S&P 500 ^GSPC 5,309.16 +0.08%
Nvidia NVDA $1,130.05 +6.14%
Alphabet GOOG $178.13 +1.02%
Tesla TSLA $177.73 -0.84%
Apple AAPL $191.42 +0.76%
Microsoft MSFT $428.65 -0.35%
Meta META $477.60 -0.13%
Amazon AMZN $180.81 +0.04%

3 részvény, amelyek potenciálisan 5-szörös nyereséget hozhatnak a következő 2 évben

Vida Fazekas
25. 6. 2023
7 min read

Egyes részvények, amelyek kisebb piaci kapitalizációval rendelkeznek, mint a nagy technológiai cégek, általában jobban mozognak. Ez alatt ezeknek a címeknek a nagyobb volatilitását értjük, mivel sokkal kevesebb kell ahhoz, hogy árfolyamuk elmozduljon. Ahhoz, hogy egy részvény 2 év alatt ennyire felértékelődjön, körülbelül 124%-os átlagos éves növekedési ütemre lenne szükség. A tőzsdei nyereség sok évtizedes átlagos éves növekedése összességében közelebb van a 10%-hoz. Egy évtized alatt ötször még mindig meghaladja a piaci átlagot, mivel évente körülbelül 17,5%-os növekedésről beszélünk. A számok magasak, és ezért lehet, hogy nem is 100%-ban igazak. Ennek ellenére a múltban több vállalatnak is sikerült ez rövidebb idő alatt, ezért nézzük meg a mai 3 részvényt.

1. Paycom Software $PAYC-1.0%

A Paycom Software egy amerikai vállalat, amely szoftveres megoldásokat kínál humánerőforrás (HR) menedzsment és bérszámfejtési szolgáltatásokhoz. Platformjuk lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy egyszerűsítsék és automatizálják a toborzással, a munkavállalói adatokkal, az ütemezéssel, a bérszámfejtéssel, a szabadságokkal és más HR-műveletekkel kapcsolatos folyamatokat.

A Paycom Software lehetővé teszi az álláshirdetések feladását, a jelöltek felkutatását, az álláspályázatok kezelését és a munkaszerződések elektronikus aláírását. Lehetővé teszi továbbá a munkáltatók számára a műszakbeosztások létrehozását, a munkavállalók jelenlétének nyomon követését, a szünetek és szabadságok kezelését, valamint a munkaidő-nyilvántartások és a bérszámfejtési összesítés elkészítését.

APTV

Aptiv PLC

APTV
$83.02 $0.47 +0.57%

A Paycom Software piaci értéke nemrég közel 19,5 milliárd dollárt ért el, így ötszörös növekedése közel 100 milliárd doll árt jelentene. Ez ésszerű lenne? Nos, a tőzsdén bármi lehetséges - feltéve, hogy a várakozásokat is felülmúlja, amelyek szerint a következő öt évben 22% közeli éves növekedést várnak.

A részvények valóban alulértékeltnek tűnnek, a legutóbbi 12-es ár-érték arány jóval az ötéves 20-as átlag alatt van, a határidős ár-nyereség (P/E ) arány pedig 42 közelében van - szintén jóval az ötéves átlag alatt.

A vállalat jól növekszik, az első negyedéves értékesítés 28%-kal nőtt az előző évhez képest, a GAAP szerinti nettó nyereség pedig 30%-kal. Az elmúlt 12 hónapban a bevételek 75%-kal nőttek az elmúlt évről évre, míg az egy részvényre jutó nyereség (EPS) több mint kétszeresére emelkedett .

A vállalatnak bőven van tere a növekedésre, és külföldön is terjeszkedik. Chad Richison vezérigazgató megjegyezte: "2023 első negyedévi eredményeink kiválóak voltak, az új ügyfelektől származó masszív bevételnövekedéssel és növekvő árréssel, mivel az automatizálás és a könnyen használható HCM megoldásaink iránti kereslet tovább növekszik...".

2. Aptiv $APTV+0.6%

Az Aptiv egy globális technológiai vállalat, amely az autóipar számára innovatív rendszerek és alkatrészek fejlesztésére és gyártására összpontosít. Termékei és technológiái a járműbiztonságra, az összekapcsolhatóságra és a villamosításra összpontosítanak. Az Aptiv eredetileg a Delphi Automotive része volt, de 2017-ben kivált, és önálló vállalatot hozott létre.

Az Aptiv együttműködik az autógyártókkal és más autóipari partnerekkel, hogy innovatív technológiákat vigyen a járművekbe világszerte. Célja, hogy hozzájáruljon a jövő biztonságosabb, környezetbarátabb és összekapcsolt járműveinek fejlesztéséhez.

APTV

Aptiv PLC

APTV
$83.02 $0.47 +0.57%

Kevin Clark vezérigazgató kifejtette: "Az Aptiv egy olyan technológiai vállalat, amely az aktív biztonság, az autonóm járművek, az intelligens városok és az összekapcsolhatóság következő generációját fogja bevezetni. Több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk ügyfeleink legnehezebb kihívásainak megoldásában, egy start-up vállalkozás szellemiségével és leleményességével"."

Az Aptiv gyorsan növekszik, és az első negyedévben rekord GAAP szerinti bevételt ért el 4,8 milliárd dollárral, ami 15%-os növekedést jelent az előző évhez képest, rekordközeli foglalásokat és az előző évhez képest megduplázódott nettó nyereséget.

Mindezt az uralkodó chiphiány és az infláció okozta problémák ellenére. Az Aptiv ügyfelei közé tartozik a General Motors, a Ford Motor Company, a Tesla és a Stellantis (amely a Jeep és a Dodge márkák tulajdonosa) - mintegy 20 másik nagy autógyártóval együtt.

AzAptiv piaci értéke nemrég 27 milliárd dollár volt, így egy ötszörös növekedés körülbelül 135 milliárd doll árt jelentene. A részvénye a legutóbbi szinteken alulértékeltnek tűnik, az ár/érték arány 1,5 az ötéves 1,9-es átlagtól, a 23-as határidős P/E pedig az ötéves 27-es átlagtól elmarad.

3. Redfin $RDFN+2.5%

A Redfin egy olyan ingatlancég, amely az ingatlanok eladásának és megvásárlásának innovatív megközelítésére összpontosít. A Redfin online platformot és mobilalkalmazásokat kínál, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy böngészhessenek az elérhető ingatlanok között, ingatlanügynököt találjanak, fényképeket és virtuális túrákat nézzenek meg, árinformációkat kapjanak és még sok mást.

A Redfin lehetővé teszi az ingatlantulajdonosok számára, hogy házukat vagy lakásukat online platformján keresztül értékesítsék. Professzionális fényképezést, online hirdetést és marketing támogatást kínál az ingatlanok láthatóságának és eladhatóságának maximalizálása érdekében.

RDFN
$6.16 $0.15 +2.49%

ARedfin részvényei közel 90%-ot zuhantak a 2021 elejicsúcshoz képest, de rengeteg okunk van arra, hogy optimisták legyünk a jövőjét illetően.

Egyrészt a részvényei meglehetősen alulértékeltnek tűnnek, a legutóbbi 0,6-os ár/értékesítési arány jóval az ötéves 3,2-es átlag alatt van. Az ingatlanpiac jelenleg visszafogott, részben az infláció és a magasabb kamatlábak miatt. Ezek azonban valószínűleg átmeneti problémák, és amikor a piac újra fellendül, a Redfin ezt meglovagolhatja.

Az első negyedév eredményei a jelenlegi kihívásokkal teli piaci környezet miatt nagymértékű eredménycsökkenést jeleztek. A vállalatnak a vártnál kisebb, 61 millió dolláros nettó vesztesége is volt, ami alacsonyabb az egy évvel korábbinál. A veszteség 90 millió dollár volt. A vezetőség arra számít, hogy a vállalat 2023 végére nyereséges lesz.

Ez nem egy pénzügyi tanácsadói üzletág. Nyilvánosan elérhető adatokat közlök, és megosztom a véleményemet arról, hogy én magam hogyan kezelném magam ezekben a helyzetekben. A befektetés kockázatos, és mindenki felelős a döntéseiért.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.