S&P 500 ^GSPC 5,306.04 +0.02%
Nvidia NVDA $1,140.59 +7.13%
Tesla TSLA $176.75 -1.39%
Alphabet GOOG $178.02 +0.96%
Amazon AMZN $182.15 +0.77%
Meta META $479.92 +0.36%
Microsoft MSFT $430.32 +0.04%
Apple AAPL $189.99 +0.01%

2 érdekes vállalat, amely minden hónapban osztalékot fizet

Ferkó Joó
16. 6. 2023
5 min read

A havi kifizetésekkel rendelkező osztalékfizető vállalatok népszerűek a befektetők körében. Az újrabefektetés szempontjából ez némi előnnyel jár. Pszichológiai szempontból ez hatalmas előnyt jelent. Ma kettőt nézünk meg közülük!

A gyakoribb kifizetés sokat hozzáadhat a passzív jövedelem nyugalmához.

Global Water Resources, Inc. $GWRS+1.3%

A Global Water Resources egy arizonai székhelyű amerikai vállalat, amely víz- és szennyvízrendszerek üzemeltetésére és kezelésére specializálódott. A vállalat vízszolgáltatást nyújt kereskedelmi és lakossági ügyfeleknek Közép-Arizona területén.

GWRS
$12.63 $0.16 +1.28%

A Global Water Resources több mint 14 000 vízmérőt üzemeltet, és több mint 2500 mérföldnyi víz- és csatornavezetéket kezel. A vállalat a fenntarthatóságra és a megújuló vízforrások, például a csapadék és az újrahasznosított víz használatára összpontosít. A Global Water Resources emellett támogatja a közoktatást és a vízvédelemmel és a vízkészletek védelmével kapcsolatos tudatosságot.

A Global Water Resources a NASDAQ-on nyilvánosan jegyzett vállalat. A 2003-ban alapított Global Water Resources sokéves tapasztalattal rendelkezik a víz- és szennyvízgazdálkodás területén, és Amerika egyik legnagyobb víz- és szennyvízszolgáltató vállalatának számít.

A víz- és szennyvízrendszerek üzemeltetésére és kezelésére összpontosító vállalatként a Global Water Resources érzékenyen reagál a vízkészletek változásaira, valamint a szabályozási és politikai környezet változásaira.

A Global Water Resources, Inc. 2022 harmadik negyedévében jelentős eredményjavulást tapasztalt az előző évhez képest. A bevételek 6,4%-kal, azaz 2 millió dollárral nőttek. Ezzel egyidejűleg azonban a működési költségek 4,3%-kal, azaz 1,1 millió dollárral nőttek.

A bevételek növekedésének elsődleges oka az volt, hogy a Társaság a tucsoni Las Quintas Serenas Water Company of Tucson, a Rincon Water Company és a Twin Hawks Utility felvásárlásával szerzett 1.191 új vízcsatlakozás előnyét élvezte. Ezenkívül a GWRS engedélyt kapott a Társaság aktív szolgáltatási kapcsolatainak 96%-ára vonatkozó fokozatos tarifaemelésre, ami várhatóan tovább növeli a bevételeket 2,2 millió dollárral éves szinten a következő két évben.

A GWRS havonta fizet osztalékot

Shaw Communications Inc. $SJR+0.9%

Kanadai vállalat, amely távközlési és médiaszolgáltatásokat nyújt, beleértve a kábeltelevíziót, az internetet és a mobiltelefonokat.

A Shaw Communications kanadai távközlési vállalat, amely szélessávú internetszolgáltatások, mobiltelefonok, televíziós és egyéb távközlési szolgáltatások nyújtására szakosodott. A vállalatot 1966-ban alapították, székhelye a kanadai Calgaryban található.

SJR
$30.18 $0.27 +0.90%
Capital Structure
Market Cap
14.9B
Enterpr. Val.
25.8B
Valuation
P/E
27.7
P/S
3.7
Dividends
Yield
-
Payout
77.5%

A Shaw Communications Inc. egész Kanadában szolgáltatásokat nyújt, és az ország egyik legnagyobb távközlési vállalata. A vállalat nagysebességű internetkapcsolatokat kínál akár 1 Gbps sebességgel, mobiltelefon- és televíziós szolgáltatásokat több mint 300 csatornával, köztük nagy felbontású (HD) és ultra nagy felbontású (UHD) programokkal. A Shaw Communications Inc. emellett szolgáltatásokat kínál üzleti ügyfeleknek, többek között felhőmegoldásokat, adatközpontokat és megosztott szolgáltatásokat.

2016-ban a Shaw Communications Inc. felvásárolta a WIND Mobile-t, így beléphetett a kanadai mobiltelefon-piacra. A vállalat mostantól mobiltelefonokat és adatcsomagokat kínál különböző opciókkal magánszemélyek és vállalkozások számára.

Az elmúlt években a Shaw Communications Inc. a szolgáltatásainak bővítésére és az olyan technológiák innovációjára összpontosított, mint a kiterjesztett valóság (AR), a virtuális valóság (VR) és a mesterséges intelligencia (AI). A vállalat emellett infrastruktúrájának korszerűsítésébe és területének bővítésébe is befektetett.

A Shaw Communications Inc. a torontói tőzsdén SJR, a New York-i tőzsdén pedig SJR szimbólummal kereskedik. A vállalat erős pénzügyi pozícióval és stabil osztalékpolitikával rendelkezik, ami vonzóvá teszi a távközlési szektorban stabil, hosszú távú befektetéseket kereső befektetők számára.

Jogi nyilatkozat: Ez semmiképpen nem minősül befektetési ajánlásnak. Ez pusztán az én összefoglalóm és elemzésem, amely az internetről és más forrásokból származó adatokon alapul. A pénzügyi piacokon történő befektetés kockázatos, és mindenkinek a saját döntései alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.