S&P 500 ^GSPC 5,301.05 +0.63%
Tesla TSLA $179.64 +3.40%
Meta META $475.20 +2.02%
Nvidia NVDA $1,058.48 +1.97%
Apple AAPL $190.09 +1.72%
Alphabet GOOG $176.47 +0.81%
Microsoft MSFT $430.06 +0.72%
Amazon AMZN $180.42 -0.35%

Așa cum am scris ieri, Japonia este în prezent cea mai performantă piață bursieră din acest an, să aruncăm o privire asupra câtorva companii care domină piața de acolo și care ar putea fi o investiție interesantă.

Sony Corporation $SONYSony-0.6%este un conglomerat internațional specializat în produse electronice, produse de divertisment și console de jocuri. Compania este cunoscută pentru televizoarele, camerele foto, telefoanele mobile, consolele de jocuri și dispozitivele muzicale. Sony deține, de asemenea, un studio, Sony Pictures, care se ocupă cu producția de filme și televiziune. Compania încearcă să țină pasul cu inovațiile tehnologice și investește în cercetarea și dezvoltarea de noi produse. Creșterea pieței de electronice și de divertisment, în special în Asia, dar și la nivel global, ar putea stimula performanța viitoare a companiei.

SONY

Sony

SONY
$80.32 -$0.48 -0.59%
Capital Structure
Market Cap
97.7B
Enterpr. Val.
17.5T
Valuation
P/E
16.1
P/S
1.2
Dividends
Yield
0.0%
Payout
10.2%

Toyota Motor Corporation $TM+1.0%: Toyota este unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume și domină industria auto din Japonia. Compania este cunoscută pentru tehnologia sa inovatoare, cercetarea și dezvoltarea de automobile. Toyota are o poziție puternică pe piața din Asia, Europa și America de Nord. Portofoliul său include vehicule pentru pasageri și comerciale, precum și mașini hibride și electrice. Cererea puternică de automobile în Japonia și la nivel internațional ar trebui să contribuie la creșterea continuă a companiei. Cu toate acestea, este de asemenea important să recunoaștem riscurile potențiale asociate cu concurența din industria auto și cu schimbările în preferințele consumatorilor.

TM
$216.81 $2.09 +0.97%
Capital Structure
Market Cap
267.0B
Enterpr. Val.
69.1T
Valuation
P/E
9.2
P/S
0.9
Dividends
Yield
0.0%
Payout
17.8%

Keyence Corporation: este o companie tehnologică japoneză axată pe fabricarea și vânzarea de senzori de automatizare și industriali, echipamente de măsurare și echipamente de procesare a imaginilor. Compania se concentrează pe furnizarea de soluții avansate de automatizare pentru industrii. Produsele sale sunt utilizate într-o gamă largă de industrii, inclusiv în industria auto, electronică, farmaceutică și de prelucrare a produselor alimentare.

Bufet și Japonia:

Berkshire Hathaway, compania lui Warren Buffett, și-a mărit participațiile la cele mai mari cinci mari magazine din Japonia.
Participațiile Berkshire la Itochu, Marubeni, Mitsubishi Corp, Mitsui & Co și Sumitomo depășesc acum o medie de 8,5%.
Achizițiile suplimentare sunt în conformitate cu strategia de investiții pe termen lung a Berkshire și cu planurile sale de a-și crește potențial participațiile la 9,9%.


Japonia are o piață și o economie super, dar asta pentru că este mega îndatorată. De când am aflat, am ajuns să îi văd puțin diferit. Credeam că au câștigat totul și că sunt la un nivel tehnologic atât de ridicat pentru că au pus totul la bătaie, dar nu este chiar așa. Cred că, în procente, stau chiar mai rău decât SUA.

M-am uitat și eu la ea, dar s-ar putea să nu afecteze atât de mult stocurile individuale.

De asemenea, este bine să ne uităm la cine deține datoria, în cazul SUA la sfârșitul anului 2022 datoria externă era de aproximativ 24,5 mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld. mld.

Așa este. Grozave date, mulțumesc. Poate că în viitor vor putea să le micșoreze.

Pentru a adăuga la SONY, pe lângă cele menționate mai sus, este un jucător important și în segmentul senzorilor de imagine, unde deține o cotă de piață de aproximativ 50% (de exemplu, principalul furnizor pentru camerele Apple).

În plus, pe lângă studioul de film unde își produc propriile filme (cum ar fi animația de mare succes Spiderman), realizează și conținut pentru platformele de streaming (The Last of Us, The Boys, The Crown).

De asemenea, mai are un studio de muzică, servicii financiare (bănci, asigurări, fond VC) și, ca să nu fie mai rău, intenționează să producă vehicule electrice în colaborare cu Honda;)

De asemenea, adaug și favoritele mele https://www.acquired.fm/episodes/sony