S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Disney $DIS+1.1% a primit multă presă în ultima vreme și se vorbește despre faptul că va avea un preț bun. Cred că prețul corect este puțin mai mic.

Da, este foarte departe de maximul său, dar nu ar trebui să ne agățăm prea mult de performanța istorică a acțiunii și să ne concentrăm mai degrabă pe cifre:
-RIC în scădere (2017: 18.3% x LTM: 4,5%)
-Marja de profit (2017: 16,3% LTM: 4,7%)
-P/FCF 117,97
-EV/EBITDA 14,94

Nu cred că ar trebui să plătim o primă în acest caz. În opinia mea, Disney nu este în măsură să facă acest lucru. Cu toate acestea, în ciuda acestui fapt, Disney poate fi atractivă pentru investitori datorită diversificării sale decente față de concurenții săi și cred că ar putea ieși cu ușurință învingătoare din sectorul său.

DIS

Disney

DIS
$101.76 $1.10 +1.09%
Capital Structure
Market Cap
185.5B
Enterpr. Val.
224.6B
Valuation
P/E
110.6
P/S
2.1
Dividends
Yield
0.3%
Payout
0.0%


Este $DIS+1.1% o CUMPĂRARE la acest preț?

Vote to see the results! 0 answers already!

Nu cumva acest lucru include parțial posibila reluare a plăților de dividende în viitor?

Reintroducerea dividendelor este probabil în discuție, am auzit de multe ori despre asta. Dar, în același timp, probabil că nu va fi atât de mare. Eu aș fi mai degrabă în favoarea răscumpărărilor.

Totul a fost deja spus frumos aici, în comentarii. Mă alătur încrederii în $DIS+1.1%. Am mai discutat aici că ne place compania și asta rămâne valabil și pentru mine, bună mișcare de a prelua acel director. Apoi, viitorul cu Apple. Diversificarea ... Am cumpărat la $ 90, așa că nu voi cumpăra acum, voi face o posibilă răscumpărare dacă va scădea la $ 85. Încerc să rămân la strategia mea de a nu răscumpăra până la următoarea scădere de 5 dolari sau mai mult. 😊

👍

Mie îmi place cel mai mult Disney, așa cum ați scris, au un portofoliu diversificat. Nu știu dacă se vede în rezultate faptul că nu mai au filme precum Avengers, care până la urmă atrăgeau cei mai mulți oameni. Mi-ar plăcea să fac o poziție mai mică.

Am încredere în Disney, cred că este una dintre cele mai bune 3 platforme de streaming, așa cum s-a menționat aici, și în plus este mai diversificată decât concurența, deoarece nu este singurul lor venit. În momentul de față, încrederea investitorilor în actualul CEO este cea care ar trebui să îi readucă pe picioare și să le dea un impuls în activitatea lor, care nu a fost atât de eficientă în ultimele trimestre.

Diversificarea este un avantaj uriaș față de concurență și cred că va fi factorul care îi va oferi un avantaj față de concurență în viitor. Așa cum am scris, va fi o cursă lungă.

Aici, din păcate, este nevoie de multă imaginație și de încredere că în următorii 2-3 ani veniturile (care sunt deja la nivelul actual) se vor transforma în profit pentru acționari. Acest lucru ar trebui să livreze publicitate pe platforme și creșterea bazei de utilizatori, economisind costurile. Opinia generală este că există loc pentru min 3 platforme mari (pentru mine NFLX, DIS, WBD), iar celelalte vor juca doar rolul de vioara a doua. Odată ce chestia cu streamingul se va liniști, Disney va înceta să mai pompeze bani într-o afacere care produce pierderi, va reduce datoria la nivelurile anterioare, astfel încât va reveni la evaluări normale. Cei care așteaptă prețuri mai mici vor reduce riscul de pierdere, dar nu există nicio garanție că vor obține prețul pe care îl doresc;) Eu personal am diluat deja și voi cumpăra cu plăcere și mai jos, nu sunt îngrijorat de companie în ansamblu.

Se poate spune că sunt de acord cu totul. Este posibil să pierd trenul, dar vreau să păstrez o anumită marjă de siguranță. Peste câțiva ani, probabil că nu va mai conta atât de mult la Disney dacă am cumpărat la 88 sau 85 de dolari. Probabil că prețul va fi puțin diferit. Așa cum am scris, am încredere în ei pe termen lung, doar că nu cred că acest pivot se va întâmpla prea curând.
Poate doar $WBD+0.3% mi se pare mai interesant din punct de vedere al evaluării.

Investiția în WBD probabil că arată mai bine în acest moment, dar pentru ambele trebuie să proiectăm venituri pentru cel puțin 2-3 ani și să ne bazăm pe faptul că nu numai că își vor păstra audiența, dar vor crește baza și vor obține mai mulți bani de la ei;) Dar dacă ar trebui să aleg ce companie să păstrez peste câțiva ani, probabil că ar fi Disney.