S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Hele některým tu asi praskne žilka, ale já $T+1.0% přikupuju. To je naprosto neuvěřitelně luxusní cena. Ziskovost se vrátí, marže se zvýší a cashflow (možná mírně sníženou) dividendu pokryje. Co myslíte vy? Přikupuje někdo se mnou?

T

AT&T

T
$16.75 $0.17 +1.03%

Podľa mňa sa T snaží už dlhšie cez rôzne nepodarené investície (fúzie a akvizicie) “zachrániť “ nakoľko to aj sami vidia, že do budúcna tel. Biznis nemusí stačiť

Ale nevěřím tomu, že by se takhle obrovsky silná firma nezmátořila

Uvidíme :) ale čisto na to by som sa nespoliehal

A Amazonu a jejich vstupu do telca se nebojíš? :)

Nicméně ta cena je super...

Aby som bol objektívny, doplním môj predchádzajúci komentár. Ja by som do tejto spoločnosti neinvestoval z viacerých dôvodov, ale ak by som držal akcie tejto spoločnosti, tak by som na týchto úrovniach nepredával. Ak bude druhý kvartál a vyhliadky pre tento rok taký ako manažment tvrdí, môžeme vidieť zotavenie ceny akcií pokojne aj na 20$ v najbližších mesiacoch, kde by som už ale akcie predal. Hlavne si musíte uvedomiť, že cena nie je úplne podstatná. Cena je to, čo platíte, ale musíte sa pozerať akú hodnotu dostanete. Po dvoch zníženiach dividendy vyzerá byť dividenda nateraz v bezpečí, ale to sa tiež dozvieme neskôr - možno až koncom tohto roka. Ich astronomický dlh by som pri dnešných úrokových sadzbách nebral ako úplnú tragédiu, lebo väčšina ich dlhu je momentálne zaťažená 4,1% úrokom, čo nie je až také zlé číslo, keď vidíme aké sú dnešné úrokové sadzby.

Prečo by som ale ja neinvestoval do tejto spoločnosti sú hlavne tieto dôvody:

- astronomický dlh (135 miliard)

- vysoko konkurenčný biznis (dnes poskytuje mobilné a internetové služby hocikto)

- nedržia krok s konkurenciou

- obrovské náklady na obhospodárenie a rozširovanie aktuálnej infraštruktúry

- nevidím budúcnosť v tomto odvetví (masívne náklady na infraštruktúru - 20 miliard ročne, keď ich pravdepodobne v budúcnosti dokážu nahradiť satelitné technológie + vysoká konkurencia atď.)

Tak ako som už písal, predávať akcie dnes podľa mňa nemá zmysel. RSI (14) je na úrovni okolo 25, čo môže znamenať, že akcie sú v posledných dňoch pod tlakom a vyzerajú byť "prepredané". Momentálne vidím risk ďalšieho poklesu menší ako potenciálny zisk. Tak ako som tu písal niekomu, kto tu šortoval $PYPL+2.9% na cenách pri 60$, že je to úplne zbytočné riziko a naopak je to príležitosť kupovať (dnes je cena 72$ = krásnych 20%), tak si dnes myslím, že predávať na týchto úrovniach tiež nemá dnes zmyslel, aj keď cena môže ešte klesať a všetko bude záležať od najbližších výsledkov.

Moc hezky sepsané a vysvětlené.

Snažím sa dať aspoň do komentárov pridanú hodnotu, keď už tie články sú písané štýlom "výkrik do tmy" :)

O společnost se moc nezajímám, ovšem děkuji za přehled a užitečné informace.

Plně souhlasím s tvrzením, že cena je sice důležitá, ale mnohem důležitější je ta hodnota.

Tiež sa o túto spoločnosť moc nezaujímam, ale už mi to nedalo po toľkých pozitívnych článkoch o tejto spoločnosti :) Dalo by sa toho napísať ešte viac ako napríklad akvizície za 250 miliárd za posledných 20 rokov a aj tak spoločnosť upadá.

Naopak $UNH+0.3% bola pekne vyklesaná, ktorú ste spomínali a kto nakúpil pod 450$ krása :)

Ta cena je dobrá.

Rozhodně!

Ďalší príklad utopených peňazí

Důvod?

Jestli to opravdu zvládnou otočit v nějakém rozumném čase, tak klobouk dolů. Budu ti držet palce.

Z tohto segmentu mám iba VZ a aj som ho na posledy prikupoval. Z posledného nákupu som využil zľavu 10% a pekne spriemeroval cenu.

Dokedy budete tu cenu priemerovat.? O 10% zase dokupite?

Tak bol to môj druhý nákup, čiže naskočil som do toho pomerne neskoro. Je pravda, že rastový potenciál v dohľade nie je, ale nerobí mi problém akciu držať roky. A je to najlepšia stratégia dokupovať kvalitnú firmu, keď má problémy.

Taky mi přijde, že tu všichni panikaří. Zajímalo by mě, jestli nakupují po zveřejnění super výsledků 😂

Verizon mám taky, ale tady je ta sleva prostě úplně někde jinde

Prasknúť žilka by mala tomu, kto do tejto spoločnosti investoval v minulosti. Kto investoval pred rokom je -30%, kto pred piatimi je -40% a kto pred desiatimi rokmi je -46% (aj keď dividenda pokryje nejaké straty, stále je to bieda). Takže sa nedajte pomýliť, keď Vám tu niekto bude tvrdiť aká je to dobrá investícia, keď si výsledky môžete jednoducho overiť. Samozrejme manažment kde len CEO  zarobí (vytiahne od akcionárov) každý rok viac ako 20 miliónov dolárov ročne, Vám bude tvrdiť ako sú na "správnej" ceste. Je mi jasné, že minulé výsledky nezaručujú budúce a veľa veci sa môže zmeniť. Dnes sa cena akcií pohybuje na úrovni z 90-tych rokov. Určite si viete predstaviť aj lepšie investované peniaze :)

No já vím... dluhopisy... už jsem to tady od vás slyšel 😂

To je jediné na čo ste sa zmohli? Neinvestujem do dlhopisov, ak Vás teda len toto trápi.

"Ziskovost se vrátí, marže se zvýší a cashflow (možná mírně sníženou) dividendu pokryje".

Můžete tuhle tezi něčím podložit?

Prohlášení managementu a obrovská síla společnosti

Mám to tedy chápat tak, že management tvrdí, že EPS poroste (kolik?) a konsensus analytiků to přesto ignoruje a jejich odhady na růst v dalších 5 letech -0,6%pa jsou nesprávné?