S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Care este trăsătura ta negativă care te reține ca investitor?

De exemplu, un investitor bun nu ar trebui să acționeze în funcție de emoțiile și stările sale de spirit - ar trebui să fie stabil din punct de vedere emoțional.

De exemplu, eu încerc adesea să aleg prețul minim absolut. Din acest motiv am ratat multe oportunități bune. În ultima vreme, am început să abordez acest aspect cu linii directoare de cumpărare pe care le stabilesc în avans și nu le mut.

Nu ezitați să dezvoltați, poate ne putem inspira reciproc și ne putem da seama de neajunsurile noastre. 😉


La început m-am luptat foarte mult cu psihicul meu ca trader, dar m-am îmbunătățit (sper) în timp...

Cea mai mare greșeală a mea a fost că în perioada 2000-2010 am fost neangajată în loc de DCA, pentru că la noi este interzisă munca copiilor :D

Chiar și câțiva dolari de atunci ar face o mare diferență astăzi. 😁

Am și eu "problema" de a aștepta fundul și apoi, de multe ori, de a nu sări pentru că este deja "prea târziu" din nou... așa că mă grăbesc mereu :-D

Să sperăm că ne va fi mai bine. 😁

Știu că nu ar trebui să fiu atât de lacom, să nu mă grăbesc și să mă mulțumesc cu mentalitatea "o cumperi pentru X ani, profitul în X ani trebuie să fie suficient pentru tine" :)

Există multe caracteristici proaste, dar cea mai mare problemă este că eu cred că am un avantaj față de "piață" și pot obține performanțe mai bune;)

Ca și creierul tău, trăsăturile tale de personalitate. Acestea pot fi avantaje față de alți investitori. Eu aș fi încrezător.

Când am început, am făcut cu siguranță greșeala de a cumpăra "doar din popularitate", fără să mă uit atât de atent și doar pentru că îmi plăcea ceea ce făceau, am cumpărat. Stupid, nu mai fac asta. Și acum, așa, în investițiile pe termen lung sunt destul de mulțumit, nu încerc să farmec piața sau să mă stresez când aș putea să mai iau încă, îmi spun de fiecare dată când vând și prețul merge și mai sus că orice profit este mare. Mai degrabă cu ce mă lupt eu este psihicul cu tranzacția. Încerc încet-încet să învăț și acest lucru atunci când este momentul și există încă o tendință la o tranzacție eșuată de a sări din nou în ea. Ceea ce nu e bine. în loc să stau pe mâini, așa cum se spune, și apoi să caut o altă oportunitate a doua zi cu capul limpede. 😊

Mă identific cu începuturile tale... Amazon? E mișto, o știu pe asta - o cumpăr. 😁

Nu m-am aventurat încă în trading și probabil că nu o voi face prea curând.

Sunt, de asemenea, destul de speriat încă la acest comerț, mă duc doar cu sume mici și într-adevăr doar ocazional, atunci când pot sta lângă el.

Indecisia de a vinde. Adică. Absența unei strategii de ieșire. Acum am un plan de vânzări parțiale și de reinvestire în termeni prestabiliți și vreau să mă țin de el. Teoretic am în vedere că dacă decolează 🚀și dă peste 200% nu mai e nimic de așteptat, iar vânzând 1/3 pentru a reinvesti (undeva relativ sigur) nu mai e nimic de greșit 🤞cum am făcut în trecut cu Quantumscape și Beyond Meat. Aș fi fost mai bogat. Nicio lecție învățată - să eviți fomo și lăcomia nu este ușor. Strategia clară de ieșire este în risc ridicat 🚀/⚰️nutná.

De asemenea, mi-am stabilit un orizont de investiție de aproximativ 10 ani și nu am o strategie de ieșire și cu cât mă gândesc mai mult la asta, cu atât mă gândesc mai mult că poate este o greșeală...

Am cam scăpat de ele, a fost grabă, indiscreție și emoție, pentru că a pierde bani doare! 😂