S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

2 companii interesante de dividende cu un dividend de peste 7%.

Mihai Dragavei
30. 6. 2023
5 min read

Companiile cu dividende sunt foarte interesante pentru investitori. Acestea sunt cu atât mai interesante cu cât oferă un randament foarte mare. Dar companiile interesante cu randament ridicat nu sunt atât de ușor de găsit.

OneMain Holdings $OMF+1.0%

OneMain Holdings, Inc. este o companie independentă de împrumuturi personale. Compania operează sub numele OneMain Financial în toate cele 50 de state americane și are o rețea de sucursale în 24 de state. Compania a fost formată în 2015 din Springleaf Holdings, Inc. și OneMain Financial Holdings, Inc. Compania inițială a fost fondată în 1912 și are astăzi peste 1.500 de sucursale în 44 de state americane.

OMF
$48.35 $0.46 +0.96%

OMF este specializată în oferirea de împrumuturi personale cu dobânzi mici și medii și condiții avantajoase pentru clienții săi. De asemenea, compania oferă și alte produse financiare, cum ar fi carduri de credit, asigurări și produse de investiții.

În 2015, compania a suferit o restructurare și s-a separat de compania-mamă Citigroup. De atunci, a devenit o companie separată și și-a dobândit propria identitate și marcă. În 2018, One Main Holdings s-a alăturat indicelui S&P 500, o dovadă a creșterii și stabilității sale pe piață.

Compania de servicii financiare OneMain Holdings plănuiește să emită 500 de milioane de dolari în noi obligațiuni cu randament ridicat de 9% cu scadența în 2029. Această ofertă de titluri de creanță se adresează investitorilor de venituri ca alternativă la dividendele oferite de companie.

Dividendul a fost destul de sălbatic până acum. Sursa

Pentru primul trimestru, OneMain Holdings a raportat o creștere a veniturilor, dar o scădere a profitului din cauza creșterii provizionului pentru pierderi neașteptate din credite neperformante. Acest lucru sugerează o posibilă problemă de îndeplinire a rambursării împrumuturilor, având în vedere situația economică actuală.

Cel mai mare risc pentru OneMain este o creștere a pierderilor din credite în cazul unei încetiniri a economiei sau al unei creșteri a șomajului. În special împrumuturile acordate în ultimii doi ani reprezintă un risc mai mare. În ciuda scăderii profiturilor, OneMain dispune în prezent de un flux de numerar suficient pentru a-și rambursa datoriile. Cu toate acestea, rentabilitatea și capacitatea sa de a plăti un dividend ridicat depind de starea economiei și de nivelul pierderilor din credite.

În ciuda randamentelor mai ridicate ale obligațiunilor, o investiție în OneMain Holdings este destul de riscantă, mai ales dacă societatea nu reușește să mențină stabilitatea colectării creditelor, iar provizioanele mai mari i-ar distruge profitabilitatea.

Verizon $VZ+0.8%

Verizon Communications este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicații din Statele Unite. Prin intermediul filialelor sale, operează servicii de telefonie celulară și fixă, oferă servicii de internet și televiziune prin cablu. Compania este cunoscută ca fiind o sursă fiabilă și atractivă de venituri din dividende pentru investitori.

VZ

Verizon

VZ
$39.74 $0.31 +0.79%

Verizon plătește dividende trimestriale din 1984. Este considerat unul dintre cei mai buni plătitori de dividende de calitate din SUA. În ultimii ani, Verizon și-a crescut constant dividendele trimestriale, cu o medie anuală de peste 3% din 2016. Dividendul actual este puțin peste 7%. Acest randament relativ ridicat atrage mulți investitori în venituri.

Verizon este cunoscut pentru dividendele sale constante și în creștere. Sursa

Ceea ce atrage foarte mult investitorii să dețină acțiunile Verizon pe termen lung este poziția sa puternică pe piață și capacitatea de a genera un flux de numerar stabil. Verizon are aproximativ 120 de milioane de clienți de telefonie mobilă și este unul dintre cei mai mari furnizori de internet fix din SUA. Acest lucru îi permite să genereze în mod constant profituri și fluxuri de numerar care să acopere plata dividendelor și creșterea. În prezent, plățile de dividende consumă aproximativ jumătate din venitul net al companiei.

Printre riscurile pentru Verizon se numără creșterea concurenței, în special din partea unor operatori precum T-Mobile. Aceste companii atrag clienții cu prețuri mai mici, ceea ce determină creșterea vânzărilor Verizon. Cu toate acestea, în ciuda acestei concurențe, Verizon are încă o bază de clienți puternică, iar conducerea se angajează să mențină și să crească dividendele.

După cum am menționat, Verizon și-a mărit dividendele timp de mulți ani fără întrerupere și le acoperă bine cu veniturile și fluxul de numerar liber. Aceasta este o poziție de pornire mult mai bună decât concurenții săi, mai ales dacă ne gândim că AT&T a trebuit să își reducă dividendele de lungă durată în acest an.

Iar dacă ne uităm la fluxul de numerar liber pe acțiune față de dividendul pe acțiune, este și mai clar că dividendul Verizon este bine acoperit.

FCF-ul Verizon se acoperă la pas. Sursa:

Disclaimer: Aceasta nu este în niciun caz o recomandare de investiții. Este pur și simplu rezumatul și analiza mea bazată pe date de pe internet și din alte surse. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Eu sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.