S&P 500 ^GSPC
5,069.82
-0.16%
Alphabet GOOG
$137.43
-1.91%
Nvidia NVDA
$776.63
-1.32%
Tesla TSLA
$202.04
+1.16%
Apple AAPL
$181.42
-0.66%
Meta META
$484.02
-0.62%
Amazon AMZN
$173.16
-0.22%
Microsoft MSFT
$407.72
+0.06%

Indicii americani slăbesc până acum astăzi 🩸

În declarația sa, Jerome Powell a spus că Fed trebuie să facă în continuare mai mult pentru a limita inflația. "Procesul de readucere a inflației la 2% mai are încă un drum lung de parcurs", a spus Powell. Prin urmare, se așteaptă acum ca Fed să majoreze ratele cu un sfert de punct procentual la următoarea ședință din iulie, după ce a suspendat majorarea ratelor la ultima ședință de săptămâna trecută.

^GSPC

S&P 500

^GSPC
5,069.82 -$8.35 -0.16%
Capital Structure
Market Cap
0.0
Enterpr. Val.
0.0
Valuation
P/E
-
P/S
-
Dividends
Yield
-
Payout
-

Nu este atât de surprinzător faptul că ratele ar putea crește pentru restul anului. Cu toate acestea, investitorii sunt acum nesiguri dacă va fi doar cu 50 de puncte de bază.

Ce părere aveți? Va ajunge să fie "doar" 50 de puncte de bază până la sfârșitul anului?


Ei bine, corecția nu va fi atât de mare. Powell vorbește astăzi, iar peste o săptămână piețele nici nu-și vor mai aminti.

Da, cam la asta mă gândesc și eu, doar că investitorii sunt încă hotărâți să cumpere oricum, iar scăderea va fi răscumpărată în scurt timp. 😁 Dar e bine să avem o parte din această corecție în jos.

Ei bine, iată, trebuie să fi scăzut și asta e bine, vom putea crește din nou. 50 de puncte de bază va fi sigur, iar dacă mai mult, atunci, așa cum am spus, depinde dacă vrea să ia în considerare băncile. Eu sunt sigur că nu va fi așa, sau nu cred că va fi chiar o revenire, deoarece am văzut deja câteva strigăte pe net că poate ar putea reduce. Inflația este încă acolo și va fi, deși a scăzut acum, dar cea de bază nu se mișcă prea mult și spectacolul este în așteptare.

2% este încă foarte departe și piețele sunt exagerat de umflate, este un lucru bun că măcar a răcit-o puțin.... btw acum m-am uitat înapoi la predicțiile pentru 2023 (cele pe care experții le-au scris anul trecut) și este amuzant că nimeni nu a nimerit-o de fapt. Predicția medie pentru acest an a fost: Un salt mai mare în scăderea inflației, ratele nu vor crește până în trimestrul al treilea sau cam așa ceva, vom avea o recesiune până la jumătatea anului și vom începe să ne apropiem de o piață bull market spre sfârșitul anului 😀 Scriu asta pentru distracție, îmi place cum nimeni nu știe, dar toată lumea vrea să prezică.

În opinia mea, 50 de puncte de bază este maximul, nu-și pot permite mai mult din cauza datoriilor și a băncilor.

Doar că au deviat puțin de la drumul cel bun aici, dacă vor ca inflația să ajungă la 2% cât mai curând posibil, nu pot face reduceri și trebuie să respecte strategia. Dacă vor să supravegheze băncile și problemele cu datoriile, vor trebui să se mulțumească cu o inflație mai mare pentru mai mult timp. Datoria SUA va fi oricum o problemă, ei doar amână problema.

Acest lucru este adevărat, dar întrebarea este dacă soluția la datorii nu este inflația. Aceasta ar reduce mult datoria, deși costul inflației ar fi uriaș.

Aceasta este frumusețea pieței. S-a spus că ratele pot urca în rest, câteva zile mai târziu șeful Fed vorbește și confirmă și piețele scad 😀 Pentru mine 50bps este minimul, datele în opinia mea nu vor mai fi la fel de favorabile pe măsură ce anul avansează.