S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Když už tu někdo zmínil $ASML+3.6% - existuje podle vás na světě podobně důležitá, ale veřejností neznámá společnost? Podle mě by to mohla být třeba BASF. Co myslíte?

BASF je jednou z největších chemických společností na světě, která se specializuje na výrobu chemických produktů pro širokou škálu průmyslových odvětví. Společnost vyrábí například polymery, pesticidy, barviva, léčiva, katalyzátory, elektronické materiály a mnoho dalšího. BASF je zajímavý pro investory díky svému dlouhodobému úspěchu a stabilnímu výkonu, což se odráží v jejím silném finančním výkazu a v dividendách pro akcionáře.

Společnost vynakládá velké investice do výzkumu a vývoje, což ji umožňuje udržovat si vysokou konkurenceschopnost a inovovat v různých oblastech. Nicméně, BASF není příliš známou společností pro širokou veřejnost, protože se primárně zaměřuje na průmyslové zákazníky a její produkty jsou často používány jako součásti výrobních procesů, nikoli jako spotřební zboží.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

ASML se mi opravdu líbí, ovšem na BASF se určitě podívám.

Trefa! Já jsem o BASF nikdy neslyšel. 
Napadá mě třeba $IP+1.3%. Lepenkové krabice a papír jsou, ačkoliv si to příliš lidí neuvědomuje, velmi důležité. Řekl bych ale, že společnost tak známá není. Asi úplně není na úrovni $ASML+3.6%, ale paralela snad platí.

Zajímavé zaměření a zajímavá společnost, ani bych neřekl, že by se akcie takovéto společnosti mohly obchodovat veřejně.

Díky za tip, kouknu na to.

Jasně, není zač. Mě to těší. 😉