S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Tyto 3 akcie se pyšní největší návratností za poslední rok, investice nyní dává stále smysl

Zajímá vás, které akcie si vedou nejlépe v rozmezí od dubna 2021 až po dnešní den? Pokud ano, tak jste na správném místě. Představím vám akcie, které mají nejvyšší návratnost za poslední rok a k tomu se podíváme na to, zda jsou vhodnou investicí právě teď.

Dá se naskočit do rozjetého vlaku? Tyto akcie jsou působivé z hlediska svého růstu po dobu jednoho roku.

Pro akciový trh to byl volatilní úsek. Od výprodejů vyvolaných pandemií, rekordních maxim v roce 2021 a hrbolatého začátku do roku 2022 trh určitě otestoval vytrvalost investorů. Při hledání nejlepších akcií by však investoři měli zvážit dlouhodobou výkonnost, nikoli krátkodobou volatilitu. Abych vám s tím pomohl, sestavil jsem nejlepší 3 akcie v indexu S&P 500 $^GSPC-0.5%, měřeno podle meziroční výkonnosti.

1. Volba Warrena Buffetta: Occidental Petroleum Corporation $OXY+0.8% 

Výnos 99% od začátku roku, za poslední rok je tohle číslo ještě vyšší (155%).

  • Růstové akcie mohou být jedny z nejzajímavějších tipů na trhu, protože tyto high-flyers mohou upoutat pozornost investorů a také produkovat velké zisky.
  • Jednou z takových společností, která by mohla mít dobrou pozici pro budoucí růst zisků, je Occidental Petroleum Corporation $OXY+0.8%. Tato firma, která je v odvětví ropy a zemního plynu, zaznamenala v loňském roce prudký růst.
  • Warren Buffett je strůjcem velké debaty a růstu ohledně $OXY+0.8%, v letošním roce zde investoval a získal skoro 15% celé společnosti.

Společnost je skvěle diverzifikována a očekává se, že bude těžit i bez ohledu na vývoj cen ropy a zemního plynu. O diverzifikaci zde mluvím právě proto, že společnost je zaměřená na více oblastí i mimo ropu a plyn. Největší zájem budí zvěsti o skvělých inovacích pro zachycování uhlíku a tvorby chemikálií, které jsou potřebné pro PVC.

  • Z mého pohledu je cena stále přijatelná i po abnormálním růstu a očekávám dlouhodobý bull-run.

2. Mosaic Co $MOS-0.7% 

Od začátku roku 2022 si společnost připisuje 83,7% nárůst, z hlediska posledního roku (braného od dubna 2021) má společnost 132% nárůst.

  • Mosaic $MOS-0.7%  vidí, že její krátkodobý výhled ukazuje na masivní růst tržeb v roce 2022.
  • Mosaic $MOS-0.7%  pravděpodobně skončí v letošním roce s rekordní ziskovostí.
  • Po mnohaletém období, kdy jsme museli pracovat štíhlým způsobem, povede tento robustní růst tržeb k působivému provoznímu pákovému efektu.
  • Vzhledem ke svému nízkému ocenění nabízí Mosaic $MOS-0.7%  příznivý profil rizika a výnosu.

Mosaic $MOS-0.7% je v dobré pozici, aby přijala vysokou poptávku po hnojivech v letošním roce. Zejména ve velmi krátkodobém horizontu je to horký trh.

Samozřejmě existuje spousta nejistoty, jak je tomu vždy v těchto scénářích, například jak dlouho bude nedostatek hnojiv přetrvávat?

  • Na tuto otázku odpovím jednoduše. Krize v tomto sektoru může trvat i v řádu let, jelikož velkým zdrojem hnojiv je právě Rusko a Ukrajina a díky válečnému konfliktu v závěsu se sankcemi nevidím problém pro tvorbu dalších zisků společností $MOS-0.7%.

3. Halliburton Co $HAL 

Od začátku roku si společnost připsala 66,5%, od dubna minulého roku je to až 90%.

  • U této společnosti se dá očekávat, že bude ještě silně růst a je zde stále prostor pro otevření pozice. Proč? Ještě před začátkem růstu této společnosti bylo predikováno, že bude $HAL silná a bude to provázet silnými zisky, které mají cenu posunout cenu až na 45-50$, což je cíl analytiků.
  • Společnost Halliburton $HAL poskytuje produkty a služby energetickému průmyslu po celém světě. Působí ve dvou segmentech, kompletaci a výrobu a vrtání.
  • Očekává se, že tržby mohou narůst dokonce roku o dalších 20%.
  • Společnost také provází dividenda v hodnotě 1,2%.
  • Společnost má od roku 2021 stabilní výnosy i růst, který by se v nejbližší době neměl zastavit, tato skvěle diverzifikovaná společnost vám může posloužit jako další zdroj příjmů.

Otázky pro investory:

  1. Může pokračovat tento dlouhodobý růst?
  2. Vlastníte jednu ze zmíněných akcií?
  3. Jsou tyto akcie nadhodnocené nebo je zde stále příležitost pro další růst?

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 567 a je členem této komunity od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Solidní výstřely! Kam se hrabou shitcoiny 😁

Né asi 😂😂

Slušné zhodnocení, otázka je zda jsou i nyní v dobré pozici pro nákup...

Pokud se podíváme na predikce, tak je zde ještě velká vůle pro růst do konce roku.

$OXY+0.8% bude jednoho dne velká výhra😎

Také se mi tato společnost hodně líbí. Věřím v dobrý vývoj i po skončení ropné krize.

Nápodobně, zaměření mají velice diverzifikována a schopná pro růst.

Jestli je ten jejich systém na chytání CO2 vážně tak revoluční, tak se vlády (ať z vlastního morálního hlediska, nebo pod tlakem greendealu) poperou o to, aby na něj dávaly dotace a snížili tak emise svého průmyslu. To by mohlo být pro tu firmu naprosto bombastický

Přesně to z toho vyplývá, možná to bude jednoho dne velice hodnotná akcie. Aktuální cena by pak byla slušný odrazový můstek pro zisky.