S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Relațiile dintre SUA și India au intrat într-un nou capitol.

Joi, 22 iunie, Joe Biden și prim-ministrul indian Nerendra Modi au ciocnit un toast în cadrul unui dineu comun la Casa Albă.

Am vorbit despre India în ultima vreme și sunt de acord că există potențial acolo. Chiar dacă este dificil, poate nerealist pentru noi să cumpărăm acțiuni individuale, cel puțin o veste bună pentru piața care intră pe acest teritoriu. Ieri am închinat împreună pentru noi acorduri în domeniul tehnologiei și al apărării.

"Când India și SUA colaborează în domeniul semiconductorilor și al mineralelor, ajută lumea să facă lanțurile de aprovizionare mai diverse, mai rezistente și mai fiabile", a declarat Modi în timp ce se adresa unei sesiuni comune a Congresului SUA. "La începutul secolului, eram străini de cooperarea în domeniul apărării, dar acum Statele Unite au devenit unul dintre cei mai importanți parteneri ai noștri în domeniul apărării." El a adăugat

Dar articolul a avertizat că aceasta nu este o alianță și că relația lor va fi foarte diferită de cea a altor țări din regiune cu Washingtonul.

Primele acorduri au fost încheiate, de exemplu, pentru a construi motoare General Electric F414 în India și pentru a repara navele desfășurate ale marinei americane în șantierele navale indiene. De asemenea, au convenit să colaboreze în domeniul spațiului și al inteligenței artificiale, colaborând în același timp pentru a asigura lanțuri de aprovizionare cu minerale rezistente.

În cadrul acestui demers, ambele părți preconizează inovarea în toate industriile. În plus, există o dorință de a-și îmbunătăți relațiile comerciale, care include încheierea litigiilor restante 6 la Organizația Mondială a Comerțului.

Probabil că nu este prea surprinzător, SUA a încercat întotdeauna să se implice acolo unde a putut și, dacă nu se descurcă prea bine cu China, de ce să nu încerce cu vecinii. 😁 Nu înțeleg deloc politica, dar aceasta este cu siguranță o veste bună pentru noi, investitorii, deoarece cu siguranță vor începe să apară companii care vor beneficia de acest lucru. Voi ce părere aveți?


Relația dintre SUA și India este cu siguranță importantă.După cum ați scris, aceasta este o veste bună pentru noi, investitorii, și aștept cu nerăbdare să văd cum se creează sau se înființează o companie indiană în care să pot investi.

De acord, între timp, să găsească o oportunitate, poate într-o investiție a unei companii americane care să își extindă aria de acoperire în India.

Corect, deci AAPL a decis să opereze în India și vrea să construiască o fabrică acolo. Bineînțeles, eu investesc în AAPL și aș investi chiar dacă nu ar funcționa în India😅.

Relațiile bune cu India sunt cruciale. Mi-ar plăcea să văd UE colaborând mai mult cu India.

Ar fi grozav. Dar mă tem că Europa este atât de "blocată". Nu prea îmi place UE pentru ceea ce este. Doar își bate joc de America și ascultă pe cineva tot timpul. În loc să ne forjăm propriile relații și, așa cum spui tu, să încercăm să ne dezvoltăm în alte părți ale lumii.

Da, penetrarea nu este acolo.