S&P 500 ^GSPC 5,006.28 -1.29%
Meta META $426.78 -13.52%
Microsoft MSFT $392.68 -4.00%
Amazon AMZN $171.03 -3.15%
Alphabet GOOG $156.70 -2.73%
Tesla TSLA $165.85 +2.29%
Nvidia NVDA $815.04 +2.29%
Apple AAPL $168.68 -0.20%

Konkurent SpaceX, společnost Rocket Lab 🚀 má dnes svůj debut na Nasdaqu | 5 důvodů proč zainvestovat 💰

Pokud nevíte, co je to společnost Rocket Lab, představte si SpaceX akorát bez tak dominantního CEO jakým je Elon Musk. Dále odstraňte velké rakety (a nahraďte je 17 metrů vysokými raketami, které při tankování mění barvy, nazývanými "Electron"). Zůstane vám společnost, která se obchoduje s tržní kapitalizací zhruba 4 až 5 miliard (zdaleka ne 80 až 90 miliard společnosti SpaceX), která úspěšně vynesla na oběžnou dráhu více než 100 satelitů a je jasnou dvojkou v oblasti soukromých služeb vynášení na oběžnou dráhu.

 

 

Proč jsem se rozhodl pro Rocket Lab

  • Nízké tržní ocenění v porovnání s konkurenčními společnostmi (tj. SpaceX je již oceněna na vysoké úrovni, což ponechává menší prostor pro růst ceny).
  • Virgin Galactic $SPCE-5.8% se nějakou dobu obchodovala za téměř dvojnásobek tržní kapitalizace, tedy 10 miliard dolarů, přičemž toho bylo k vidění mnohem méně a měla značné zpoždění ve vývoji. Astra $ASTR+0.3% se obchoduje zhruba s polovinou tržní kapitalizace Rocket Lab (aniž by zatím vyslala na oběžnou dráhu jediný satelit zákazníkovi 😂)
  • Prokázaná schopnost dostat se na oběžnou dráhu. Více než 20 úspěšných startů a více než 100 družic na oběžné dráze. Firma je zároveň schopná lety opakovat pravidelně, takže rozhodně dokázala dosáhnout určité konzistence.
  • Malé rakety nejsou tak špatné, jak by se zpočátku zdálo, ve skutečnosti poskytují větší flexibilitu s termíny startů a dokáží dosáhnout detailnějších pozic na oběžné dráze pro zákaznické satelity. Na Electoron se navíc údajně vejde až 98% všech komerčních satelitů, takže se investoři do budoucna rozhodně nemusí bát, že by malá raketa nějak bránila růstu firmy a budoucích tržeb.
  • Firma plánuje použít získaný kapitál na financování větší rakety "Neutron", která se staví pro lety lidí do vesmíru, a dále konkurovat SpaceX jako poskytovateli orbitálních startů pro satelitní konstelace.

 

Electron rocket 

 

Společnost Rocket Lab dneska navíc konečně vstoupí na burzu NASDAQ po dokončení SPAC dohody pod ticker symbolem RKLB, takže si její debut rozhodně nenechte ujít. Jsem opravdu přesvědčen, že se jedná o značného konkurenta jak SpaceX tak Blue Origin a vzhledem k tomu, že ani do jedné nemůžeme jako investoři prozatím zainvestovat, jeví se RKLB jako jasná volba.

 

DISCLAIMER – nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení. Před nákupem si prosím udělejte vlastní analýzu. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @kevinporters má karmu 3809 a je členem této skupiny od 13/06/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Tak dnes 🚀🚀🚀, jen tak dál

ano, dneska to bylo vážně super 😄

Další skvělý text! 🙏

Díky!