S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

2 mimoriadne bezpeční dividendoví králi s nadpriemernými viac ako 4% výnosmi

Obidve tieto spoločnosti sa môžu pochváliť stabilitou aj počas nepriaznivých výkyvoch na trhu a čo je určite atraktívne, nadpriemernými výnosmi, ktoré po desaťročia neustále navyšujú. Toto sú presne typy investícií, ktoré ochránia vaše peniaze a nemusíte ich držať v hlave.

Tieto 2 spoločnosti sa vám postarajú o nadpriemerné výnosy aj vo forme dividend.

Existuje niekoľko akcií, s ktorými sa môžete s investíciou v dlhodobom horizonte spoľahnúť a ktoré platia viac ako 4 %, čo je lepšie ako dvojnásobok priemeru indexu S&P 500, ktorý je okolo 1,4 %. 

1. Walgreens $WBA+3.7% 

Nič nevyvoláva stabilitu vo svete dividend tak ako Dividendový kráľ , ktorý nielen vyplácal, ale zvyšoval svoje výplaty už 50 rokov po sebe. Walgreens ešte nie je úplne v tejto kategórii, ale so sériou 46 rokov v rade sa zdá, že sa tam spoločnosť dostane neskôr v tomto desaťročí. Je ťažké si predstaviť, čo by v tejto chvíli mohlo vykoľajiť sériu. Spoločnosť zvýšila svoje výplaty dividend v dôsledku pandémie, recesie a všetkých druhov ekonomických výkyvov za posledné štyri desaťročia.

Reťazec maloobchodných lekární je medzi svojimi zákazníkmi dôveryhodnou značkou a na jej dividendu sa spoliehajú aj investori. Dnes Walgreens vypláca štvrťročnú dividendu vo výške 0,4775 USD každý štvrťrok. To je o 0,01 USD viac ako štvrťročná platba 0,4675 USD, ktorú platil pred rokom. Za päť rokov spoločnosť zvýšila vyplácanie dividend o 27 %, pričom priemerná zložená ročná miera rastu bola v tomto období 5 %. Dnes je jej výnos na úrovni 4,3 %.

Spoločnosť má nielen dobré výsledky v oblasti vyplácania dividend, ale aj jej podkladové financie vyzerajú solídne. V každom z posledných piatich fiškálnych rokov, spoločnosť Walgreens vykázala zisk a vytvorila pozitívny voľný peňažný tok, ktorý bol dostatočne silný na to, aby podporil výplatu dividend. A nie je dôvod očakávať zmenu v tomto modeli v dohľadnej dobe, pretože Walgreens predpokladá, že jej upravený zisk na akciu bude tento fiškálny rok naďalej rásť v nízkych jednociferných číslach.

2. Canadian Imperial Bank of Commerce $CM+0.7% 

Kanadská Imperial Bank of Commerce (CIBC) nemá takú pôsobivú sériu ako Walgreens, ale stále ide o neuveriteľne bezpečné dividendové akcie. Minulý rok zvýšila výplaty o viac ako 10 %. Teraz platí 1,61 kanadského dolára za akciu každý štvrťrok a jej ročný výnos je až 4,4 %, čo je o niečo viac ako výplata Walgreens.

A ako Walgreens, ani tu nie je veľké riziko. Vo svojom poslednom období, za štvrťrok končiaci sa 31. januára, čistý zisk banky dosiahol 1,9 miliardy CA$ a medziročne vzrástol o 15 %. Najväčšia kanadská banka dosiahla ziskové rozpätie viac ako 25 % za štyri z posledných fiškálnych rokov. CIBC nielenže patrí medzi najvýnosnejšie bankové akcie v Kanade, ale obchoduje sa aj s oveľa lacnejšími násobkami budúcej ceny k zisku ako jej partneri. 

Existuje veľa dobrých dôvodov, prečo si kúpiť tieto akcie, či už hľadáte investíciu s najvyššou dividendou alebo len lacný nákup, ktorý môžete držať vo svojom portfóliu desiatky rokov, tieto spoločnosti by mohli byť pre vás dobrou voľbou, samozrejme neberte to ako investičnú radu, len ako zhrnutie retail investora. 

Zdroj: Fool.com

Zaujímajú vás dividendové akcie?

Vote to see the results! 22 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

4% celkom dobre ☝️

Dividendy aspoň trochu ochrania peniaze pred infláciou