S&P 500 ^GSPC 4,979.68 +0.25%
Tesla TSLA $140.05 -4.76%
Nvidia NVDA $777.95 +2.09%
Meta META $478.52 -0.53%
Alphabet GOOG $156.43 +0.46%
Amazon AMZN $175.34 +0.40%
Microsoft MSFT $398.03 -0.27%
Apple AAPL $165.41 +0.25%

A PayPal $PYPL+0.7% elindítja első digitális valutáját.

A Paxos Trust Company által kibocsátott PayPal USD a digitális valuták egyik típusa, az úgynevezett stablecoin, amely abban különbözik más kriptovalutáktól, például a bitcointól, hogy értékét a dollárhoz kötik.

A $PYPL+0.7% néhány napja vegyes eredményeket közölt, amelyek több százalékos árfolyamcsökkenést okoztak. Ráadásul olyan hírek is napvilágot láttak, hogy Dan Schulman vezérigazgató idén nyugdíjba akar vonulni, de még nincs utódja.

De mielőtt ez megtörténik, a PayPal vezérigazgatója, Dan Schulman azt mondta , "a digitális valuták felé való elmozdulás egy stabil eszközt igényel, amely digitálisan natív és könnyen összekapcsolható egy fiat valutával, mint az amerikai dollár". És hozzátette, hogy "a felelős innováció és a megfelelés iránti elkötelezettségünk, valamint az ügyfeleinknek nyújtott új élmények terén elért eredményeink biztosítják a szükséges alapot ahhoz, hogy hozzájáruljunk a digitális fizetések növekedéséhez a PayPal USD-n keresztül".

PYPL

PayPal

PYPL
$62.74 $0.44 +0.70%

Mindez természetesen a kriptoipar fokozott ellenőrzésének idején történik, mivel a szabályozó hatóságok megpróbálják megakadályozni a TerraUSD stabilcoin összeomlásának megismétlődését, amely 2022-ben több tízmilliárd dollárt söpört el a piacokról. Utóbbi szintén az amerikai dollárhoz volt kötve, de a PayPal USD-vel ellentétben nem volt mögötte semmilyen dollártartalék. A Facebook is megpróbálkozott ezzel a Project Libra nevű projektjével, de tavaly a szabályozó hatóságok nyomására bezárták.

Az amerikai képviselőház pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó bizottsága és annak elnöke, Patrick McHenry azóta törvényjavaslatot nyújtott be, hogy szövetségi keretet hozzanak létre a stabilcoinok számára, hogy azok integrálhatók legyenek a modern fizetési rendszerekbe. És azt mondta: "jelenleg válaszúthoz érkeztünk, hogy Amerika továbbra is a digitális eszközinnováció élvonalában maradjon".

Kíváncsi vagyok, hogy ez mit fog tenni a $PYPL+0.7% részvény árfolyamával, ma nem tűnik ígéretesnek, és én személy szerint nem vagyok túl pozitív vele kapcsolatban. Annak ellenére, hogy szeretem a kriptovilágot és a pénzügyi világnak is fejlődnie kell. És tetszik a tiszta BTC ötlete, ami eléggé különbözik a stablecointól, így ezzel a projekttel attól tartok, hogy a szabályozás inkább ártani fog nekik. De hát lehet, hogy fordítva lesz és segít nekik a bevételekkel. Véleményeket írjatok, és hogy megvennétek-e $PYPL-t+0.7%? 😊


No comments yet