S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

2 érdekes osztalékos vállalat 7% feletti osztalékkal

Adorján Fülöp
30. 6. 2023
6 min read

Az osztalékot fizető vállalatok nagyon érdekesek a befektetők számára. Még érdekesebbek, ha igazán magas hozamot kínálnak. De érdekes, magas hozamú vállalatokat nem olyan könnyű találni.

OneMain Holdings $OMF+1.0%

A OneMain Holdings, Inc. egy független személyi kölcsönökkel foglalkozó vállalat. A vállalat OneMain Financial néven működik mind az 50 amerikai államban, és 24 államban fiókhálózattal rendelkezik. A vállalat 2015-ben alakult a Springleaf Holdings, Inc. és a OneMain Financial Holdings, Inc. Az eredeti vállalatot 1912-ben alapították, és ma több mint 1500 fiókkal rendelkezik 44 amerikai államban.

OMF
$48.35 $0.46 +0.96%

Az OMF arra szakosodott, hogy alacsony és közepes kamatozású személyi kölcsönöket és kedvező feltételeket kínáljon ügyfelei számára. A vállalat más pénzügyi termékeket is kínál , például hitelkártyákat, biztosításokat és befektetési termékeket.

A vállalat 2015-ben átszervezésen ment keresztül, és levált anyavállalatáról, a Citigroupról. Azóta önálló vállalattá vált, és saját identitást és márkát szerzett. A One Main Holdings 2018-ban csatlakozott az S&P 500 indexhez, ami a piaci növekedését és stabilitását bizonyítja.

A OneMain Holdings pénzügyi szolgáltató vállalat 500 millió dollár értékben tervezi új, 2029-ben lejáró, 9%-os, magas hozamú kötvények kibocsátását. Ez az adósságkibocsátás a jövedelemtermelő befektetőket célozza meg, a vállalat által nyújtott osztalék alternatívájaként.

Az osztalék eddig meglehetősen vad volt. Forrás:

Az első negyedévről a OneMain Holdings a bevételek növekedéséről, de az eredmény csökkenéséről számolt be a váratlan hitelezési veszteségekre képzett céltartalék növekedése miatt. Ez arra utal, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetre való tekintettel gondot okozhat a hitelek törlesztésének teljesítése.

A OneMain számára a legnagyobb kockázatot a hitelezési veszteségek növekedése jelenti a gazdaság visszaesése vagy a munkanélküliség növekedése esetén. Különösen az elmúlt két évben nyújtott hitelek jelentenek nagyobb kockázatot. A nyereség csökkenése ellenére a OneMain jelenleg elegendő pénzforgalommal rendelkezik kötelezettségei visszafizetéséhez. A jövedelmezősége és a magas osztalékfizetési képessége azonban a gazdaság állapotától és a hitelezési veszteségek mértékétől függ.

A magasabb kötvényhozamok ellenére a OneMain Holdingsba történő befektetés meglehetősen kockázatos, különösen akkor, ha a vállalat nem képes fenntartani a hitelbeszedés stabilitását, és a magasabb céltartalékok tönkretennék a nyereségességét.

Verizon $VZ+0.8%

A Verizon Communications az Egyesült Államok egyik legnagyobb távközlési szolgáltatója. Leányvállalatain keresztül mobil- és vezetékes telefonszolgáltatást üzemeltet, internetszolgáltatást és kábeltelevíziót nyújt. A vállalat a befektetők számára megbízható és vonzó osztalékjövedelem forrásaként ismert.

VZ

Verizon

VZ
$39.74 $0.31 +0.79%

A Verizon 1984 óta fizet negyedévente osztalékot. Az Egyesült Államokban az egyik legjobb minőségű osztalékfizetőnek számít. Az elmúlt években a Verizon folyamatosan növelte negyedéves osztalékát, 2016 óta évente átlagosan több mint 3%-kal. A jelenlegi osztalék valamivel több mint 7%. Ez a viszonylag magas hozam sok jövedelembefektetőt vonz.

A Verizon a stabil és növekvő osztalékáról ismert. Forrás:

Ami nagymértékben vonzza a befektetőket, hogy hosszú távon tartsák a Verizon részvényeit, az az erős piaci pozíciója és a stabil cash flow-termelő képessége. A Verizonnak mintegy 120 millió mobilügyfele van, és az USA egyik legnagyobb vezetékes internetszolgáltatója. Ez lehetővé teszi, hogy folyamatosan olyan nyereséget és cash flow-t termeljen, amely fedezi az osztalékfizetést és a növekedést. Az osztalékfizetés jelenleg a vállalat nettó jövedelmének mintegy felét emészti fel.

A Verizont érintő kockázatok közé tartozik a növekvő verseny, különösen az olyan szolgáltatók részéről, mint a T-Mobile. Ezek a vállalatok alacsonyabb árakkal csábítják az ügyfeleket, ami felfelé nyomja a Verizon eladásait. E verseny ellenére azonban a Verizon még mindig erős ügyfélkörrel rendelkezik, és a vezetőség elkötelezett az osztalék fenntartása és növelése mellett.

Mint említettük, a Verizon évek óta megszakítás nélkül növeli osztalékát, és azt jól fedezi a nyereség és a szabad cash flow. Ez sokkal jobb kiindulási helyzet, mint a versenytársaké, különösen ha figyelembe vesszük, hogy az AT&T-nek idén csökkentenie kellett a régóta fennálló osztalékát.

És ha megnézzük a részvényenkénti szabad cash flow-t az egy részvényre jutó osztalékkal szemben, még világosabbá válik, hogy a Verizon osztaléka jól fedezett.

A Verizon FCF-je lépésben fedezi. Forrás

Jogi nyilatkozat: Ez semmiképpen sem befektetési ajánlás. Ez pusztán az én összefoglalóm és elemzésem, amely az internetről és más forrásokból származó adatokon alapul. A pénzügyi piacokon való befektetés kockázatos, és mindenkinek a saját döntései alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.