S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

2 acțiuni interesante cu un dividend uriaș de peste 10%

Mihai Dragavei
18. 6. 2023
6 min read

Un dividend ridicat este de înțeles că este tentant. Dar este important să vă feriți de unele dintre capcanele și riscurile care pot fi găsite în astfel de acțiuni. Puteți găsi vreun schelet în dulap la aceste două companii?

Dividendele ultra-înalte vă pot aduce mulți bani... sau nu pot?

Este de înțeles că cel mai mare risc de care trebuie să te ferești cu un dividend ridicat este capcana dividendelor.

O capcană a dividendelor apare atunci când o companie oferă un dividend ridicat, dar care nu este sustenabil prin performanța reală a afacerii sale. Dividendele depășesc profiturile de exploatare sau fluxul de numerar, iar pentru a le plăti sunt folosite datorii sau vânzări de active. Investitorii sunt atrași de randamentul ridicat al dividendelor, dar creșterea scăzută a activității semnalează faptul că dividendele ar putea să nu fie sustenabile pe termen lung. Prin urmare, este posibil ca acestea să fie reduse sau oprite complet, chiar dacă inițial oferă un venit ridicat. O capcană a dividendelor înseamnă că dividendele nu reflectă adevărata putere a afacerii, câștigurile și fluxul de numerar al societății. Prin urmare, un investitor ar trebui să evalueze elementele fundamentale ale societății, mai degrabă decât să se bazeze doar pe randamentul dividendelor, pentru a evita capcana, care poate duce la o pierdere a veniturilor din dividende, precum și la o scădere a prețului acțiunilor.

Arbor Realty Trust $ABR+1.1% este un fond de investiții imobiliare specializat în furnizarea de soluții ipotecare și de finanțare pentru piața imobiliară. Ei se concentrează pe mai multe activități de bază.

ABR
$13.37 $0.14 +1.06%

Originare de credite ipotecare -Oferă credite ipotecare dezvoltatorilor, cumpărătorilor de locuințe non-standard și cumpărătorilor individuali. Ipotecile includ o varietate de tipuri, inclusiv ipoteci de construcție, renovare, achiziție și refinanțare.

Gestionarea activelor - Gestionează un portofoliu extins de investiții imobiliare, inclusiv creanțe ipotecare, proprietăți imobiliare libere și de investiții cu contracte de închiriere pe termen lung.

Gestionareacreanțelor - Gestionarea creanțelor clienților, inclusiv încasări și răscumpărări de ipoteci.

Printre concurenții săi se numără Realty Income $O-0.2%, Ladder Capital și Starwood Property Trust $STWD-1.5%.

Prin intermediul activității lor structurate, Arbor inițiază diferite tipuri de împrumuturi, în principal împrumuturi punte (97%) și obligațiuni (3%). Majoritatea împrumuturilor lor sunt pentru proprietăți rezidențiale multifamiliale (91%), urmate de proprietăți unifamiliale (7%) și proprietăți comerciale (1-1% ). Dimensiunea medie a împrumuturilor lor este de 19,1 milioane de dolari.

Ca urmare a scăderii prețului și a creșterii dividendelor, randamentul dividendelor ABR a crescut la aproximativ 13%, ceea ce este foarte atractiv. În prezent, acesta rămâne stabil la un nivel plăcut de 11,6%. În ciuda provocărilor cu care s-au confruntat multe REIT-uri în ultimele trimestre din cauza creșterii ratelor dobânzilor, ABR a reușit să își îmbunătățească rezultatele financiare.

Cea mai recentă creștere a fost mai mare. Dar până acum a crescut în mod rezonabil.

Fed a majorat ratele dobânzilor pentru a lupta împotriva inflației, care pare să fie sub control. Dar pentru a atinge ținta de inflație de 2%, ratele trebuie să rămână ridicate și este puțin probabil ca Fed să reducă curând. Însă ratele ridicate pot provoca instabilitate pe piețe. Acest lucru poate duce la o criză și la o scădere a valorilor imobiliare. Acest lucru restricționează ABR de la acordarea de credite ipotecare și crește riscul de pierderi din credite.

Piața imobiliară din SUA continuă să aibă probleme cu vânzarea de locuințe în 2023, ceea ce limitează creșterea ABR. Potențialul său de câștig este redus, ceea ce poate duce la o reducere a dividendelor. Ratele ridicate și inflația deteriorează, de asemenea, calitatea creditului ABR. Rezervele pentru pierderi vor crește și mai multe împrumuturi vor intra în incapacitate de plată. Acest lucru va duce la costuri suplimentare.

Apollo Commercial Real Estate Finance $ARI

Acesta este un fond de investiții imobiliare care se concentrează pe împrumuturi ipotecare imobiliare comerciale.

ARI
$10.17 $0.00

ARI oferă în principal împrumuturi mezzanine și subordonate pentru diverse proprietăți comerciale, cum ar fi clădiri de birouri, centre comerciale, hoteluri, clădiri de apartamente, depozite, zone industriale etc.

Un împrumut mezanin este o formă de finanțare prin împrumut. Este un împrumut cu garanții între împrumutul de rang superior și obligațiuni. Împrumuturile mezanin au astfel o prioritate de rambursare mai mică decât împrumuturile senior, dar mai mare decât obligațiunile.

Societatea își desfășoară activitatea la nivel național în Statele Unite. Oferă finanțări între 10 și 100 de milioane de dolari pentru proiecte individuale. Rata dividendelor este stabilă, iar ARI le plătește în mod regulat, fără întrerupere, din 2011. Conducerea plănuiește să mențină dividendul la nivelul actual sau să îl crească pe măsură ce afacerea crește.

Compania are performanțe bune, fiind capabilă să achite cea mai mare parte a datoriei sale în 2022 și să genereze un flux de numerar operațional suficient pentru a plăti dividende. Analiștii sunt pozitivi în ceea ce privește perspectivele companiei.

Plata datoriilor este întotdeauna un lucru plăcut.

Apollo Commercial a avut în primul trimestru un venit net de 51 de cenți pe acțiune, în timp ce dividendul a fost de 35 de cenți. Dividendele acoperă 68% din profituri, astfel că o reducere a dividendelor este puțin probabilă. Adică, nu a fost. Pe măsură ce ratele Fed cresc, randamentul portofoliului cu rată variabilă va crește, ceea ce ar putea susține nivelul actual al dividendelor. Piața nu crede în perspectivele de creștere a dividendelor companiei - de fapt, acțiunile se tranzacționează încă cu discount, în ciuda randamentului ridicat al dividendelor de 12,4%.

Disclaimer: Aceasta nu este în niciun caz o recomandare de investiții. Este pur și simplu rezumatul și analiza mea bazată pe date de pe internet și din alte surse. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Eu sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.