S&P 500 ^GSPC
5,085.86
+0.32%
Nvidia NVDA
$793.71
+2.20%
Amazon AMZN
$175.03
+1.08%
Meta META
$489.18
+1.07%
Tesla TSLA
$200.25
-0.89%
Apple AAPL
$180.14
-0.71%
Alphabet GOOG
$138.32
+0.65%
Microsoft MSFT
$409.85
+0.52%

Ez a 2 osztalékfizető vállalat több mint 100 éve fizet osztalékot. Vajon továbbra is így fognak tenni?

György Sárosi
26. 6. 2023
6 min read

Az évtizedek, amelyeket ezek a vállalatok és osztalékuk sértetlenül túléltek, lélegzetelállítóak. Csakhogy a történelemből már nem tudunk tőkét kovácsolni, ezért fontos arra koncentrálni, hogy ezek a vállalatok képesek lesznek-e továbbra is fizetni.

Coca-Cola $KO-0.7%

A Coca-Cola a cukros italairól ismert globális óriás. A vállalat hosszú osztalékfizetési múlttal rendelkezik, amely egészen az 1920-as évekig nyúlik vissza.

KO
$59.98 -$0.42 -0.69%
1 Day
+0.01%
5 Days
+3.03%
1 Month
+2.17%
6 Months
+1.46%
YTD
+2.22%
1 Year
+1.76%
5 Years
+36.07%
Max.
+23,149.18%

A Coca-Cola $KO-0.7% 1920-ban, mindössze három évvel a megalapítása után kezdte el fizetni első osztalékát, részvényenként 0,40 dollárt. Azóta a Coca-Cola minden évben, megszakítás nélkül 57 egymást követő évben növelte osztalékát, így az egyik legkövetkezetesebb osztalékfizető. Az osztalék táplálta a vállalat fejlődését a cukros italokat világszerte terjesztő növekedési gépezetté.

A vállalat osztaléktörténete

Az osztalékhozam jelenleg körülbelül 2,9%. A vállalat az elmúlt 60 évben évente átlagosan 7%-kal növelte az osztalékát, beleértve a 2018 és 2019 közötti 13%-os növekedést is.

Az erős márkáknak, a globális forgalmazásnak és a rekordértékesítéseknek köszönhető kiváló jövedelmezőség lehetővé teszi, hogy az osztalékot tartósan a kifizetett osztalékot meghaladó szabad cash flow-ból finanszírozzák. A kifizetési arány jelenleg 59% körül van.

Ez a Coca-Colát a világ egyik legstabilabb osztalékfizetőjévé teszi, amelyet széles körben az úgynevezett osztalékkirályként emlegetnek. A Coca-Cola rendelkezik minden adottsággal ahhoz, hogy hosszú távon és a jövőben is osztalékot fizessen.

A vállalat erős márkákkal és stabil piaci pozícióval rendelkezik, ami még a nehezebb gazdasági körülmények között is bőséges szabad cash flow-t biztosít. Továbbra is talál növekedési lehetőségeket a keleti gazdaságokban, és tapasztalata van az új piacokon való terjeszkedésben. 2,9%-os hozamával a Coca-Cola jelenleg a bevételének csak egy részét fizeti ki osztalékként, a többit pedig visszaforgatja az üzlet növekedésére. Ez lehetővé teszi, hogy egyszerre növelje az osztalékot és növekedjen. A kifizetett osztalék hosszú távon alacsonyabb, mint a szabad cash flow, így fenntartható.

FCF vállalatok

Az osztalékfizetés a Coca-Cola stratégiájának része, és csábítóan hat a befektetőkre. A decentralizált struktúra lehetővé teszi a helyi egységek számára, hogy rugalmasan reagáljanak a helyi piaci viszonyokra.

Mindez azt jelenti, hogy a Coca-Cola továbbra is rendelkezik a stabilitással, jövedelmezőséggel és rugalmassággal ahhoz, hogy a részvényeseknek évről évre növekvő osztalékot nyújtson. A szabad cash flow-termelő képességével a vállalatnak elegendő garanciája van arra, hogy hosszú távon képes lesz fenntartani az osztalékfizetést. Bár persze meg kell jegyeznem, hogy a piacon semmi sem biztos :)

General Mills $GIS-0.3%

A General Mills az egyik legnagyobb élelmiszergyártó, amely hosszú múltra tekint vissza a növekvő osztalékfizetésben. A General Mills 1923-ban kezdett osztalékot fizetni. Azóta is folyamatosan növeli az osztalékot, kivéve a háborús éveket és a pénzügyi válságot. A vállalatnak így 44 egymást követő évben sikerült növelnie az osztalékát. Jelenleg 2,66%-on áll.

GIS
$64.11 -$0.19 -0.29%
1 Day
+0%
5 Days
+3.12%
1 Month
+0.49%
6 Months
-4.51%
YTD
-2.52%
1 Year
-18.97%
5 Years
+40.84%
Max.
+5,981.31%

A Generas Mills olyan márkáiról ismert, mint a Cheerios, a Häagen-Dazs, a Pillsbury és a Betty Crocker, amelyek stabil nyereségességet és pénzforgalmat biztosítanak számára. A vállalat a nyereséget visszaforgatja márkáiba, innovációiba és felvásárlásokba, ami lehetővé teszi mind az osztalékok növekedését, mind az üzletfejlesztést.

A General Mills folyamatosan keresi a módját annak, hogyan fejlesztheti termékeit, és hogyan alkalmazkodhat a változó fogyasztói igényekhez. Ennek eredményeképpen egészségesebb alternatívákat és speciális igényeknek megfelelő termékeket vesz fel a portfóliójába.

Mindezen lépések ellenére a kifizetett osztalék hosszú távon a vállalat szabad cash flow-ja alatt maradt (jelenleg 46%), ami biztosítja annak fenntarthatóságát . A General Mills számára a növekvő osztalék kifizetése fontos része annak a stratégiának, amely segít a részvényesek és befektetők hűségben tartásában.

Bár az osztaléknövekedés néha lassabb lehet, a megtermelt cash flow stabilitása és az erős piaci pozíció azt sugallja, hogy a General Mills hosszú távon képes lesz növekvő osztalékot fizetni. Így a részvényesek jövedelme ennek az élelmiszeripari óriásnak a sikerétől függ.

A General Mills osztalékát fenntarthatónak tekintik. A vállalat eddig még soha nem fizetett ki többet, mint amennyit ténylegesen megkeresett. Az elmúlt években a kifizetési arány még csökkent is az egy részvényre jutó nyereség növekedésének köszönhetően. A becslések szerint még 2027-ben is kisebb lesz a kifizetett osztalék növekedése, mint a nyereség növekedése, így a kifizetési arány növekedni fog. Ez azonban stabil és fenntartható szinten maradna.

Összefoglalva, a General Mills képes fenntartani a jelenlegi szintet és a jövőbeli osztalékemeléseket a hosszú távon stabil nyereség és szabad cash flow miatt anélkül, hogy a vállalat pénzügyi stabilitása veszélybe kerülne.

Jogi nyilatkozat: Ez semmiképpen sem befektetési ajánlás. Ez pusztán az én összefoglalóm és elemzésem, amely az internetről és más forrásokból származó adatokon alapul. A pénzügyi piacokon történő befektetés kockázatos, és mindenkinek a saját döntései alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.