S&P 500 ^GSPC 5,308.2 +0.07%
Nvidia NVDA $1,127.49 +5.90%
Alphabet GOOG $178.06 +0.98%
Tesla TSLA $177.91 -0.74%
Apple AAPL $191.35 +0.72%
Microsoft MSFT $428.59 -0.36%
Meta META $477.56 -0.14%
Amazon AMZN $180.91 +0.09%

Az elmúlt napok híreinek összefoglalása az Egyesült Államokban.

Recesszió, recesszió, recesszió. Újra és újra halljuk, még akkor is, ha bedugjuk a fülünket. Mostanában sokat hallom, nézzük, mi a helyzet. Gazdasági stratégák legutóbbi nyilatkozatai.

Joseph Little, az HSBC Asset Management globális vezető stratégája: "A következő recesszió forgatókönyve inkább az 1990-es évek elejének recessziójához fog hasonlítani, a mi központi forgatókönyvünk 1-2%-os GDP-csökkenés." A következő recesszió a következő.

Marko Kolanovic, a JPMorgan Chase vezető stratégája: "Kihívóbb hátteret várunk a részvények számára... tekintettel a gazdaság lassulására és a 4Q23/1Q24-ben kezdődő valószínű recesszióra".

Seth Klarman, a Baupost Group vezérigazgatója: "A Fed célja, hogy csökkentse a gazdaság hőfokát, és ennek egyik módja, hogy valamilyen recessziót indítson el... tehát talán 2024 elején.".

Nos, az USA gazdasági adatai egy rugalmas gazdaságot mutatnak, amely szerencsével végül dacolhat ezekkel a jóslatokkal -->

A fogyasztói bizalom a vártnál nagyobb mértékben emelkedett, 2022 januárja óta a legmagasabb szintet érte el; a recesszióra számító válaszadók aránya négy százalékponttal csökkent (bár még mindig magas, 69,3%).

A lakáspiac, amely általában a visszaesés első jelzője, szintén meglepő erőt mutatott. Az új lakások májusi eladásai 12,2%-kal emelkedtek áprilishoz képest - a közgazdászok 1,2%-os csökkenést vártak. A Case-Shiller-index, egy szorosan vett mutató szerint áprilisban 1,3%-kal emelkedtek az ingatlanárak havi szinten.

A tartós fogyasztási cikkek iránti kereslet , amelyek jellemzően olyan nagy értékű vásárlások, mint a televíziók és a közlekedési eszközök, amelyek hosszú távú kifizetéseket igényelnek, májusban 1,7%-kal gyorsult. Ez gyorsabb, mint az áprilisi 1,2%-os növekedés, és sokkal nagyobb, mint a Dow Jones 1%-os csökkenésre vonatkozó becslése.

Mindezek az adatok azt mutatják, hogy az amerikai fogyasztók még nem adják meg magukat a magasabb kamatlábaknak és a (látszólag) gyengébb gazdasági kilátásoknak. És ha beigazolódik Chris Senyek, a Wolfe Research vezető befektetési stratégájának várakozása, miszerint "az amerikai fogyasztó lesz a gazdasági kilátások első számú hajtóereje", akkor ez a fogyasztói erő lehetővé teheti, hogy az amerikai gazdaság a rengeteg szavazás ellenére is kilábaljon a recesszióból.

^GSPC

S&P 500

^GSPC
5,308.2 $3.49 +0.07%

Csak nyugodtan, ha valakinek elege van a vegyes üzenetekből, az vegyen bátran. Ha lefelé megyünk, élvezze az eladásokat és vásároljon a kedvezményekből. Addig is 😁 Jó látni az év eleje óta eltelt zöld hónapokat. Másrészt, bár a piac erőt mutat, vigyázzunk a csúcsokon történő vásárlásra. Én személy szerint úgy járok el, hogy még nem adom el a nyereséget és tartom. Most nem nagyon vásárolok, csak kisebb vásárlásokat hajtok végre olyan vállalatokba, mint a $DIS+0.8% $O $O-0.2% $WPC-0.9% $ENB-0.3% vagy $CVS-2.0%, aztán találok szépen faragott Buffett Top10 részvényeket, mint a $BAC-0.6% vagy $OXY+0.7%, ahol szintén fontolgatom a vásárlást. Viszont, ahogy itt is említették, figyeljünk a REIT szektorra, ahol az irodaterületek erősen képviseltetik magukat. További szép napot kívánok, és várom a véleményét. 😊


No comments yet