S&P 500 ^GSPC 5,306.32 +0.03%
Nvidia NVDA $1,126.64 +5.82%
Tesla TSLA $176.84 -1.34%
Alphabet GOOG $178.06 +0.98%
Apple AAPL $191.12 +0.60%
Microsoft MSFT $428.80 -0.32%
Meta META $477.22 -0.21%
Amazon AMZN $180.91 +0.09%

AI! Cel mai discutat subiect din lumea investițiilor în ultima vreme. Am avut un raliu tehnologic nebunesc în timpul Covidiei. Când pandemia s-a încheiat, inflația și ratele dobânzilor au crescut, iar mega raliul tech. s-a stins.


Acum avem un nou raliu!
ChatGPT a făcut ca investitorii să se simtă exuberanți. Și un nou raliu este în plină desfășurare, pe măsură ce tot felul de oportunități viitoare de inteligență artificială sunt evaluate.
De aceea, am selectat 20 de acțiuni din S&P 500 ale căror averi recente par să fie legate de inteligența artificială. fie mai mult. sau mai puțin, iată exemple de cum folosesc unele companii inteligența artificială:

Alphabet($GOOG+1.0% ): Alphabet: a investit masiv în AI, AI-ul Google alimentând produse precum Google Search și Google Assistant.

Amazon.com($AMZN+0.1% ): Amazon utilizează IA în motoarele sale de recomandare, în asistentul vocal Alexa și în funcționarea serviciilor sale AWS, cum ar fi SageMaker pentru IA și ML.

Apple($AAPL+0.6%): utilizează AI în asistentul său vocal Siri, recunoașterea facială și funcțiile de text predictiv.

Applied Materials($AMAT+0.7%): utilizează IA pentru controlul proceselor și predicția randamentului în producția de semiconductori.

Autodesk($ADSK-1.9%): Autodesk: utilizează inteligența artificială în software-ul său pentru sarcini precum automatizarea proiectării și previzualizarea predictivă a documentelor de proiect pentru proiectanți/arhitecți.

Cisco Systems($CSCO+0.4%): utilizează IA pentru a îmbunătăți securitatea cibernetică, operațiunile de rețea și analiza predictivă.

Salesforce.com($CRM-1.2% ): Salesforce: utilizează IA în software-ul său de gestionare a relațiilor cu clienții.

Meta($META-0.2% ): utilizează inteligența artificială pentru a modera conținutul, a direcționa publicitatea și a îmbunătăți experiențele sociale VR.

HP($HPQ+2.1%): utilizează AI pentru a gestiona serviciile de imprimare și întreținerea predictivă a hardware-ului său.

Intel($INTC+1.4% ): oferă hardware optimizat pentru AI pentru sarcinile de lucru AI și dezvoltă tehnologii AI prin intermediul filialei sale Mobileye.

Microsoft($MSFT-0.3%): este implicată în producția și distribuția de IA, de exemplu: are o strategie amplă de IA, inclusiv platforma sa Azure AI și aplicațiile AI din Office 365 și Dynamics 365.

Nvidia($NVDA+5.8%): este unul dintre principalii furnizori de hardware GPU, care este esențial pentru calculul AI, și dezvoltă, de asemenea, platforme software AI.

Oracle($ORCL+1.0%): integrează AI în suita sa de aplicații cloud și servicii de baze de date pentru sarcini precum automatizarea și analiza.

AMD($AMD+3.6%): furnizează computere de înaltă performanță și GPU-uri care fac parte integrantă din calculul AI și din sarcinile de învățare automată.

Tesla($TSLA-1.3% ): Tesla utilizează pe scară largă AI în dezvoltarea tehnologiei de autoconducere a mașinilor și în automatizarea producției.

Texas Instruments($TXN+0.6%): Integrează IA în tehnologiile sale de semiconductori, în special în aplicațiile de IA de margine.

Boeing($BA-0.2%): utilizează IA în domenii precum zborul autonom, întreținerea predictivă și procesele de fabricație.

The Walt Disney Company($DIS+0.9%): utilizează IA în domenii precum recomandarea de conținut, animația și îmbunătățirea experienței clienților.

The Visa Company($V-1.3% ): utilizează IA pentru a îmbunătăți detectarea fraudelor și gestionarea riscurilor, pentru a îmbunătăți experiența clienților și pentru a oferi informații despre date în întreaga sa rețea de plăți.


Frumos rezumat și mă alătur și eu aplauzelor de aici 😂 Și eu cred că vor veni cu ceva mai târziu când va fi o explozie

De acord, și eu aștept cu nerăbdare.

Inteligența artificială este și va fi absolut peste tot. Doar că, probabil, vom vedea mai multe gadgeturi de la Apple, care încă nu a venit cu nimic în plus față de concurență.

Aștept și eu să văd ce va veni cu el... oricum, va fi ceva mare. $AAPL+0.6% nu este cunoscut pentru pașii săi mici...

Dacă vor reuși să domine această piață, va fi cu adevărat imposibil pentru alte companii să o depășească în vreun fel.

Sigur, Apple va da din nou peste cap întreaga noastră piață cu ceea ce va face cu inteligența artificială.

Vom vedea :)

Da.