S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Já mám stejnou tezi a asi do toho půjdu! :-D

No ono u těch automobilek asi prostě záleží jak se postaví k té elektromobilitě a jaké budou regulace na spalováky, což elektro Ferrari si asi fakt nedokážu představit. :D Ale Ferrari má své zákazníky, něco jako značky typu Gucci, takže peníze tam asi potečou.

Akcie $RACE+0.1% bych si asi nekoupil, jelikož jak už zde bylo psáno na trhu jsou asi lepší možnosti. Ovšem až budu mít dostatek peněz, tak bych si auto Ferrari klidně koupil😂.

Moc potenciálu do budoucna to nemá. Ceny spalovacích motorů už dolů nepůjdou s každou další ekoteroristickou vyhláškou, ale ceny baterií jdou dolů slušně. Třeba za pár let budou jediný levný auta elektrický. Kdo ví...

Valuačně to asi příliš smysl nedává. Poohlédl bych se po jiných značkách. Luxusní vozy jsou za mě fajn investice.

To premium na akcii je fakt veliký, takže koupit asi fakt jen pro srandu než jako něco kde za 10 let budu mít hodnotu x-násobek. Navíc je potřeba si říct, že i když se firmě jako takové může dlouhodobě dařit dobře (na poměry automotive), tak esence toho brandu není to auto prodat doslova každému jako VW, Tesla, BMW apod. což trochu limituje zákaznickou bázi (resp. má strop). Na druhou stranu pozitivní je, že ten byznys bude docela stálý, protože vždycky bude na světě někdo kdo zrovna na něčem zbohatl a chce si užít život + Ferrari dělá kotel i na předraženém oficiálním merchi.

Vidím to stejně, drahá akcie drahé značky. Raději si zainvestuju do nějaké čistě zaměřené EV automobilky a mám tam větší šanci na zhodnocení.

Prozatím jim to asi ještě bude šlapat, ale jsem zvědavý na poptávku po luxusních elektrických vozech, protože ta stopka od roku 2035 na spalováky platí pro všechny výrobce.

Pravděpodobně tady je o co stát. Ferrari slíbilo celkem 15 nových modelů mezi lety 2023 - 2026 a hlásí rekordní počet objednávek, což by mělo přetrvávat i příští rok podle vedení.

Ono je dobrý, že Elkanni před časem pochopili, že pokud ten byznys má dlouhodobě ekonomicky fungovat tak holt musí jít i do věcí, které by jim "Commendatore" nikdy nedovolil udělat - hybridizace/elektrika, SUVčka...

No pochopili, ale asi je jim to proti srsti co jsem tak četl. Ale je to jednoduché, nepřizpůsobíš se, necháváš zákazníky konkurenci🤷‍♂️