S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

3 ETF, amely a jövőben sok pénzt hozhat Önnek

Vida Fazekas
23. 6. 2023
6 min read

Legutóbb az osztalék ETF-ekre összpontosítottam, amelyek passzív jövedelmet biztosíthatnak Önnek pusztán a rendszeres kifizetésük révén. Ma azonban a spektrum másik végét, a növekedési ETF-eket vesszük szemügyre, amelyek szilárd kilátásokkal rendelkeznek a jövőbeli növekedésre.

Ma 3 olyan ETF-et fogunk megvizsgálni, amelyek szilárd jövőbeli növekedési potenciállal rendelkeznek. És ami még fontosabb - azokat a premisszákat, amelyeknek ezt lehetővé kell tenniük.

iShares MSCI Europe Quality Dividend UCITS ETF $EQDS

Az iShares MSCI Europe Quality Dividend UCITS ETF több okból is jó helyzetben van a jövőbeli növekedésre:

Olyan minőségi európai vállalatokra összpontosít, amelyek jó helyzetben vannak ahhoz, hogy hosszú távon fenntartható osztalékot termeljenek, miközben lehetőséget biztosítanak a részvényárfolyam felértékelődésére. Ez az értékválasztási és minőségi stratégia támogathatja, hogy ez az alap hosszú távon felülmúlja a piac teljesítményét. Az alap 16 különböző európai piacon működő nagy és közepes kapitalizációjú vállalatnak való diverzifikált kitettséggel rendelkezik. Ez a földrajzi és ágazati választék nagyobb növekedési lehetőségeket kínál a befektetőknek, tekintettel az eltérő regionális és ágazati dinamikára. Emellett az egyes piacok gyengeségeinek ellensúlyozásával segíthet az alapnak csökkenteni a volatilitást.

Az európai részvénypiacok hosszú távon inkább növelik relatív teljesítményüket, mivel az eurózóna növekvő kereskedelmi integrációja, a pénzügyek fejlődése és az Európán kívüli piacok megnövekedett geopolitikai kockázatai vonzó kilátásokat kínálnak az e részvényekbe való befektetéshez. Bár nincs garancia arra, hogy az alap fenntartja korábbi teljesítményét, egy olyan stratégiával, mint amilyet ez az alap kínál, ez a pozitív hosszú távú növekedés alapvetően alátámasztott. Legalábbis az elemzők és a történelmi adatok egyetértenek.

iShares MSCI Europe UCITS ETF $IMEU

Az iShares MSCI Europe UCITS ETF több olyan jellemzővel rendelkezik, amelyek hosszú távú növekedési potenciált biztosítanak számára.

Először is, az MSCI Europe indexet követi, amely 16 különböző európai piac 500 nagy és közepes kapitalizációjú vállalatának teljesítményét méri 16 különböző európai piacon. Ez a széles bázis lehetőséget kínál a befektetőknek arra, hogy az ágazati és földrajzi diverzifikáció révén növekedést érjenek el. Bár az alap jelenlegi teljesítménye nem garancia a jövőbeli teljesítményre, hosszú távon ez a diverzifikáció jót ígér a növekedési potenciál szempontjából.

Másodszor, az európai részvények hosszú távon képesek növelni relatív teljesítményüket, különösen az európai gazdaságok növekvő összekapcsolódása, a digitális integráció előrehaladása és az Európán kívüli politikai nyugtalanságok okozta piaci mozgások miatt. A rövid távú ciklusok ellenére az MSCI Europe index hosszú múltra visszatekintő teljesítményt mutat.

Harmadszor, az európai kis- és középvállalkozások, amelyekben az Alap nagymértékben kitett, jellemzően nagyobb növekedési potenciállal rendelkeznek, mint a nagyvállalatok. Ezek jobban profitálhatnak a demográfiai trendekből és a keresleti sokkokból.

Az eurózóna adósságválságához vagy a Brexithez kapcsolódó rövid távú volatilitás ellenére az európai gazdaság továbbra is rugalmas, és hosszú távú lendületét a strukturális reformok és a folytatódó globalizáció támogatja. Ez pozitívan támogathatja az európai részvények hosszú távú növekedését.

HSBC MSCI Europe Ex-UK UCITS ETF

A HSBC MSCI Europe Ex-UK UCITS ETF meglehetősen specifikus.

Az MSCI Europe ex-UK NR Indexet követi, amely az Egyesült Királyságon kívüli 17 európai ország nagy és közepes kapitalizációjú vállalatait követi. Ez a széles körű diverzifikáció a különböző gazdasági dinamikájú régiók között segíthet a volatilitás csökkentésében és a növekedési lehetőségek megragadásában.

A tájékoztató szerint az Egyesült Királyságon kívüli részvények általában magasabb relatív növekedést mutatnak az Egyesült Királyság piacához képest. Ez részben annak köszönhető, hogy az európai eurózóna országaiban a szoros kereskedelmi integráció miatt magasabb a GDP-növekedés, mint az Egyesült Királyságban.

Harmadszor, az alap a nagy és közepes méretű vállalatokra összpontosít.Ezek általában nagyobb stabil növekedést kínálnak, mint a kiszámíthatatlanabb kisvállalatok. A nagyvállalatok által biztosított növekedés és stabilitás kombinációja támogathatja az alap hosszú távú potenciálját.

Ez egy viszonylag új ETF, ezért rövid az előzménye.

Önnek van itt kedvence? Hisz az európai részvényekben és a TEF-ben?

Jogi nyilatkozat: Ez semmiképpen sem befektetési ajánlás. Ez pusztán az én összefoglalóm és elemzésem, amely az internetről és más forrásokból származó adatokon alapul. A pénzügyi piacokon történő befektetés kockázatos, és mindenkinek a saját döntései alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.