S&P 500 ^GSPC 5,307.01 -0.27%
Tesla TSLA $180.11 -3.48%
Alphabet GOOG $178.00 -0.86%
Apple AAPL $190.90 -0.75%
Meta META $467.78 +0.68%
Nvidia NVDA $949.50 -0.46%
Microsoft MSFT $430.52 +0.34%
Amazon AMZN $183.13 -0.01%

2 интересни компании, които изплащат дивиденти всеки месец

Teodor Aleksandrov
16. 6. 2023
1 min read

Компаниите с месечни плащания на дивиденти са популярни сред инвеститорите. От гледна точка на реинвестирането това носи леко предимство. От психологическа гледна точка това е огромно предимство. Днес ще разгледаме две от тях!

По-честото изплащане може да допринесе много за вашето спокойствие от пасивния доход.

Global Water Resources, Inc. $GWRS-1.6%

Global Water Resources е американска компания, базирана в Аризона, която е специализирана в експлоатацията и управлението на водоснабдителни и канализационни системи. Компанията предоставя водни услуги на търговски и жилищни клиенти в района на Централна Аризона.

GWRS
$12.83 -$0.21 -1.61%

Глобал Уотър Рисорсиз експлоатира повече от 14 000 водомера и управлява повече от 2500 мили водопроводни и канализационни мрежи. Компанията се фокусира върху устойчивостта и използването на възобновяеми източници на вода, като например валежи и рециклирана вода. Глобал Уотър Рисорсиз също така насърчава общественото образование и осведоменост относно опазването на водата и защитата на водните ресурси.

Global Water Resources се търгува публично на NASDAQ. Основана през 2003 г., Global Water Resources има дългогодишен опит в управлението на водите и отпадъчните води и се счита за една от най-големите американски компании в областта на водоснабдяването и канализацията.

Като компания, фокусирана върху експлоатацията и управлението на водоснабдителни и канализационни системи, Global Water Resources е чувствителна към промените във водните ресурси и към промените в регулаторната и политическата среда.

През третото тримесечие на 2022 г. Глобал Уотър Рисорсиз, Инк. отбеляза значително подобрение на резултатите спрямо предходната година. Приходите се увеличиха с 6,4%, което представлява увеличение от 2 млн. долара. В същото време обаче оперативните разходи се увеличиха с 4,3%, или с 1,1 млн. долара.

Основната причина за увеличението на приходите беше ползата от 1191 нови водни връзки, придобити чрез придобиването от Дружеството на Las Quintas Serenas Water Company of Tucson, Rincon Water Company и Twin Hawks Utility. Освен това GWRS получи одобрение за поетапно увеличение на тарифите за 96% от активните връзки на Дружеството, което се очаква да увеличи допълнително приходите с 2,2 млн. долара на годишна база през следващите две години.

GWRS изплаща дивидентите си ежемесечно

Shaw Communications Inc. $SJR+0.9%

Канадска компания, която предоставя телекомуникационни и медийни услуги, включително кабелна телевизия, интернет и мобилни телефони.

Shaw Communications е канадска телекомуникационна компания, която е специализирана в предоставянето на широколентови интернет услуги, мобилни телефони, телевизионни услуги и други телекомуникационни услуги. Компанията е основана през 1966 г. и е със седалище в Калгари, Канада.

SJR
$30.18 $0.27 +0.90%
Capital Structure
Market Cap
14.9B
Enterpr. Val.
25.9B
Valuation
P/E
27.7
P/S
3.7
Dividends
Yield
-
Payout
77.5%

Shaw Communications Inc. предоставя услуги в цяла Канада и е една от най-големите телекомуникационни компании в страната. Компанията предлага високоскоростни интернет връзки със скорост до 1 Gbps, мобилна телефония и телевизионни услуги с повече от 300 канала, включително програми с висока разделителна способност (HD) и ултрависока разделителна способност (UHD). Shaw Communications Inc. предлага и услуги за бизнес клиенти, включително облачни решения, центрове за данни и споделени услуги.

През 2016 г. Shaw Communications Inc. придоби WIND Mobile, което ѝ позволи да навлезе на пазара на мобилни телефони в Канада. Понастоящем компанията предлага мобилни телефони и планове за пренос на данни с различни опции за физически и юридически лица.

През последните години Shaw Communications Inc. се фокусира върху разширяване на услугите си и въвеждане на иновации с технологии като добавена реалност (AR), виртуална реалност (VR) и изкуствен интелект (AI). Компанията също така инвестира в модернизиране на инфраструктурата си и разширяване на обхвата си.

Shaw Communications Inc. се търгува на фондовата борса в Торонто под символа SJR и на фондовата борса в Ню Йорк под символа SJR. Компанията има силна финансова позиция и стабилна дивидентна политика, което я прави привлекателна за инвеститорите, търсещи стабилни, дългосрочни инвестиции в телекомуникационния сектор.

Отказ от отговорност: Това по никакъв начин не е инвестиционна препоръка. Това е единствено мое обобщение и анализ, базирани на данни от интернет и други източници. Инвестирането на финансовите пазари е рисково и всеки трябва да инвестира въз основа на собствените си решения. Аз съм просто аматьор, който споделя мнението си.

Прочетете цялата статия безплатно?
Продължете 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.