S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Dacă vă place spațiul, iată o companie care ar putea permite zboruri spațiale comerciale în viitorul apropiat. Virgin Galactic $SPCE-5.2%

Nu am de gând să prezint compania, deoarece probabil că toată lumea o cunoaște. Mulți dintre noi cu siguranță ne place să urmărim acest lucru, deoarece spațiul este pur și simplu fascinant și sunt atât de multe lucruri pe care încă nu le știm. Ceea ce știm, însă, este că este o industrie care este mai degrabă neinvestibilă, deoarece consumă costuri uriașe, de la cercetare la materiale și materii prime necesare pentru a face o astfel de călătorie de la suprafața planetei. Probabil că acest sector va trebui să fie întotdeauna subvenționat.

Acum, $SPCE-5.2% a anunțat că intenționează să lanseze primele zboruri comerciale în spațiu la sfârșitul acestei luni. Iar acțiunile au reacționat la acest lucru prin creșterea cu 44% în tranzacțiile de dinaintea pieței. Primul zbor spațial, denumit Galactic 01, este programat între 27 și 30 iunie. Misiunea științifică va transporta o încărcătură științifică și trei membri ai echipajului de la Forțele Aeriene italiene și de la Consiliul Național de Cercetare din Italia pentru a efectua cercetări în microgravitație. Galactic 02 va fi lansat la începutul lunii august și va transporta astronauți privați. După aceea, sunt planificate zboruri spațiale comerciale lunare. Virgin Galactic și-a încheiat ultimul zbor de testare la 25 mai. Compania $SPCE-5.2% are un număr de 800 de pasageri la coadă pentru zboruri, potrivit CNBC. Lansarea din iunie va marca o etapă importantă către obiectivul de a efectua zboruri spațiale comerciale regulate.

SPCE
$0.86 -$0.05 -5.19%

Îmi place acest sector, dar, așa cum am spus la început, încă nu este viabil pentru aceste companii, deoarece pur și simplu înghit costurile uriașe. Eu le încurajez, la fel ca Musk cu "cucerirea" spațiului. Bineînțeles, dacă este un succes și suntem deja în punctul tehnologic în care zborul în spațiu devine cu adevărat următoarea stație de turism, atunci ar putea începe să aibă sens și ar putea exista profituri interesante de realizat, la urma urmei există o mulțime de milionari și miliardari în lume care ar dori să se ocupe de o astfel de experiență plină de adrenalină și emoționantă. 😁

Dar voi, oameni buni, ați avea curajul să zburați în spațiu și cum vedeți acest sector sau există vreun astfel de fan care are acțiuni în companie și crede în creșterea acesteia?


Și mie îmi place foarte mult această companie... iar ideea de a merge în spațiu este minunată! Mi-e teamă doar de ceea ce se va întâmpla cu un stoc valoros odată ce se va produce primul accident...

Resp. îmi place din punctul de vedere a ceea ce face, nu din punctul de vedere al dorinței de a investi în el :)

Cam așa este.

De acord. Aceasta a fost intenția mea când am scris-o. Așa cum am menționat în articol și mai departe în comentariile de aici, chiar și în opinia mea, nu se poate investi. Cu toate acestea, așa cum văd la voi toți, mă bucur de spațiu și de lucrurile interesante din jurul lui, de aici și postarea. Este o acțiune și, deși nu este pentru a fi deținută, dar specula poate doar pe această scădere, prin urmare, pentru comercianți poate fi interesantă. 😁

Vă mulțumim pentru acest articol frumos.

Pentru mine, această acțiune este o pură speculație și nu aș cumpăra niciodată acțiuni ale acestei companii.

Cu toate acestea, acest sector este destul de interesant.

Vă mulțumim pentru acest articol frumos.

Pentru mine, această acțiune este o pură speculație și nu aș cumpăra niciodată acțiuni ale acestei companii.

Cu toate acestea, îmi place acest sector și m-aș bucura dacă ar exista o companie cu un obiectiv similar.

Universul mă fascinează, dar îmi plac și banii mei și nu prea investesc aici😅

De acord, așa cum scriu, neinvestibilă, dar interesantă pentru mulți dintre noi datorită mediului înconjurător 😊.

Așa este. Dar dacă aș avea ocazia, aș zbura prin...

Frumos articol. Mulțumesc. Din nefericire pentru mine acest stoc este uitat și înecat nu merge foarte adânc în piața bursieră. Dacă SpaceX va ajunge vreodată pe piață, ar putea fi interesant.

Sunt de acord, aș aprecia și eu și mă întreb ce s-ar întâmpla dacă SpaceX ar veni pe piață.

Ar fi un schimb frumos. Prețul ar urca în sus și apoi ar intra și cei cu pantaloni scurți :)

Ar fi o explozie și aș sări în această companie într-o clipită :)

Și eu aș fi foarte interesat de SpaceX, aceasta este de neinvestit, dar Musk ar putea poate face o mică creștere din acest sector, deși tot va mânca mulți bani.

Mulțumesc, și sunt de acord! Așa cum am spus pentru mine, nu se poate investi și așa va fi întotdeauna, deși pot exista oscilații ascendente, când ar putea fi bine, dar apoi va fi tot o scădere, deoarece, așa cum am menționat, sectorul, prin însăși natura sa, va fi probabil întotdeauna în pierdere. Ar putea fi excelent pentru o tranzacție. 😊

Nu vă supărați pe mine, dar acest lucru poate fi cumpărat doar la unele tranzacții. Când mă uit la cât de rău este afacerea este aurolinky, care vizează o bază de clienți mult mai mare, trebuie să fie clar pentru toată lumea că acest lucru nu are nici o șansă de a câștiga drumul său în spațiu pentru câțiva selectați sponsorizați din buzunarele lor acționari.

Ei au în prezent 800 de rezervări, chiar dacă prețul zborului se dublează din nou în viitor, unde este plafonul? Un milion, două... cinci? Câte dintre aceste rachete pot scoate fără ca CF.... să explodeze în cele mai nebunești vise ale lor, poate 20-50 în 10-20 de ani?

Să calculeze toată lumea, dar pentru a tranzacționa la un P/E rezonabil, să zicem 30, ar trebui să aibă o flotă de avioane precum Concorde, iar asta va mânca atât de mulți bani încât biletul va ajunge la 50k usd, și cine va plăti pentru asta când poate închiria un avion privat care poate nu va fi la fel de rapid, dar se poate bucura destul de mult de zbor;)

De acord, credeți-mă, eu nu dau niciodată recomandări de investiții, dar aici și aici scriu pentru prima dată, sector neinvestibil și practic pentru majoritatea acționarilor, da, sunt unii, dar nu e vorba atât de investiție cât de profit, ci poate doar de susținere ca și cum aș dona la o fundație. 😁 Cum spui tu, doar un trade ar putea fi găsit pe ăsta, cum ar fi poate să vin acum în lipsă. Postez pentru că am văzut că acțiunea are mulți adepți aici și mi se pare interesant acest sector ca din perspectiva progresului, cât de departe poate ajunge omenirea. 😊

După cum scrieți chiar dumneavoastră, nu se poate investi, se vor băga mulți bani până să apară rezultatul. Dar eu urmăresc aceste companii și progresul lor. Și sper în secret la un IPO al SpaceX :D

Da, este doar o "gaură neagră", dar așa cum scrieți, și mie îmi place asta, cred că toată lumea a privit cerul încă din copilărie. 😁 Jj, IPO-ul de la SpaceX mă face să mă întreb când și dacă vor veni și ei cu el, Musk este pentru mine un jucător important în a face progrese în "cucerirea" spațiului.

Sunt de acord, și eu sunt interesat și poate vom vedea un IPO SpaceX.

Avem aceleași dorințe :)

În viitor, acestea ar putea fi companii extrem de profitabile, poate nu atât cele care se concentrează pe zborurile de explorare, cât cele care vor fi angajate în căutarea de minerale și materii prime pe alte planete. Deocamdată, astfel de investiții sunt pure speculații, aceste companii nu au cifre adecvate, așa că se bazează pe succes pentru misiunile lor.

Da, este foarte interesant să vedem acest progres realizat prin mineritul din spațiu. Deocamdată costurile sunt pur și simplu îngrozitoare, dar cred că, chiar dacă probabil nu vom mai vedea așa ceva, va fi mai ușor și să încercăm să zburăm în spațiu.

Mă tem că nici noi nu vom ajunge să experimentăm asta... în cel mai bun caz, vom ajunge să orbităm în jurul Pământului pentru câteva minute la bătrânețe :)

Din păcate, nu cred că vom vedea o companie care să extragă minerale de pe o altă planetă în timpul vieții noastre... Mi se pare că oamenii nu se concentrează prea mult asupra spațiului... am ajuns pe Lună și atât... dacă nu ar fi fost SpaceX, nimănui nu i-ar fi păsat de spațiu...

De acord, unul dintre și un mare motiv pentru care Musk este un tip pentru mine și, deși uneori ridică prețurile cu declarațiile sale, este doar că guvernele ar trebui să fie recunoscătoare în ceea ce face, își cheltuiește miliardele pentru a realiza lucruri uriașe.