S&P 500 ^GSPC 5,272.1 -0.64%
Nvidia NVDA $1,150.57 +1.01%
Meta META $475.62 -0.90%
Apple AAPL $191.25 +0.66%
Amazon AMZN $182.94 +0.43%
Alphabet GOOG $177.54 -0.27%
Tesla TSLA $176.46 -0.16%
Microsoft MSFT $429.70 -0.14%

3 ETF-uri care ar putea foarte bine să vă facă mulți bani în viitor

Mihai Dragavei
23. 6. 2023
5 min read

Data trecută m-am axat pe ETF-urile cu dividende, care vă pot oferi un venit pasiv doar prin plata regulată a acestora. Dar astăzi, ne vom uita la capătul opus al spectrului - ETF-urile de creștere, care au perspective solide de creștere viitoare.

Astăzi, ne vom uita la 3 ETF-uri care au un potențial solid de creștere viitoare. Și, mai important - premisele care ar trebui să facă acest lucru să se întâmple.

iShares MSCI MSCI Europe Quality Dividend UCITS ETF $EQDS

iShares MSCI Europe Quality Dividend UCITS ETF este bine poziționat pentru creștere în viitor din mai multe motive:

Se concentrează pe companii europene de calitate care sunt bine poziționate pentru a genera dividende durabile pe termen lung, oferind în același timp potențialul de apreciere a prețului acțiunilor. Această strategie de selecție a evaluărilor și de calitate ar putea sprijini acest fond să depășească performanța pieței pe termen lung. Fondul are o expunere diversificată la companii cu capitalizare mare și medie din 16 piețe europene diverse. Această gamă geografică și sectorială oferă investitorilor oportunități mai mari de creștere, având în vedere diferitele dinamici regionale și sectoriale. De asemenea, poate ajuta fondul să reducă volatilitatea prin compensarea punctelor slabe de pe piețele individuale.

Piețele europene de acțiuni au avut tendința de a-și spori performanța relativă pe termen lung, deoarece integrarea comercială tot mai mare a zonei euro, progresele în domeniul financiar și riscurile geopolitice sporite pentru piețele din afara Europei oferă o perspectivă atractivă pentru a investi în aceste acțiuni. Deși nu există nicio garanție că Fondul își va menține performanțele anterioare, cu o strategie precum cea oferită de acest Fond, această creștere pozitivă pe termen lung este susținută în mod fundamental. Cel puțin, analiștii și datele istorice sunt de acord.

iShares MSCI Europe UCITS ETF $IMEU

iShares MSCI Europe UCITS ETF are mai multe caracteristici care îi conferă un potențial de creștere pe termen lung.

În primul rând, acesta urmărește indicele MSCI Europe, care măsoară performanța a 500 de companii cu capitalizare mare și medie din 16 piețe europene diverse. Această bază largă oferă investitorilor șansa de a profita de creștere prin diversificare sectorială și geografică. Deși performanța actuală a fondului nu reprezintă o garanție a performanțelor viitoare, pe termen lung, această diversificare ar trebui să fie de bun augur pentru potențialul de creștere.

În al doilea rând, acțiunile europene au demonstrat capacitatea de a-și spori performanța relativă pe termen lung, în special datorită interconectării tot mai mari a economiilor europene, a progreselor în domeniul integrării digitale și a mișcărilor de piață cauzate de tulburările politice din afara Europei. În ciuda ciclurilor pe termen scurt, indicele MSCI Europe are un istoric lung de performanță superioară.

În al treilea rând, companiile europene mici și mijlocii, în care Fondul are o expunere mare, prezintă de obicei un potențial de creștere mai mare decât companiile mari. Acestea pot beneficia mai mult de tendințele demografice și de șocurile cererii.

În ciuda volatilității pe termen scurt legate de criza datoriilor din zona euro sau de Brexit, economia europeană rămâne rezistentă, cu un impuls pe termen lung susținut de reformele structurale și de continuarea globalizării. Acest lucru ar trebui să susțină în mod pozitiv creșterea pe termen lung a acțiunilor europene.

HSBC MSCI Europe Ex-UK UCITS ETF

HSBC MSCI Europe Ex-UK UCITS ETF este destul de specific.

Acesta urmărește indicele MSCI Europe ex-UK NR, care urmărește companiile cu capitalizare mare și medie din 17 țări europene din afara Regatului Unit. Această diversificare largă între regiuni cu dinamici economice diferite poate contribui la reducerea volatilității și la valorificarea oportunităților de creștere.

Potrivit prospectului, acțiunile din afara Regatului Unit prezintă, în general, o creștere relativă mai mare în comparație cu piața britanică. Acest lucru se datorează în parte faptului că țările europene din zona euro înregistrează o creștere mai mare a PIB-ului decât Marea Britanie, datorită integrării lor comerciale strânse.

În al treilea rând, fondul se concentrează pe companii mari și mijlocii.Acestea oferă, în general, o creștere stabilă mai mare decât companiile mici, cu o imprevizibilitate mai mare. Combinația de creștere și stabilitate oferită de companiile mari ar putea susține potențialul pe termen lung al acestui fond.

Acesta este un ETF relativ nou, de unde și istoricul scurt

Aveți un favorit aici? Credeți în acțiunile europene și în TEF?

Disclaimer: Aceasta nu este în niciun caz o recomandare de investiții. Este pur și simplu rezumatul și analiza mea bazată pe date de pe internet și din alte surse. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Eu sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.