Volkswagen nám stále klesá. Kde odhadujete odrazové dno? Akcii věřím a rád bych investoval větší částku, ale ač všechny průzkumy hovoří za podhodnocenou akcii, cena stále padá.

VWA.BR

Volkswagen AG

VWA.BR
€125.00 €0.50 +0.40%
Capital Structure
Market Cap
59.4B
Enterpr. Val.
204.7B
Valuation
P/E
5.2
P/S
0.2

Tuto akcii sleduji a pokud by se cena akcie dostala na 125$ a níže, tak bych přemýšlel nad nákupem.

Mám tam pokyn na 115$. Snad se tam dokulháme. Možná bych neměl být greedy a brát i lehce nad. Pokud by to šlo ještě níže, tak opět rád nakoupím.

A v čom im veríš, keď všetko stavili na EV a predávajú sa im veľmi zle ešte aj v Nemecku?

Pro mě je pořád autoprůmysl ne moc ideální investice. Cykličnost je v pohodě (vím co +- čekat), ale ve chvíli kdy evropské koncerny jdou do boje v EV s Číňanem, který je ochoten jít pomalu na záporné marže (protože ty ztráty strana vždycky nějak zalepí) aby urval market share a ve vedení evropských koncernů sedí lidi, kde nejmladšímu je 65, tak jim prostě ve světě budoucnosti moc nevěřím. Nebo minimálně ne natolik aby v jejich akciích byly zaparkované mé peníze.

Než investovat velkou částku najednou, a odhadovat dno, tak je lepší vstupovat do pozice postupně. Nikdo neví, kdy se to odráží. Může to být zítra, nebo také za rok. 😉

Ono je to dost těžké, když se podíváme na poslední čísla, tak v určitých složkách vidíme zlepšení (tržby, růst dodávek, EBIT a další). Na druhou stranu společnost stále bojuje s nedostatkem čipů a vlivem směnných kurzů a inflace dopadlo čtvrtletí jak dopadlo. Těžko tady odhadovat dno, podle mě.

Timeline Tracker Overview