră a fi o diferență de evaluare tot mai mare între marile companii petroliere europene și cele americane. Majorul petrolier britanic a raportat profituri anuale record de aproape 40 de miliarde de dolari pentru anul 2022. Compania a adăugat, de asemenea, că cheltuielile de capital vor fi reduse la 22-25 miliarde de dolari pe an în 2024 și 2025.

SHEL

Shell

SHEL
$71.45 $0.00

Bineînțeles, sectorul este ciclic, mai mult, se confruntă și cu presiuni constante din partea mediului din cauza climei. În același timp, $SHEL și-a reiterat angajamentul față de obiectivele sale climatice, afirmând că face "progrese bune" pentru a deveni o afacere cu emisii zero până în 2050.

Am această companie în portofoliu, cumpărată pe fondul scăderii din acest an, și până acum sunt mulțumit de ea. Am avut noutăți în jurul companiilor americane în ultima vreme, dar îmi place și această companie, are și un istoric impresionant. Care este părerea voastră și dacă aveți / ați putea lua în calcul să cumpărați?


Este o companie frumoasă și am urmărit-o în ultima vreme. Cu toate acestea, nu investesc prea mult în acest sector, așa că, probabil, nu i-aș cumpăra acțiunile. Dar vă mulțumesc pentru actualizare :)

👍 Da, am înțeles. Îmi place mineritul, dar în viitor probabil că mă gândesc să reduc la una dintre companiile petroliere și să mă uit mai mult la minerale precum litiu și alte metale. Și cu ce mă mai lupt un pic este etica acestor companii vs importanța, foamea de materii prime.

Da, chestiunea eticii este, de asemenea, motivul pentru care nu investesc în această industrie.

Shelka! Îmi amintesc de ea. Și eu am fost să o văd de câteva ori. Acțiunea este OK pentru mine, dar am concurenți mai mari:)

Da, sunt sigur că mulți oameni de aici își amintesc de ea. 😁 De exemplu, ce căutați?

Îmi place US Chevron. Este o acțiune foarte bună pentru mine.

O companie bună, dar pentru mine, dacă este "lipsită de etică", atunci să merite. Aș vota pentru altcineva.

Da, etica în acest sector nu este foarte bună, este greu în ziua de azi, unde este? ...chiar și în marile sectoare tehnologice și în branduri populare precum Apple etc. sunt multe de spus împotriva eticii.

Forma este superbă, dar după ce au plecat din Cehia nu prea sunt multe de văzut aici. Sunt jucători mai mari pe piață, dar de ce nu. Nu este rău.

Sunt, dar și această companie este un gigant, oricum e păcat că au plecat din Cehia, nici nu știu de ce?

Cred că era o piață mică. Nu știu care este motivul exact...

Cumva nici măcar informația că Shell a plecat din Cehia nu a ajuns la mine :)

Toată lumea cunoaște compania, dar nu se vorbește prea mult despre acțiuni. Cred că există opțiuni mult mai bune în acest sector.

Doar că, ei bine, nu am auzit prea multe despre el, așa că mă interesează opiniile. Vor fi altele mai bune, fără îndoială, dar știrea de azi despre plan este grozavă, cred că se ridică la înălțimea lui. Ce nu mai e așa de frumos e informația de la Victor de mai jos, va trebui să o încarc și pe asta

Am perceput oarecum societatea, dar nu am analizat-o niciodată. Pur și simplu nu m-a interesat la prima vedere, de aceea am ales CVX pentru portofoliul meu.

$CVX+0.9% are și ea cifre frumoase și operează în toată lumea. Cu siguranță, de asemenea, o alegere bună, încă mai sper la un pic de redresare $OXY+0.1% în acest sector și acest $SHEL mă face fericit până acum, deoarece am un buy mai mic decât prețul actual și știrile privind perspectivele m-au făcut fericit.

I-am vândut când am fost alertat de implicarea lor în uciderea civililor din Nigeria, pe care au plătit 15,5 milioane de euro https://www.amnesty.org/en/latest/press-release/2017/11/investigate-shell-for-complicity-in-murder-rape-and-torture/.

Oh, ei bine, nu e o veste frumoasă, nu am văzut-o nicăieri, dar nu mă surprinde, pentru că nicio companie nu vrea ca acest lucru să fie la vedere. O să citesc mai atent link-ul. Oricum, doar la o privire rapidă văd că e din anii anteriori, poate că asta a apărut mai demult la preț, dar înțeleg etica.

Vă mulțumim pentru informații. Chiar dacă e de acum câțiva ani, e totuși oribil.

Știți dacă prețul acțiunilor a reacționat puternic la această știre mai devreme?

Nu știu, cred că aș putea să dau de ea cumva. Din păcate, nu-mi fac iluzii că acesta este un caz izolat. Extracția de minereuri este adesea asociată cu violența și nu va fi diferit după tranziția la EV, unde doar un alt guvern / marfă va juca un rol.