S&P 500 ^GSPC 5,227.33 +0.09%
Tesla TSLA $173.15 +2.78%
Meta META $466.71 -1.99%
Apple AAPL $185.89 +1.55%
Alphabet GOOG $167.79 -1.47%
Amazon AMZN $186.32 -0.62%
Nvidia NVDA $901.96 +0.35%
Microsoft MSFT $413.82 -0.22%

Obchoduji na rm-systému a na burze přesně Od doby kdy tyto trhy u nás vznikly

Pred4 lety za milion ČEZ kvůli dividende, ale teď jsem prodal za 2 miliony

Už desetiletí u Fio. Kupuju jen česke akcie..nechci platit daně. Jen u nás po 3 letech neplatíte daně

Pre americké dane 3 ročná lehota neplatí?

Samozrejme, že platí, je to v českých zákonoch.

Též jsem chtěl od Degira k XTB. Když jsem zjistil kolik zaplatím Degiru za každou přesunutou pozici, tak mě to hned přešlo. Pozice, kde jsem byl plus mínus na stejné částce jako při nákupu, jsem prodal a nakoupil u XTB. Takže mám dva brokery.

U každého brokera by měl být formulář nebo návod jak na to, já se s tím v minulosti potýkal u jiné dvojice brokerů. Maximálně si pohlídat smluvní podmínky - poplatek.

Přesně tak, navíc u Degira se celkem dobře komunikuje s podporou, vyřešili semnou cokoli co jsem potřeboval.

Taky jsem tohle chtěl řešit, jelikož se mi více líbí XTB, ale ve finále jsem to udělal tak, že mám momentálně 2 brokery.

Mě štvou poplatky co tam jsou na Degiru, nákupy i prodej v USA 2€, evropa 3,9€ apod, ročně burza 2,5€ a ještě teď ani nejdou kupovat ETF..:-( některé tituly stejně XTB nemá, čili si ho nechám s těmi pozicemi a případně pak úplně zruším..

Jo to naprosto souhlasím. Já jsem si nechal Degiro jenom kvůli Indickému ETF do kterého investuji 😄

Po jakých částkách investujete, že Vás takové poplatky rozhodí? U XTB si dejte pozor na dividendové tituly, které myslím, pořád ještě daní pro české investory dost vysoko...

Zrovna jsem v procesu převodu Patria->XTB. Na webu XTB je “návod” - https://www.xtb.com/cz/help-center/instrumenty-1/prevod-akcii   Vyplníš formulář a pošleš ho na customer support XTB, zbytek by už měli vyřídit oni. Jenom si předem zjisti kolik si který broker účtuje za 1 převedený ISIN, aby tě pak nezaskočilo že to stojí poměrně hodně.

Díky za tip, jsem dohledal jen to, že xtb nic když jdeš k nim a degiro za každý isin k jinému brokerovi 10€ (mimo jiné i když převádíš na jiný účet v degiro tak si účtujou 10€). A oni ti napíší kolik po tobě budou chtít? To platí xtb->Degiru a pak ti to hodí do portfolia jako mínus?

No variantu prodeje a převézt peníze jsem odmítl, to bych tratil na pozicích, ptž takhle bych už nekoupil..to by musela příjít opět nějaká jobovka aby popadalo..

Díky

Kdyz prodas a hned u jineho brokera za stejnou cenu nakoupis tak preci prodelas maximalne poplatek za obchod, ale tvoje portfolio bude mit porad stejnou hodnotu 😉  koupil jsi za 50, dnes prodas za 100 a jinde za 100 nakoupis, tak jsi na tom preci porad stejne. Nemusis preci znovu cekat az bude cena zase 50 😉

Ahoj, úplne nechápem, takže keď mám akcie z napr. 5 firiem, tak za každú zaplatím 10€ a teda dokopy 50€?

Partner

Tenhle dotaz by se perfektně hodil do naší Academy komunity :))

:-) dejte přístup a já otázku klidně zopakuji😂 neuvazovali jste o napriklad 7dni gratis?😇

Partner

Vůbec, to by bylo jako dávat na týden gratis Ferrari 😂 Ale uděláme výjimku, dáme dotaz na homepage aby ho komunita viděla a doufám, že si to členství stejně jednou pořídíš :))