Ez a 3 AI részvények tévesen gyenge, az ő idejük hamarosan eljön, mondják Citibank elemzők

Ha ki kellene választanunk egy fő témát, és egyben a technológiai részvények növekedésének hajtóerejét 2023-ban, az meglehetősen egyszerű lenne. A mesterséges intelligencia, vagyis az AI igazi vonzerő a befektetők számára, és nem véletlen, hogy az AI-fejlesztésben bármilyen módon részt vevő cégek készpénzre váltják ezt. Ennek a 3 részvénynek is így kell lennie.

Sőt, a Citi $C+0.8% elemzőinek van néhány tippje olyan szoftvereket gyártó vállalatokra, amelyek a gyorsan növekvő AI-piacot célozzák meg. A híres amerikai bank csapata szerint ezek olyan vállalatok, amelyeket a piac igazságtalanul gyengének tart, és nem számítanak nagy növekedésre. Az elemzők másról vannak meggyőződve.

Bár sok cég az idei növekedés után most kockázatosnak tűnhet, mert az értékelésük az ATH közelében van, és így a becslésekhez képest nincs jelentős felértékelődési potenciáljuk, Tyler Radke, a Citi elemzője szerint összességében a szektor tisztességesen értékeltnek tűnik. És az általa kiválasztott cégek között van a MongoDB, amelyet az év második felében a legjobb választásnak nevezett. Bár ez a vállalat a másik két pickkel ellentétben kényelmesen növekszik, a Citi elemzője itt több nagy potenciált lát.

MongoDB $MDB-0.6%

A MongoDB egy amerikai szoftvercég, amely a MongoDB adatbázis platform fejlesztésére és szállítására specializálódott. Ezt a platformot NoSQL-adatbázisnak nevezik, ami azt jelenti, hogy a hagyományos SQL-adatbázisokkal ellentétben a MongoDB lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az adatokat különböző formátumokban, például szövegben, képekben és JSON-ban tárolják és manipulálják. A MongoDB rugalmassága és skálázhatósága miatt népszerű az alkalmazásfejlesztők körében.

"Az MDB továbbra is a legjobb választásunk, annak ellenére, hogy a részvény idén ~100%-ot emelkedett, még mindig jelentős felértékelődési potenciált látunk az árfolyambecslésünkhöz képest, a GenAI-val mint potenciális gyorsítóval [a teljes megszólítható piac] szemben a szoftverek egyik legnagyobb piacán" - írta Radke szerdán az ügyfeleknek szóló jegyzetében, amelyet a CNBC vett át.

MDB
$381.79 -$2.45 -0.64%
1 Day
-0.64%
5 Days
-4.11%
1 Month
-4.73%
6 Months
+69.35%
1 Year
+53.52%
YTD
+98.56%
5 Years
+373.81%
Max.
+1,081.04%

A MongoDB mellett Radke úgy véli, hogy a Wall Street alulértékeli a Nice Ltd. nevű contact center szoftvercéget és az Alteryx adatelemző szolgáltatót. Az Alteryx részvényei több mint 18%-ot estek idén, míg a Nice közel 8%-ot erősödött, ami nyilvánvalóan nagyon gyenge teljesítmény a Nasdaq indexhez képest.

Nice Ltd. $NICE+1.1%

A Nice Ltd. egy izraeli vállalat, amely megoldásokat kínál az ügyfélélmény, a biztosítékok és a pénzügyi bűnözés javítására. Termékeiket és szolgáltatásaikat széles körben használják számos iparágban, többek között a távközlésben, az egészségügyben, a pénzügyi szolgáltatásokban és a közbiztonságban. A Nice Ltd. olyan innovatív megoldásairól ismert, amelyek olyan fejlett technológiákat használnak, mint a mesterséges intelligencia és a felhőalapú számítástechnika.

Az elmúlt hetekben számos befektető aggodalmának adott hangot, hogy a generatív mesterséges intelligencia kárt okozhat a Nice "ülésalapú" modelljének. Radke szerint azonban egy nemrégiben tartott elemzői napon "magabiztos üzenet" hangzott el arról, hogy a Nice jó helyzetben van ahhoz, hogy kihasználja a generatív AI-t, és a "helyalapú" modellről a "használatalapú" modellre térjen át.

NICE

NICE Ltd.

NICE
$203.20 $2.16 +1.07%
1 Day
+1.07%
5 Days
-3.26%
1 Month
-14.3%
6 Months
-10.24%
1 Year
-9.37%
YTD
-1.34%
5 Years
+62.55%
Max.
+3,669.8%

Radke azt is mondta, hogy az erős szoftveres lendület és a növekvő termékportfólió ellensúlyozhatja azokat az aggodalmakat, hogy az AI veszélyeztetheti az Alteryxet. Az elemzői napról nemrégiben tett bejelentés is kiemelte, hogy a vállalat milyen módon használja ki az AI-t és a gépi tanulást a felhőalapú adatelemző platformján belül.

Alteryx $AYX+3.7%

Az Alteryx egy amerikai szoftvercég, amely adatelemző és üzleti intelligencia eszközöket kínál. Platformjuk lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén előkészítsék, kombinálják és elemezzék a több forrásból származó adatokat, így mélyebb megértést nyerhetnek adataikról és megalapozott döntéseket hozhatnak. Az Alteryx népszerű az adatelemzők körében a felhasználóbarátsága és a nagy mennyiségű adat kezelésére való képessége miatt.

"Továbbá a frissített pénzügyi célok kiemelték a 20%-ot meghaladó, tartós bevételnövekedési profilt, következetes árrésbővüléssel, ami potenciálisan a hangulat megváltozásához vezethet, és átlagon felüli teljesítményt eredményezhet" - mondta Radke.

AYX
$43.42 $1.57 +3.75%
1 Day
+3.74%
5 Days
+19.81%
1 Month
-4.97%
6 Months
-45.64%
1 Year
-43.2%
YTD
-28.23%
5 Years
-40.42%
Max.
+130.65%

A legfrissebb AI-hírek kapcsán érdemes megemlíteni, hogy Elon Musk is nemrég jelentette be egy új projekt elindítását xAI néven. Ennek a projektnek a célja egy olyan mesterséges intelligencia létrehozása, amely képes lenne természetes nyelvi alapon kommunikálni az emberekkel. Ez a projekt hatással lehet az AI-fókuszú szoftvercégek jövőbeli fejlesztésére és értékelésére. Mert mint tudjuk, ez nem kis dolog lesz Elon Musk igazgatósága alatt.

Atraktivní dividendy s ročním výnosem 9,3%?

Staň se součástí největší dividendové komunity na Buliosu a získej přístup k unikátní strategii tvorby pasivního příjmu ještě dnes!
No comments yet