S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Vă doresc o zi de vineri plăcută,

voi care aveți deja una sau mai multe dintre cele mai mari investiții... copiii. Luați vreo decizie de investiții pentru ei? (sau o veți face ;) În ceea ce ne privește, deocamdată, ne ocupăm doar de Port, unde poți deschide un cont pentru un copil, cu un adult care îl administrează până când copilul împlinește 18 ani. Și acolo facem DCA în ETF-uri, plus că ne ocupăm și de cadouri în acest fel, sau poate un bănuț pentru un carnet de note unde copilul a stabilit unde să-l investească :)


Pentru mine, acest aspect trebuie abordat pe două niveluri - investiția în ceva (de obicei, cum ar fi plata facultății) - aici i-aș spune copilului despre acest lucru la momentul potrivit (în general, atunci când ar fi relevant), cum a apărut și că ar trebui să înceapă și el să facă acest lucru încet, că pe termen lung se va dovedi rentabil (și, prin plata facultății, îi va induce în mod direct un sentiment de utilitate). Aici aș vota pentru MSCI all world.

Dacă e vorba apoi de un portofoliu pe care să-l transmit mai departe și "să mă bucur de el", aș fi mai pretențios și aș opta pentru investiții mai dinamice, cu înțelegerea că îl voi transmite copilului la 18 ani cu bună știință dacă la acel moment este matur din punct de vedere mental pentru asta, altfel abia când intră pe piața muncii și întâmpină primele dificultăți în viață (ca un fel de hei, înțeleg că generația ta o duce mai greu decât a noastră, așa că tata s-a gândit la asta...).

Eu mă aștept la asta în vreo doi/trei ani, dar asta va fi unul dintre lucrurile mai ușoare cu copiii :).

Înțeleg :) Nu am nimic anume, dar deja ne uităm împreună la tot ceea ce se întâmplă și îi lăsăm să învețe totul imediat și să înțeleagă cât mai bine valoarea banilor.

Din păcate, am fost destul de dezamăgit de costul portului. Te ademenesc cu comisioane mici și apoi nu te lasă să cumperi un anumit ETF, dar, în funcție de strategia pe care o alegi, pun împreună aproximativ 6 fonduri, unde se ajunge la aproximativ 1,6%pa

Așa este. Ce opțiune folosiți?

Ei bine, încă nu am găsit nimic altceva, dar imediat după 18 voi începe probabil să caut în altă parte.

Cred că este o modalitate excelentă de educație, învățând un copil de la o vârstă fragedă lucruri despre finanțe și despre lumea investițiilor, un deget mare pentru mine, cu siguranță voi practica ceva similar și voi lăsa dobânda compusă să joace în beneficiul lor.

Grozav :)

Când voi avea copii, cu siguranță mă voi gândi să investesc pentru ei. Cea mai bună opțiune pentru mine este DCA în ETF-uri, așa cum scrieți + aș înființa un portofoliu de acțiuni cu acțiuni bulechips pentru ei.

Grozav :)

Îmi place foarte mult cadoul unor acțiuni. În viitor, poate că aș vrea să-mi motivez și eu copiii în acest fel. Dacă văd că au banii lor în ele, m-aș aștepta să fie interesați de ele.

Mai ales când e în creștere, le place:D e cald aici, acum a crescut cu Misha (prețul înghețatei Misha )

Asta e frumos, deci în curând va fi un Magnum. 😁