S&P 500 ^GSPC 5,266.95 -0.74%
Meta META $474.36 -1.16%
Nvidia NVDA $1,148.25 +0.81%
Alphabet GOOG $177.40 -0.35%
Tesla TSLA $176.19 -0.32%
Microsoft MSFT $429.17 -0.27%
Apple AAPL $190.29 +0.16%
Amazon AMZN $182.02 -0.07%

3 olyan növekedés, amely nem mutatja a lassulás jeleit, és sok pénzt hozhat

Ferkó Joó
19. 6. 2023
7 min read

Az egyik legnehezebb döntés, amelyet egy befektetőnek meg kell hoznia, hogy megvásároljon-e egy olyan részvényt, amelynek értéke a közelmúltban gyorsan és jelentősen nőtt. Alapvetően mindannyian jó üzletet akarunk, de egy részvény megvásárlása magasabb áron, mint például néhány hónappal ezelőtt, nem mindig teljesen egyszerű. Az ember hátsó gondolataiban elkezd söpörni, hogy vajon jobb-e megvárni az árengedményeket, de ez a mentalitás ahhoz vezet, hogy a befektető idővel érdekes nyereségről marad le. Persze nem jó mindent megvenni, ami éppen emelkedik, de néha ez sem jó. Minden mögött azonban alapos elemzésnek és döntésnek kell állnia minden befektetőnek. Íme 3 lehetséges jelölt a további növekedésre.

1. Illinois Tool Works $ITW-1.0%

Június 15-i piaczáráskor az Illinois Tool Works részvénye már 11,2%-ot emelkedett ebben a hónapban . A kedvező munkahelyi jelentés és a gazdasággal kapcsolatos befektetői optimizmus remek hír egy olyan vállalat számára, amely az ipari gazdaság több kulcsfontosságú részében is részt vesz. Így nem meglepő, hogy az ITW és más ciklikus részvények szárnyalnak.

Ami azonban az ITW-t megkülönbözteti a többi vezető ipari részvénytől, az a kiváló vezetés, a diverzifikált üzletág és az erős árrés. 2030-ra 30%-ra kívánja növelni működési árrését, évi 9%-10%-kal az egy részvényre jutó eredményét (EPS), és évi 7%-kal az osztalékát.

ITW
$235.01 -$2.40 -1.01%

Tavaly a működési árrés 23,8% volt , az egy részvényre jutó hígított eredmény pedig 9,77 dollár. A negyedéves osztalék 1,31 dollár volt részvényenként. Ha ezeket a számokat 2022-re a vállalat céljai alapján összeadjuk, és lineáris növekedést feltételezünk, akkor azt látjuk, hogy a működési árrést évente körülbelül 0,8 százalékponttal kell növelnie, az egy részvényre jutó hígított eredmény 2030-ra több mint duplájára nő, az éves osztalék pedig 2030-ra 9 dollárra emelkedik részvényenként.

Azzal, hogy a befektetők számára világos előrejelzést ad, amelyet követhetnek, az $ITW-1.0% felelősséget vállal a jövőbeli teljesítményéért. A vállalat eddig fenomenális munkát végzett, beváltotta ígéreteit, és kiemelkedő hozamokkal jutalmazta a befektetőket.

Emellett osztalékkirály, amely 52 egymást követő évben növelte kifizetését , ami azt jelzi, hogy a befektetők a piaci ciklustól függetlenül folyamatosan növekvő kifizetésre számíthatnak. Ha mindezt összeadjuk, az ITW egy kiváló minőségű vállalat, amelyet érdemes évtizedekig birtokolni. És az a tény, hogy most az abszolút csúcspont szélén áll, csak azt mutatja, hogy milyen minőségi ez a vállalat, amely nem áll meg, és nagy ambíciói vannak a jövőre nézve.

2. Hexcel $HXL-2.5%

A Hexcel a kompozit anyagok, köztük szénszálak, erősítőanyagok és gyanták vezető globális gyártója. A vállalat termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja különböző iparágak számára, többek között a repülőgépipar, az autóipar, az energiaipar és a sporteszközök számára.

A vállalat fejlett könnyűszerkezetes kompozitjait az egész repülőgépiparban használják, többek között a Boeing és az Airbus nagy flottáiban, például a 737 MAX és az Airbus A320neo repülőgépekben. A Hexcel a kompozitokat párhuzamos piacokon is értékesíti a repülőgépiparban, a védelmi és az általános ipari szektorban (beleértve a szélturbinákat).

HXL
$68.03 -$1.71 -2.45%

A kompozitok szilárdsági és súlyelőnyt kínálnak a fémekkel szemben, ami kulcsfontosságú tényező a repülőgépek tervezésénél, ahol a súlycsökkentés hozzájárul a hatékonyság javításához. A beruházási érv a Boeing és az Airbus gyorsan növekvő gyártási sebessége, valamint az újabb és újratervezett repülőgépeknél a kompozitok egyre szélesebb körű alkalmazása miatt áll fenn. Dave Calhoun, a Boeing vezérigazgatója megerősítette, hogy a kompozitok nagy szerepet játszottak és játszanak majd minden új repülőgépben, amelyet a vállalat gyárt.

A Hexcel befektetői ezért középtávon erőteljes és megbízható növekedésre számíthatnak, ahogy a Boeing és az Airbus felpörgeti a termelést és teljesíti a többéves lemaradásait.

Hosszú távon a Hexcel repülőgépenkénti tartalmának jelentős növekedésére is számíthatnak, mivel a repülőgépipar és a védelmi ipar egyre nagyobb mértékben használja a kompozitokat.

Hosszú távon a kompozitok fokozott használata a szélturbinákban és általában az iparban is várható. A zöld energiának szüksége lesz ezekre az anyagokra, akár akarja, akár nem. A Hexcel növekedése még csak most kezdődik.

Az atény, hogy a részvény még nem heverte ki a kovidens visszaesést, nagyon vonzó lehet a befektetők számára, mivel a megrendelések növekedése ígéretes, és a részvény követheti a következő években, amikor az elmúlt években valahogy nem nőtt jelentősen.

3. Fluence Energy $FLNC+2.4%

Az S&P 500 index az elmúlt három hónapban közel 13%-os emelkedéssel örvendeztette meg a befektetőket. A Fluence Energy energiaipari részvények viszont sokkal erősebb teljesítményt nyújtottak, ugyanezen időszak alatt több mint 57%-ot ugrottak.

Mivel a vállalat májusban meglepően erős második negyedéves eredményekről számolt be, a piac felfigyelt rá, és könnyen lehet, hogy a következő hónapokban tovább növeli a figyelmet és még magasabbra emelkedik.

FLNC
$24.39 $0.56 +2.35%

A még csak rövid ideje a piacon lévő vállalat a második negyedévben 698,2 millió dolláros bevétellel felülmúlta az elemzők 417,6 millió dolláros bevételi várakozását.

A vállalat emellett felfelé módosította 2023-as bevételi előrejelzését is, amely 1,6 és 1,8 milliárd dollár közötti tartományról 1,85 és 2 milliárd dollár közötti tartományra emelked ett. A Fluence pedig 11,2 milliárd dolláros rendelésállományával 2024-ben és azon túl is erős forgalomra számíthat.

A megújuló energiaforrásokba történő befektetések nem csak a nap- és szélerőművek részvényeit foglalják magukban. Az energiatároló rendszerek - a Fluence akkumulátoroknak köszönhetően - szintén fontos részét képezik a zöld energia mozgalomnak.

A Rystad Energy, egy energiakutató vállalat szerint az akkumulátortároló berendezések 2030-ra 33%-os összetett éves növekedési ütemet fognak felmutatni világszerte. Egy olyan vezető akkumulátoros energiatároló rendszer számára, mint a Fluence, ez új lehetőségeket nyit meg.

Ez nem pénzügyi tanácsadás. Nyilvánosan elérhető adatokat közlök, és megosztom a véleményemet arról, hogy én magam hogyan kezelném a helyzetet. A befektetés kockázatos, és mindenki felelős a döntéseiért.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.