S&P 500 ^GSPC
5,123.41
-1.46%
Nvidia NVDA
$881.95
-2.67%
Meta META
$511.90
-2.15%
Tesla TSLA
$171.05
-2.03%
Amazon AMZN
$186.13
-1.54%
Microsoft MSFT
$421.90
-1.41%
Alphabet GOOG
$159.19
-1.00%
Apple AAPL
$176.55
+0.86%

Amazon naredi še eno potrošniku prijazno potezo

Željko Kos
2. 8. 2023
3 min read

Amazon $AMZN-1.5% ima novo ponudbo, ki rešuje težavo milijonov Američanov, ki je Google, Warren Buffett in drugi niso uspeli rešiti. Med drugim ne pozabite, da je jutrišnji dan rezultat. 😊

Eden od številnih velikih problemov, s katerimi se soočajo ZDA, je zdravstveno varstvo. Številni Američani nimajo dostopa do ustrezne zdravstvene oskrbe, zato se tako politiki kot zasebna podjetja trudijo rešiti ta problem.

Veliko prizadevanj za izboljšanje zdravstvenega varstva je bilo vloženih v projekt Haven, skupno partnerstvo podjetij Amazon $AMZN-1.5%, Berkshire Hathaway $BRK-B-1.1% in JPMorgan Chase $JPM-6.5%. Vendar je ta trajal le slaba tri leta. Zdi se, da je vlada obupala tudi tam, kjer zasebna podjetja večinoma niso uspela. CVS Health $CVS-1.6% je na tem področju morda dosegel največji uspeh s svojimi ambulantami, s katerimi je v kraje, kjer jih ni bilo, prinesel vsaj osnovne storitve na nekoliko cenovno dostopen način.

Zdaj je Amazon $AMZN-1.5% sledil CVS-ovemu zgledu in razširil program zdravstvenega varstva, ki ga preizkuša na nacionalni ravni. To ni obsežna prenova ameriškega zdravstvenega sistema, ki jo je predvidel Haven, vendar je vseeno precej velik napor, da bi oskrbo zagotovili večjemu številu ljudi.

Z Amazonovo kliniko: ki se je zdaj razširila na celotne ZDA, spletni voditelj ponuja virtualno zdravstveno tržnico, ki strankam omogoča hitro zdravljenje več kot 30 pogostih zdravstvenih težav. "Poleg svetovanj na podlagi poročil v 34 državah Amazonova klinika zdaj podpira tudi video obiske po vsej državi. Amazonova klinika strankam ponuja neprekinjen dostop do zdravnikov neposredno prek spletne strani Amazon.com in mobilne aplikacije Amazon," je podjetje zapisalo v sporočilu za javnost.

Kako deluje Amazonova klinika:

Amazon ne zaposluje zdravnikov in ne zagotavlja oskrbe. Namesto tega deluje kot tržnica, ki povezuje ljudi z ustreznimi ponudniki. "Za zdravljenje stranke preprosto obiščejo Amazonovo kliniko na spletnem mestu Amazon ali v mobilni aplikaciji Amazon. Tam lahko primerjajo odzivne čase in cene različnih skupin ponudnikov zdravstvenih storitev na daljavo , izpolnijo prijavni obrazec in se povežejo z izbranim ponudnikom," so sporočili iz podjetja. .

Morda najpomembneje je, da so cene storitev objavljene vnaprej, kar pomeni, da ni presenečenj pri zaračunavanju, s katerimi se ljudje - tudi tisti z zdravstvenim zavarovanjem - pogosto srečujejo, ko obiščejo ambulante. Že ta lastnost bi lahko pritegnila več ljudi, ki se sicer ne bi odločili za zdravljenje. Amazonova klinika ne zahteva, da imajo stranke zdravstveno zavarovanje, čeprav ga lahko tisti, ki ga imajo, uporabijo za vse recepte, ki jim jih napišejo zdravniki. Podjetje vnaprej zagotovi nekaj informacij o cenah in pojasni svojo splošno politiko.

"Vsak zunanji ponudnik storitev na daljavo določa svoje cene, cene pa se razlikujejo za posamezno zdravljenje. Če želite primerjati cene, obiščite stran za zdravljenje, ki vas zanima. Posvetovanja, ki temeljijo na poročilih, v kliniki Amazon Clinic v povprečju stanejo 35 dolarjev, video obiski pa 75 dolarjev. Stranke lahko za kritje stroškov obiska uporabijo dolarje FSA ali HSA," je Amazon navedel na svoji strani s pogostimi vprašanji.

AMZN

Amazon

AMZN
$186.13 -$2.92 -1.54%
1 Day
-0.02%
5 Days
-1.83%
1 Month
+1.75%
6 Months
+25.87%
YTD
+15.73%
1 Year
+85.47%
5 Years
+113.42%
Max.
+177,101.1%

Druga novica je, da so začeli ponujati dostavo tudi za stranke, ki ne uporabljajo storitve Prime. Storitev Amazon fresh. Druga zanimiva novica: Amazon namerava do leta 2037 v Izraelu vložiti približno 7,2 milijarde dolarjev, da bi v državi odprl svoje podatkovne centre Amazon Web Services (AWS).

No, rezultati bodo kmalu na voljo in sem precej v pričakovanju, podjetje držim, vendar ga še ne kupujem, vendar ga bom dovolj opazoval in morda se bo spremenilo.

Kakšna so vaša pričakovanja in ocena podjetja? 😊
Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.