S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Finanční výsledky za další kvartály... až všichni zjistí, že AI je sice super buzzword ale zatím žádné reálné peníze nevydělává... :)

Je pravda že toto by mohl být a pravděpodobně i bude ten pravý spouštěč 😀

Já bych si na to docela vsadil ale uvidíme

Souhlasím, to je dost pravděpodobný scénář.

tak uvidíme :)

Čekám ochlazení, stagnaci spíše, lehkou korekci. Nemyslím si že by přišel nějaký velký pád, ale ani nevěřím tomu že by jsme pokračovali v růstu takovým tempem jako do teď. Jak píše Marek dole, taky jsem zvědav na REIT, myslím že teď bude ještě klesat díky sazbám, tam mezitím přikupuji a jak by se sazby už na pevno zastavili, případně další rok začly snižovat, tak by to mohlo hezky růst. Technologie, tam asi záleží jak u čeho no, něco může být přepálené, něco ne, pač poptávka po čipech a AI je, ale na druhou stranu, ten zájem určitě v něčem ochladne a pro ty menší hráče to pak nemusí být ok. Takže shrnutí, čekám spíše ochlazení, technologie teď nekupuji, koukám více na REIT sektor, případně trochu energetický.

Souhlasím, vidím to podobně, ale trochu se bojím že FAANG spolu stáhne i vše ostatní.

Ano, dneska to byl docela znatelný pád už na nekterých technologických akcií a už vidíme začátek možného ochlazení. Netroufnu si říct co teď, mám kapitál a postupně jej budu pouštět do trhu, ale né v big tech.

Já jsem připravený na obě varianty. Cílem je rozpustit cash určený na investice pro letošní rok.

Pokud tedy trh nezačne klesat, začnu pozvolna nákupy.

Cíl je totiž akumulovat na horizont 20 let

Rozumné

Tak jelikož ten "bull market" stojí na výkonu FAANG a AI, tak na to není moc těžká odpověd. Spustit korekci může cokoli, jestřábí Fed, špatná inflační data, problémy s banky, nemovitostní trh. Můžeš si přímo vybírat co by mohl být spouštěč 😀

To je pravda…

Že by big tech čekal podobný osud jako na podzim minulého roku? I to bych nevylučoval. S největší pravděpodobností bych si myslel, že FAANG čeká ochlazení, zatímco defenzivnější tituly by mohly alespoň stagnovat. Jsem spíše medvěd na příští půlrok. Nejvíce se těším, co se stane s REITs.

Na to se taky těším.