S&P 500 ^GSPC 5,307.01 -0.27%
Tesla TSLA $180.11 -3.48%
Alphabet GOOG $178.00 -0.86%
Apple AAPL $190.90 -0.75%
Meta META $467.78 +0.68%
Nvidia NVDA $949.50 -0.46%
Microsoft MSFT $430.52 +0.34%
Amazon AMZN $183.13 -0.01%

AI! Az utóbbi időben a befektetési világ legtöbbet emlegetett témája. Őrült technológiai rallyt tartottunk a Covid alatt. Amikor a járvány véget ért, az infláció és a kamatlábak emelkedtek, és a tech. megarally kialudt.


Most új rally van!
ChatGPT a befektetőkben túláradó érzéseket keltett. És egy új rally van lendületben, mivel mindenféle jövőbeli mesterséges intelligencia lehetőséget áraznak be.
Ezért emeltem ki 20 olyan részvényt az S&P 500-ból, amelyeknek a közelmúltbeli sorsa úgy tűnik, hogy a mesterséges intelligenciához kötődik. akár több, akár kevesebb, itt vannak példák arra, hogy néhány vállalat hogyan használja a mesterséges intelligenciát:

Alphabet($GOOG-0.9% ): Az Alphabet: nagymértékben befektetett a mesterséges intelligenciába, a Google AI olyan termékeket működtet, mint a Google Search és a Google Assistant.

Amazon.com($AMZN+0.0% ): Az Amazon AI-t használ ajánlómotorjaiban, Alexa hangasszisztensében, valamint AWS-szolgáltatásai, például a SageMaker működtetésében az AI és az ML számára.

Apple($AAPL-0.8%): AI-t használ a Siri hangasszisztensében, az arcfelismerésben és a szövegjósló funkciókban.

Applied Materials($AMAT-0.6%): AI-t használ a folyamatszabályozáshoz és a hozam előrejelzéséhez a félvezetőgyártásban.

Autodesk($ADSK-0.1%): Autodesk: AI-t használ szoftverében olyan feladatokra, mint a tervezés automatizálása és a tervezők/építészek számára a projektdokumentumok prediktív előnézete.

Cisco Systems($CSCO+1.0%): a kiberbiztonság, a hálózati műveletek és a prediktív analitika javítására használja a mesterséges intelligenciát.

Salesforce.com($CRM+0.0% ): A Salesforce: AI-t használ ügyfélkapcsolat-kezelő szoftverében.

Meta($META+0.7% ): AI-t használ a tartalom moderálására, a hirdetések célzására és a közösségi VR-élmények javítására.

HP($HPQ+1.0%): AI-t használ a nyomtatási szolgáltatások kezelésére és hardverének prediktív karbantartására.

Intel($INTC-1.0% ): AI-optimalizált hardvert kínál AI-munkaterhelésekhez, és AI-technológiákat fejleszt Mobileye leányvállalatán keresztül.

Microsoft($MSFT+0.3%): részt vesz az AI előállításában és terjesztésében, pl.: széles körű AI stratégiával rendelkezik, beleértve az Azure AI platformját és az Office 365 és Dynamics 365 AI-alkalmazásait.

Nvidia($NVDA-0.5%): az AI-számításban kulcsfontosságú GPU-hardverek vezető szállítója, és AI-szoftverplatformokat is fejleszt.

Oracle($ORCL+0.0%): integrálja az AI-t felhőalapú alkalmazáscsomagjába és adatbázis-szolgáltatásaiba olyan feladatokhoz, mint az automatizálás és az analitika.

AMD($AMD+0.5%): Nagy teljesítményű számítógépeket és GPU-kat biztosít, amelyek szerves részét képezik az AI-számításnak és a gépi tanulási feladatoknak.

Tesla($TSLA-3.5% ): A Tesla széles körben alkalmazza a mesterséges intelligenciát az önvezető autótechnológia és a gyártás automatizálása során.

Texas Instruments($TXN+1.8%): Integrálja az AI-t a félvezető technológiáiba, különösen az éles AI-alkalmazásokban.

Boeing($BA+0.8%): Az AI-t olyan területeken használja, mint az autonóm repülés, a prediktív karbantartás és a gyártási folyamatok.

The Walt Disney Company($DIS+0.0%): a mesterséges intelligenciát olyan területeken használja, mint a tartalomajánlás, az animáció és az ügyfélélmény javítása.

The Visa Company($V-0.1% ): a mesterséges intelligenciát a csalások felderítésének és a kockázatkezelésnek a javítására, az ügyfélélmény javítására és a fizetési hálózatában az adatok megismerésére használja.


No comments yet