S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Ahoj investoři, kolik tak průměrně provedete ročně obchodů? A pod otázečka, vyplatilo se vám historicky být aktivnější či pasivnější při hledání nových příležitostí?

Nebo lépe řečeno - Která metoda pro vás byla efektivnější?

Dost často mi přijde, že se investoři snaží až příliš a hledají kvanta podniků, ale přitom by jim stačila pouze hrstka z nich, kdyby dbali na kvalitu výběru.


Přesně tak, stačí pár kvalitních akcií. Já zas tolik obchodů za rok neudělám. Obchodů udělám úplné minimum. Většinou jenom nakupuji a přikupuji, jelikož investuji dlouhodobě.

hh, keď tak čítam odpovede, tak ja som asi adrenalínový závislák, pretože mne sa deň bez obchodu neráta a to len tvorím portfólio, ale popri tom si nájdem nejakú hodne volatilnú, väčšinou penne akciu, ktorá sa obchoduje pri nie malých objemoch a surfujem na nej. (No, priznám sa, že občas mám také akcie aj zo 3😊)

Včera, keď začalo $SIRI-1.5%  letieť do oblakov, mal som tam (vďaka Buliosu) +30% a keď spravila +20% a mal som na +50%, tak som to nevydržal a predal to, potom sa minútový graf na 5 min sekol a vyletelo to o ďalších 20% nahor. Samozrejme som si nadával, že prečo som to predal tak skoro😃. Po ďalšom 7 min seknutí som si myslel, že pozastavili obchodovanie s tými akciami a keď sa to znova rozbehlo, padlo to späť o 20% a ja som sa musel veľmi premáhať, aby som to znova nekúpil. Ešte raz to vyletelo do oblakov(dnes už ani tenkou čiarou na grafe nie je vidieť, ako vysoko to bolo, ale klesal objem obchodov, tak som to odpískal a už sa len pozeral, ako to zatvorilo okolo 7$. No a pointa je v tom, že som to $SIRI-1.5% kúpil pred 3-4 týždňami, kedy to práve začínalo rásť po dlhej stagnácii.

Je mi jasné, že som mal viac šťastia ako rozumu, lebo som sa len domýšľal, čo sa asi deje a aj keď si viem spraviť fundamentálnu analýzu a rozumiem aj účtovníctvu, čo sa týka obchodovania som úplný amatér a len som sa viezol ako keď sa na inline korčuliach chytíš náklaďáku a ten ťa vytiahne hore na kopec😂

Obchod bereš jako prodej, nebo i jen nákup? :) A nejvíc by se mi teď retrospektivě vyplatilo, kdybych nakupoval jen velké tituly a nehledal pořád nějaké jednorožce :-D

Dělám momentálně hlavně nákupy, a ročně udělám do max. pár jednotek, jedu na dlouhou trať.

0,89 obchodů týdně. Jsem poměrně dost aktivní. Mnoho swingových obchodů.

Já toho nemám moc, převážně dokupuju a nemám daný počet. Pokud něco z watchlistu dosáhne mnou požadované ceny, tak šup s tím do portfolia. Samozřejmě, pokud se nic u společnosti nezměnilo.

Já zatím nemohu posoudit v akciích jsem chvíli. Momentálně nakupuji do začínajícího portfolia co je cca 4 měsíce staré takže spíš než obchodů tak řeším jen nákupy. Ale samozřejmě mám i nějaké růstové akcie a u těch nějakou hranici i mám kde bych prodal, ale osobně si myslím, že na víc jak jednotky obchodů bych se také nedostal. Beru to jako investice do budoucna ne jako obchodování jako takové, kde jde jen o to koupit/prodat. Rád bych se dostal na nějaký dobrý příjem z dividend což je právě běh na dlouhou trať. 😁

Partner

Tak já nejsem moc dobrý příklad asi, protože investuji rok na akciích teprve, ale dám taky koment. 😊 Já asi obojí, mám akcie které držím od samého začátku nákupu a jen třeba při možnostech dokupuji. Pak ale taky mám obchody no, že třeba nějakou akcii mám jen tvz cyklickou na nějaké období. Takže no, od začátku roku jsem cca udělat tak 10-15 obchodů.

Do dlouhodobého portfolia jsem rád, když najdu 2-3 kvalitní akcie, spíš 2 ročně. Když se chci na něčem jen krátkodobě svést, tak je to takových 7/8 ročně.