S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Az Amazon újabb fogyasztóbarát lépést tesz

Ferkó Joó
2. 8. 2023
5 min read

Az Amazon $AMZN-2.6% új ajánlata amerikaiak millióinak olyan problémájával foglalkozik, amelyet a Google, Warren Buffett és mások nem tudtak megoldani. Többek között ne felejtsük el, hogy a holnapnak eredményei vannak. 😊

Az USA sok nagy problémája közül az egyik az egészségügy. Sok amerikai nem jut megfelelő egészségügyi ellátáshoz, és mind a politikusok, mind a magáncégek megpróbálják megoldani ezt a problémát.

Hatalmas erőfeszítéseket tettek az egészségügyi ellátás javítása érdekében a Haven, az Amazon $AMZN-2.6%, a Berkshire Hathaway $BRK-B+1.3% és a JPMorgan Chase $JPM+2.5% közös társulása révén, de ez mindössze három évig tartott. És ahol a magánvállalkozások többnyire kudarcot vallottak, ott a kormányzat is feladni látszik. A CVS Health $CVS+1.5% talán a legsikeresebb ezen a területen a járóbeteg-ellátó klinikáival, amelyek legalább az alapvető szolgáltatásokat valamennyire megfizethető módon elhozták olyan helyekre, ahol ezek hiányoztak.

Most az Amazon $AMZN-2.6% követte a CVS példáját, és országos szinten is kiterjesztette az általa tesztelt egészségügyi programot. Ez nem az amerikai egészségügyi rendszer hatalmas átalakítása, amit Haven elképzelt, de azért elég nagy erőfeszítés, hogy több emberhez juttassák el az ellátást.

Az Amazon Clinic: az Amazon klinikával: amelyet most az egész Egyesült Államokra kiterjesztettek, az online piacvezető egy virtuális egészségügyi piacteret kínál, amely lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy több mint 30 gyakori egészségügyi problémára gyorsan kezelést kapjanak. "Az Amazon Clinic a 34 államban elérhető jelentésalapú konzultációkon túl mostantól országszerte támogatja a videós látogatásokat. Az Amazon Clinic az Amazon.com-on és az Amazon mobilalkalmazáson keresztül éjjel-nappal elérhetővé teszi a vásárlók számára az orvosokhoz való hozzáférést közvetlenül az Amazon.com-on és az Amazon mobilalkalmazáson keresztül" - áll a vállalat sajtóközleményében.

Hogyan működik az Amazon Clinic:

Az Amazon nem alkalmaz orvosokat és nem nyújt ellátást. Ehelyett piactérként működik, amely összekapcsolja az embereket a megfelelő szolgáltatókkal. "A kezeléshez az ügyfelek egyszerűen felkeresnek egy Amazon klinikát az Amazon weboldalán vagy az Amazon mobilalkalmazáson keresztül. Ott összehasonlíthatják a különböző távgyógyászati szolgáltatói csoportok válaszidejét és árait, kitölthetnek egy regisztrációs űrlapot, és kapcsolatba léphetnek a kiválasztott szolgáltatóval" - közölte a vállalat. .

Talán a legfontosabb, hogy a szolgáltatások árait előre közzéteszik, ami azt jelenti, hogy nincsenek olyan számlázási meglepetések, amelyekkel az emberek - még az egészségbiztosítással rendelkezők is - gyakran találkoznak, amikor ambuláns klinikákat látogatnak. Ez a funkció önmagában is több olyan embert vonzhat, akik egyébként talán nem keresnének kezelést. Az Amazon Clinic nem követeli meg az ügyfelektől, hogy rendelkezzenek egészségbiztosítással, bár azok, akiknek van, az orvosuk által felírt receptekre is igénybe vehetik azt. A vállalat előzetesen tájékoztatást ad az árképzésről, és elmagyarázza általános politikáját.

"Minden külső teleegészségügyi szolgáltató maga határozza meg az árakat, és az árak kezelésenként eltérőek. Az árak összehasonlításához látogasson el az Önt érdeklő kezelés oldalára. Az Amazon Clinic jelentésalapú konzultációi átlagosan 35 dollárba kerülnek, a videós látogatások pedig 75 dollárba. Az ügyfelek FSA vagy HSA dollárokat használhatnak a látogatás költségeinek fedezésére" - írja az Amazon a GYIK oldalán.

AMZN

Amazon

AMZN
$174.63 -$4.59 -2.56%
1 Day
-0.03%
5 Days
-1.83%
1 Month
+1.75%
6 Months
+25.87%
YTD
+15.73%
1 Year
+85.47%
5 Years
+113.42%
Max.
+177,101.1%

További hír, hogy a nem-Prime élelmiszerüzleteket vásárlók számára is elkezdik a kiszállítást. Amazon fresh szolgáltatás. További érdekes hír, hogy az Amazon 2037-ig mintegy 7,2 milliárd dollárt tervez befektetni Izraelben , hogy elindítsa az Amazon Web Services (AWS) adatközpontjait az országban.

Nos, hamarosan jönnek az eredmények, és én eléggé várom, tartom, de még nem veszem meg a céget, de eléggé figyelni fogom, és ez változhat.

Milyen elvárásai és értékelése van a céggel kapcsolatban? 😊
Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.