S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Uite, nu vreau să te sperii, dar...

La prima vedere, dividendul Verizon pare a fi unul dintre cele mai dezirabile din S&P 500. În prezent, peste 7,2%. În plus, dividendul a crescut în fiecare an din 2007.

Problema este că plata dividendelor pare o sarcină din ce în ce mai dificilă pentru Verizon. În 2022, fluxul de numerar liber de 14 miliarde de dolari a acoperit costul dividendului de 11 miliarde de dolari. Dar are cheltuieli mari pentru modernizările necesare ale rețelei. Asta înseamnă că este puțin probabil ca cheltuielile de capital ale Verizon, care au ajuns la 23 de miliarde de dolari numai în 2022, să încetinească. În plus, împreună cu cheltuielile pentru licențele wireless, au contribuit semnificativ la datoria totală de 153 de miliarde de dolari cu care Verizon jonglează. Aceasta este o povară uriașă pentru o companie care are "doar" 94 de miliarde de dolari în capital propriu. În 2022, Verizon a avut un cost al datoriei de 4 miliarde de dolari. Acum, cu ratele dobânzilor în creștere, acest cost este posibil să crească.

În opinia dumneavoastră, va fi Verizon forțată să pună puțin frână la dividende? 🤔


Datoria este întotdeauna o povară, cu atât mai mult atunci când nu duce la creșterea profiturilor sau la sporirea activității și a activelor companiei. După părerea mea, este doar o chestiune de timp până când datoriile vor ajunge din urmă, până când vor fi reduse dividendele și până când se va începe să se vorbească despre schimbare.

Pariul meu în ceea ce privește Verizon este că pot continua în acest "mod de îndatorare" pentru o vreme. Între timp, voi colecta câteva dividende și apoi, dacă nimic nu se îmbunătățește, mă voi muta în altă parte. Dividendele ar fi trebuit să fie tăiate cu mult timp în urmă, iar datoria ar fi trebuit să fie plătită mai întâi.

Deocamdată o urmăresc și eu și acum sunt ezitantă. Frumoase cifre, mulțumesc că le-ai adăugat, nu le știam în mod specific așa, dar așa cum scrii, îmi place compania, însă văd că este o provocare financiară pentru ea acum să țină pasul cu vremurile din punct de vedere tehnologic și să ofere în continuare servicii de calitate. Cred că dacă hodl ar face mișcarea și ar scădea puțin dividendele pentru poate 1-2 ani, ar putea să o ajute mult și cu siguranță ar fideliza acționarii.

Nu prea cred, și văd acest lucru și aici, unde dividendul este principalul lucru care îi interesează pe mulți oameni, iar de îndată ce acesta este redus sau suspendat, aceștia își vând acțiunile.

Da, înțeleg asta, dar e păcat. Personal, chiar dacă dividendele sunt bune, când e o mică scădere, nu mă sperii și rămân fidel, doar de câte ori scade dividendul ăla poate fi sănătos dacă se descurcă bine cu banii economisiți.