S&P 500 ^GSPC
5,137.08
+0.80%
Nvidia NVDA
$822.79
+4.00%
Meta META
$502.30
+2.48%
Alphabet GOOG
$138.10
-1.20%
Amazon AMZN
$178.22
+0.83%
Apple AAPL
$179.63
-0.62%
Microsoft MSFT
$415.50
+0.45%
Tesla TSLA
$202.64
+0.38%

Acestea sunt 3 ETF-uri care vă pot oferi un venit pasiv regulat

Mihai Dragavei
22. 6. 2023
4 min read

ETF-urile pot îndeplini mai multe roluri. Unul dintre acestea este acela de a asigura un venit pasiv - fie prin plata de dividende, fie prin vânzarea unei părți a acumulării. Astăzi, ne vom uita la 3 care își răsfață investitorii doar cu un dividend gras.

iShares Stoxx Global Select Dividend 100 UCITS ETF $SDGP

iShares Stoxx Stoxx Global Select Dividend 100 UCITS ETF $SDGP este unul dintre cele mai populare ETF-uri globale de dividende cu înregistrare europeană. Acesta investește în cele 100 de companii cu cele mai mari randamente preconizate ale dividendelor de pe piețele dezvoltate din Europa și America de Nord , conform indicelui STOXX Global Select Dividend 100.

Acest ETF urmărește să genereze randamente relativ stabile ale dividendelor pe termen lung, de aproximativ 3,5 până la 5 % pe an. ETF-ul este suficient de diversificat datorită concentrării sale globale, ceea ce îi conferă un profil de risc mai scăzut. Un alt factor foarte bun al acestui fond este reprezentat de comisioanele sale reduse, care sunt de numai 0,4 la sută din active pe an, ceea ce este sub nivelul pieței.

Astfel, în ciuda domeniului său de aplicare global, poate genera în mod fiabil venituri pasive sub formă de dividende, ceea ce poate ajuta investitorii să își diversifice portofoliul. Performanțele sale din ultimii ani au fost solide, făcând față chiar și unor situații economice precum criza pandemică.

SPDR MSCI Europe Dividend Growers UCITS ETF $EUDG+0.4%

EUDG
$32.18 $0.12 +0.38%
1 Day
+0%
5 Days
+1.63%
1 Month
+4.54%
6 Months
+8.12%
YTD
+2.9%
1 Year
+10.98%
5 Years
+31.4%
Max.
+28.12%

SPDR MSCI Europe Dividend Growers UCITS ETF este un ETF european pasiv de dividende cu accent pe societățile cu dividende în creștere. Acesta investește în cele mai mari 100 de companii europene cu dividende în creștere, măsurate de indicele MSCI Europe Dividend Masters. Printre deținătorii săi de top se numără Nestle, AstraZeneca, TotalEnergies și altele.

Acest fond se concentrează pe companii care cresc plățile de dividende pe termen lung. Prin urmare, este capabil să genereze un randament relativ stabil al dividendelor de aproximativ 3-4% pe an.

Datorită faptului că se concentrează pe Europa continentală, fondul este mai puțin corelat cu piețele globale, contribuind la diversificarea încărcăturii de acțiuni occidentale. Alte caracteristici interesante ale acestui ETF includ comisioane de 0,58% pe an și o performanță istorică bună, care este la egalitate cu indicele MSCI Europe pe termen lung.

Principalul dezavantaj poate fi concentrarea sa îngustă, dar dacă sunteți în căutarea unui ETF european de creștere a dividendelor, EUDG este una dintre cele mai bune opțiuni. Acesta vă poate ajuta să creați o sursă pasivă de venit sub forma unor dividende în creștere sustenabilă în regiunea europeană.

Amundi MSCI Europe MSCI Europe High Dividend Factor ETF $EHDG

Amundi MSCI Europe High Dividend Factor ETF este un ETF de dividende axat pe piața europeană. Acesta investește în cele 100 de companii cu cele mai mari randamente ale dividendelor de pe piețele europene dezvoltate, în conformitate cu indicele MSCI Europe High Dividend Yield Index. Printre companiile deținute se numără Nestlé, Novartis, Royal Dutch Shell, TotalEnergies, BASF etc.

Strategia sa este de a genera un flux de dividende ridicat și stabil. Acestea se situează în prezent între 4 - 4,5% pe an.

Alte caracteristici ale acestui ETF includ:

  • Comisioane scăzute de 0,23% pe an, ceea ce reprezintă o valoare excelentă.
  • Diversificare suficientă, cu expunere la 100 de companii din regiunea europeană
  • Acoperirea tuturor sectoarelor de pe piața europeană, inclusiv sănătate, consum, utilități, industriași etc.
  • Performanță bună care urmărește sau depășește indicele MSCI Europe

Principalul avantaj al acestui fond este, prin urmare, generarea de venituri pasive sub forma unor dividende ridicate și stabile. Concentrarea sa îngustă pe piața europeană oferă o expunere diferită față de fondurile globale de dividende. Dezavantajele includ o diversificare mai redusă în cadrul regiunii și posibile fluctuații ale dividendelor în funcție de situația economică.

Disclaimer: Aceasta nu reprezintă în niciun caz o recomandare de investiții. Este pur și simplu rezumatul și analiza mea bazată pe date de pe internet și din alte surse. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Eu sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.