S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

BEFEKTETÉSI TÁRSASÁG BERNSTEIN LEMINŐSÍTI AZ ÁBÉCÉT ÉS AZ ALIBABA

A Bernstein szerint itt az ideje, hogy a verseny erősödésével a pálya szélére álljunk.

A cég hétfőn Outperformről Market Performra minősítette le a technológiai óriáscéget, 125 dolláros részvényenkénti célárral - ami vagy nagyjából 6%-os növekedést jelent a következő egy évben.

GOOGL
$174.99 $1.44 +0.83%
Capital Structure
Market Cap
2.2T
Enterpr. Val.
2.2T
Valuation
P/E
26.8
P/S
6.8
Dividends
Yield
-
Payout
-

A mesterséges intelligencia térnyerése segített az Alphabetnek, hogy január óta több mint 31%-kal emelje a részvényt. A Bernstein leminősítése azonban a UBS hasonló lépését követi, amely egy nappal korábban hasonló aggodalmakra hivatkozott.

"Miközben a szalagcímek az AI-ra koncentrálnak, mi a kiskereskedelmi média növekvő versenyét, a Meta felé történő részvényvisszafordulást és igen, a Gen AI okozta némi nyomást látjuk, ami korlátozza a keresés rövid távú növekedését" - írta Mark Shmulik elemző.

Shmulik hozzátette, hogy szerinte az Alphabet $GOOGL+0.8% talán túlságosan is erőlteti a generatív AI és az alapvető keresési üzletág összevonását. "A Google agresszív nyomulása a generikus AI integrálására az alapvető keresési eredményekbe rövid távon légzsákot hozhat létre a keresőhirdetési árakra" - jegyezte meg.

Egy másik kérdés, ami korlátozhatja az Alphabet nyereségét, az az értékelés - mondta az elemző.

"Sok befektető (és eladó) számára a Google-részvény egy meleg öleléshez hasonlít" - mondta Shmulik. "Mégis, egyszer-egyszer a Google-részvények tisztességesen értékeltnek tűnnek, ahogyan ma is, kiegyensúlyozott kockázat-megtérülés aránnyal és egy olyan narratívával, amely gyorsan felzárkózott a fundamentumokhoz, ami a Google-részvények novemberi mélypontjaihoz képest +40%-os emelkedést eredményezett. Itt az ideje, hogy az oldalvonalra álljunk."

A Bernstein leminősíti az Alibabát a "tartósan alacsony növekedéssel" kapcsolatos aggodalmak miatt.

A Bernstein szerint az Alibaba $BABA+0.6% alacsony növekedése hosszabb távú ellenszelet jelenthet, mint korábban gondolták.

A cég kedden Outperformről Market Performra minősítette vissza az Alibaba részvényeit. Emellett árfolyamcélját 130 dollárról 98 dollárra csökkentette részvényenként. A Bernstein új előrejelzése a hétfői 85,47 dolláros záróárhoz képest közel 15%-os emelkedést jelent.

"Egy évvel ezelőtt azzal az indokkal emeltük fel az Alibaba árfolyamát, hogy a részvény örökké alacsony növekedést diszkontál, és az újranyitás a jobb kategória-összetételen keresztül segíthet a növekedés támogatásában. Azóta az Alibaba részvényei egy sávban mozognak - de bár továbbra is olcsón vannak értékelve, az örökké alacsony növekedés már nem működik agresszív medve esetként" - mondta Robin Zhu elemző.

Zhu hozzátette, hogy az Alibaba az alacsony felhasználói elkötelezettségen túl más kihívásokkal is szembesül, és rámutatott a kereskedők zsúfoltságából eredő magasabb keresési költségekre, ami a kereskedők megtérülését sújtja.

"Az Alibaba döntése, hogy a felhasználói időre és elkötelezettségre költsön, kérdéseket vet fel a monetizációval és az alapvető FCF [szabad cash flow] generálásával kapcsolatban" - mondta Zhu.

Eközben Zhu megjegyezte, hogy bár az Alibaba részvényei továbbra is viszonylag olcsók, ami támogatta a vállalat tavalyi felminősítését, a megnövekedett verseny túl erős erő lehet ahhoz, hogy olyan erőfeszítésekkel, mint a részvény-visszavásárlás és az egy részvényre jutó nyereség növelése, ellensúlyozni lehessen.

BABA

Alibaba

BABA
$81.26 $0.46 +0.57%
Capital Structure
Market Cap
185.1B
Enterpr. Val.
1.2T
Valuation
P/E
18.5
P/S
1.4
Dividends
Yield
0.2%
Payout
22.5%

"Az Alibaba részvényei továbbra is mérsékelten értékeltek, és a visszavásárlások miatt a részvények száma a 23. pénzügyi év végén 2,4%-kal csökkent az előző évhez képest" - mondta. "A jövő azonban még sokáig várat magára, és nem vagyunk meggyőződve arról, hogy az alacsony szorzók és a szerény részvényenkénti nyereségnövekedés tartós árfolyam-teljesítményt biztosíthat, ha az e-kereskedelem főáramában a versenyprobléma megoldatlan marad"."


No comments yet