S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

5 részvény, amit soha többé nem adhatsz el

Bandi Császár
23. 6. 2023
6 min read

A technológia kihívást jelentő ágazat lehet a hosszú távú befektetések szempontjából, mivel a folyamatos innováció veszélyezteti a piacvezetőket. Ezek a részvények a legjobbak abban, amit most csinálnak, és még mindig potenciálisan szilárd befektetési hozamot kínálnak az elkövetkező évtizedekben, mivel a technológia tovább fejlődik, és ezek a vezetők lehetnek azok, akik ebből profitálhatnak.

1. Nvidia $NVDA+2.6%

Amesterséges intelligencia részvények manapság nagy divatnak számít anak, és egyik sem szerzett nagyobb elismerést, mint az Nvidia. A félvezetőgyártó vállalat a játékokra szánt grafikus feldolgozó egységekre (GPU-k) építette üzletágát, de olyan iparágakban is piaci részesedést szerzett, ahol a nagy teljesítményű számítási igényekhez dedikált GPU-kra van szükség. Ide tartoznak az AI-alkalmazások is, ahol az elemzők becslései szerint az Nvidia 80-95%-os piaci részesedéssel rendelkezik.

NVDA

Nvidia

NVDA
$1,064.69 $26.70 +2.57%

Ez nagy lehetőség, tekintve, hogy a globális AI-iparág idővel akár trilliárdokat is érhet. Bár a részvények január óta elképesztő, 200%-os nyereséget értek el, még mindig 55-ös határidős árfolyam-nyereség arányon kereskednek vele, ami a tavaly nyárhoz hasonló, annak ellenére, hogy a nyereségnövekedési kilátások sokkal jobbak. Azok a befektetők, akik nem hónapokig, hanem évekig tartják a részvényt, a következő évtizedben további növekedést láthatnak.

2. Apple $AAPL+1.7%

A szórakoztatóelektronikai óriáscéget, az Apple-t mindenki többként ismeri, mint egy iPhone-gyártó. A Vision Pro közelmúltbeli bemutatása a WWDC fejlesztői konferencián felvette a vállalatot azok közé, akik a VR-piac vezető szerepéért fognak versenyezni. A kiterjesztett/virtuális valóság headset egy vadonatúj termékkategóriát jelent a vállalat számára, amely hagyományosan számos olyan terméket (iPhone, Apple Watch, AirPods) méretezett meg, amelyek idővel több milliárd dolláros üzletté váltak.

AAPL

Apple

AAPL
$189.98 $3.10 +1.66%

Egyelőre azonban még mindig az iPhone uralja az Apple üzletét. A vállalat évente közel 100 milliárd dollár szabad cash flow-t termel, amelyet az Apple osztalékra és részvény-visszavásárlásra fordíthat. Az iPhone számtalan mindennapi eszközt és készüléket helyettesített, és az emberek naponta órákat töltenek a telefonjukon. Amíg ez nem változik, az Apple befektetői és nyugodtan alhatnak éjszaka.

3. Tesla $TSLA+3.2%

Az elektromos autókat gyártó Tesla a feje tetejére állította az autóipart, és úttörő szerepet játszott az elektromos autókban, megalapozva az elektromos technológiát, mint a közlekedés jövőjét. Bár a Tesla értéke mára közel 800 milliárd dollárra nőtt, a vállalat története még messze nem ért véget. Az EV-k még mindig alacsony, egyszámjegyű százalékos arányt képviselnek az aktív járművek között világszerte. Bár a verseny az évek során felhígította a Tesla piaci részesedését, a vállalat még mindig készen áll arra, hogy megőrizze és fokozatosan növelje részesedését.

TSLA

Tesla

TSLA
$179.24 $5.50 +3.17%

Ez túlmutat a Teslajelenlegi termékein, például a Model 3-on és a Model Y-on. A Tesla számos "egyéb" termékkel rendelkezik, mint például a Cybertruck, a Tesla Semi és az autonóm vezetés kiterjesztése, valamint az új fejlett technológiák (szoftverek), mint például a mesterséges intelligencia és a Tesla. Bot. Mivel ennyi vasat tartanak a tűzben, már néhány siker is új magasságokba emelheti a Teslát és részvényesei portfólióját.

4. Tajvani félvezető $TSM+1.9%

Ha a félvezető chipek a technológia építőkövei, akkor a Taiwan Semiconductor a technológiai szektorban egy csákányos befektetés. A vállalat a világ egyik vezető félvezetőgyártója, amely a világ számos legnagyobb félvezetőgyártója, köztük az Nvidia és az Apple számára gyárt chipeket. A Taiwan Semiconductor gyártja a világ félvezetőchip-ellátásának közel 60%-át.

TSM

TSMC

TSM
$160.00 $2.91 +1.85%
Capital Structure
Market Cap
715.9B
Enterpr. Val.
22.3T
Valuation
P/E
30.8
P/S
10.3
Dividends
Yield
0.0%
Payout
34.3%

Ilyen hatalmas gyártókapacitással a vállalat jobban és olcsóbban tud chipeket gyártani, mint a legtöbb versenytársa. Ráadásul a félvezetők iránti globális kereslet a következő évtizedben várhatóan folyamatosan növekedni fog. A globális félvezetőpiac értéke megközelítőleg 600 milliárd dollár. Az évtized végére meghaladhatja az 1 billió dollárt, ami a világ vezető chipgyártója számára több éves növekedést jelenthet.

5. Broadcom $AVGO+1.0%

Aszemélyi eszközök, az adatközpontok és az ipar összekapcsolhatósága óriási mértékben nőtt az elmúlt évtizedben, ami a Broadcom üzletágát új magasságokba repítette. A félvezető- és vállalati szoftvercég a hálózatokra, a csatlakoztatott eszközökre és szinte mindenre specializálódott, ami adatokat küld vagy fogad. Ez a beállított trend a jövőben tovább erősödhet, mivel az autonóm járművek, az 5G és a dolgok internete potenciálisan új piaci lehetőségeket hozhat az elkövetkező években.

AVGO

Broadcom

AVGO
$1,407.84 $14.55 +1.04%

A Broadcom agresszívan fektet be a vállalati szoftverek kiépítésébe , hogy ne kelljen kizárólag a chip-üzletágára támaszkodnia. A vállalat a VMware felhőszolgáltató vállalat 61 milliárd dolláros felvásárlására vár, amely bővíti a meglévő vállalati szoftvertermék-csomagját. A Broadcom termékei a hosszú távú trend jó oldalán állnak, amely az információk biztonságos mozgatását célozza világszerte, így a részvények jövője is fényesnek tűnik.

Mindegyik vállalat jelenleg történelmi csúcson vagy éppen az alatt van. Talán az egyetlen kivétel az $TSM+1.9%, de ők sem estek extra sokat. Ha már birtokolja ezeket a részvényeket, akkor nem kell aggódnia, de nem most van a legjobb alkalom a vásárlásra. Meg kell várnunk a jobb árakat, bár Előre tekintve ezek a részvények talán nem is olyan drágák...

Ez nem pénzügyi tanácsadás. Nyilvánosan elérhető adatokat közlök, és megosztom a véleményemet arról, hogy én magam hogyan kezelném a helyzetet. A befektetés kockázatos, és mindenki felelős a döntéseiért.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.