S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Amazon прави още един удобен за потребителите ход

Vladimir Mihaylov
2. 8. 2023
1 min read

Amazon $AMZN-1.6% има ново предложение, което решава проблем, с който се сблъскват милиони американци и който Google, Уорън Бъфет и други не са успели да разрешат. Наред с други неща, не забравяйте, че утрешният ден има резултати. 😊

Един от многото големи проблеми, пред които са изправени САЩ, е здравеопазването. Много американци нямат достъп до подходящи здравни грижи и както политиците, така и частните компании се опитват да решат този проблем.

Огромни усилия за подобряване на здравеопазването бяха положени с Haven, съвместно партньорство на Amazon $AMZN-1.6%, Berkshire Hathaway $BRK-B-0.7% и JPMorgan Chase $JPM+0.5%. Но то продължи само едва три години. И там, където частните предприятия се провалиха, правителството изглежда също се е отказало. CVS Health $CVS-1.1% може би е постигнала най-голям успех в тази област със своите амбулатории, предоставяйки поне основни услуги по достъпен начин на места, където те липсват.

Сега Amazon $AMZN-1.6% последва примера на CVS и разшири програмата за здравни грижи, която тества в национален мащаб. Това не е мащабната реформа на здравната система на САЩ, която Хейвън предвиждаше, но все пак е доста голямо усилие за предоставяне на грижи на повече хора.

С клиниката на Amazon: която вече е разширена за целите на САЩ, онлайн лидерът предлага виртуален здравен пазар, който позволява на клиентите бързо да получат лечение за повече от 30 често срещани здравословни проблеми. "В допълнение към консултациите на базата на доклади в 34 щата, Amazon Clinic вече поддържа видео посещения в цялата страна. Amazon Clinic предлага на клиентите денонощен достъп до лекари директно през Amazon.com и мобилното приложение на Amazon", се казва в съобщение за пресата на компанията.

Как работи Amazon Clinic:

Amazon не наема лекари и не предоставя грижи. Вместо това тя действа като пазар, който свързва хората с подходящите доставчици. "За да получат лечение, клиентите просто посещават клиника на Amazon на уебсайта на Amazon или мобилното приложение на Amazon. Там те могат да сравнят времето за реакция и цените на различните групи доставчици на телездравни услуги, да попълнят формуляр за регистрация и да се свържат с избрания от тях доставчик", заявиха от компанията. .

Може би най-важното е, че цените на услугите се публикуват предварително, което означава, че няма изненади при фактурирането, с които хората - дори тези със здравна осигуровка - често се сблъскват, когато посещават амбулатории. Само тази функция може да привлече повече хора, които иначе не биха потърсили лечение. Клиниката на Amazon не изисква от клиентите да имат здравна застраховка, въпреки че тези, които имат такава, могат да я използват за всички рецепти, които лекарите им изписват. Компанията предоставя предварителна информация за цените и обяснява цялостната си политика.

"Всеки външен доставчик на телемедицински услуги определя свои собствени цени и цените варират за всяко лечение. За да сравните цените, посетете страницата за лечението, което ви интересува. Консултациите на базата на доклади в Amazon Clinic струват средно 35 USD, а видео посещенията - 75 USD. Клиентите могат да използват FSA или HSA долари, за да покрият разходите за посещението", заяви Amazon на страницата си с често задавани въпроси.

AMZN

Amazon

AMZN
$176.59 -$2.95 -1.64%

В други новини, те започват да предлагат доставка и за клиенти, които не са клиенти на Prime, на хранителни стоки. Услуга Amazon fresh. В друга интересна новина Amazon планира да инвестира около 7,2 млрд. долара в Израел до 2037 г., за да пусне своите центрове за данни Amazon Web Services (AWS) в страната.

Е, резултатите ще дойдат скоро и аз съм доста в очакване, държа, но все още не купувам компанията, но ще я наблюдавам достатъчно и може да се промени.

Какви са вашите очаквания и оценка на компанията? 😊
Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.