S&P 500 ^GSPC 5,076.2 +0.11%
Tesla TSLA $162.17 +12.09%
Nvidia NVDA $799.67 -2.98%
Amazon AMZN $176.57 -1.65%
Apple AAPL $169.14 +1.34%
Alphabet GOOG $161.06 +0.71%
Microsoft MSFT $409.16 +0.39%
Meta META $494.21 -0.38%

datorie rea și datorie bună

Datorie rea

Cunoaștem o datorie rea atunci când cineva ia un împrumut care nu produce sau economisește bani. De exemplu, un împrumut pentru o vacanță, un telefon mobil sau cineva împrumută bani pentru a cumpăra cadouri de Crăciun pentru familie. Consider că această datorie rea este o problemă și cred că, din păcate, mulți oameni profită de ea.

Datoria bună

Datoria bună poate fi identificată prin faptul că cineva împrumută bani pentru a începe o afacere sau pentru a face o investiție, iar apoi, atunci când persoana respectivă face bani din afacere sau investiție, poate plăti datoria și încă îi rămâne o sumă mare de bani. Sau un credit ipotecar poate fi, de asemenea, considerat o datorie bună. Îmi place destul de mult această datorie și o voi folosi cu siguranță în viitor.

Astfel, cu o datorie bună poți face bani sau cel puțin îi poți economisi, în timp ce cu o datorie rea este invers, deoarece nu faci niciun ban cu o datorie rea. Cu toate acestea, cu siguranță nu spun aici că oamenii ar trebui să împrumute bani și să înceapă să facă bani imediat folosind datoria. Această metodă și împrumutul de bani implică propriile riscuri. Dar o datorie bună poate ajuta uneori și poate fi profitabilă.

Americanii împrumută din ce în ce mai mulți bani pe cardurile de credit și nu arată bine. Mă întreb pentru ce mai împrumută oamenii bani și dacă sunt capabili să plătească datoria.

Acest grafic arată câți bani împrumută americanii în ansamblu pe cardurile de credit din primul trimestru al anului 2010 până în primul trimestru al anului 2023 și puteți vedea că americanii se împrumută din ce în ce mai mult.

Cum vedeți datoriile rele și bune? Ați folosit vreodată o datorie bună și care a fost experiența dvs. cu ea?


Datoria este un servitor bun, dar un stăpân rău. 😉

Concis, dar precis :D

Aceștia cumpără proprietăți imobiliare pe baza unei ipoteci sau prin diverse modalități de a se juca cu acea datorie bună, reevaluează prețul proprietății și "scot" mai mulți bani. Din fericire, eu nu am avut niciodată datorii proaste și încă mă nedumerește de ce oamenii din jurul meu se împrumută pentru un televizor nou cu o dobândă complet nerezonabilă :( Aș putea totuși să înțeleg asta pentru un curs de limbi străine sau pentru o experiență care pur și simplu este eficient din punct de vedere al timpului să o realizezi imediat, dar pentru lucruri de care nu ai cu adevărat nevoie 🤔

Voi adăuga că, de exemplu, Cetelem este o companie de-a dreptul huliganică, astfel prietena mea a primit o notificare și a spus că plătește înapoi, dar nu a citit bine contractul, unde scria să plătească înapoi în 4 rate pe lună și fiecare sumă era diferită, iar ea a trimis-o în întregime ca una singură și deja o amendă. Păi da, a împrumutat 20000 fără dobândă, o să o ia pe tâmpeniile oamenilor.

Pe de altă parte, cel puțin prietena mea va fi mai deșteaptă data viitoare și nu va împrumuta dacă nu are nevoie. 🙂 Oamenii trebuie doar să se ardă pe ceva ca să le deschidă ochii, este doar o chestiune de câte ori se ard și ce fel de persoană își va deschide ochii. Cred că toată lumea s-a ars cu ceva, fie că a cumpărat o acțiune proastă, fie că a fost înșelată... 🤷‍♂️🙂 Eu am pierdut o mulțime de bani în cripto și chiar înainte de asta în tranzacționare, unde am încălcat vreo 3 reguli majore. 😁 Cred că să te arzi pe ceva este cea mai bună școală pentru că data viitoare vei fi al naibii de atent...

Minunat, ai o atitudine grozavă și în viitor chi o va folosi și pentru o ipotecă.

Mulțumesc și vă recomand;) prostia încă mai urcă

Vedem din ce în ce mai multe astfel de datorii neperformante. Este trist.

Văd, de asemenea, din ce în ce mai multe datorii neperformante și aveți dreptate, este trist.

Și apoi se întâmplă ceva ca în The Big Short, nu? :D

Comentariul dumneavoastră este adecvat în acest moment. Și tocmai de aceea am cumpărat doar un apartament mic, pe care îl pot finanța fără probleme, îmi iese mult mai ieftin decât o chirie.

Este ideal pentru tine, dar, din păcate, eu trebuie să am chirie deocamdată, dar sper că nu pentru mult timp. 🙂

Nu cunosc filmul, dar arată bine. Mulțumesc pentru pont

Nu așa 😂 glumești Katherine 🙈 ca în cel mai cunoscut dintre filmele mai vechi prin schimburile 😁 pariu pe incertitudine sau The big short... Un film care trebuie văzut neapărat... 😁 😁

Sper din tot sufletul să nu se întâmple așa ceva :D

Am un credit ipotecar, iar după ce îl voi plăti, voi lua altul. Imobiliarele sunt o investiție bună.

Sunt cu siguranță de acord.

În plus, acesta este standardul nostru tipic ceh, noi, cehii, suntem investitori imobiliari.

Dar ce se întâmplă dacă populația scade și nu mai există atât de mult interes pentru imobiliare...

Așa este, cehii sunt foarte mari investitori imobiliari :D

Grozav, și eu intenționez să iau un credit ipotecar în viitor. În rest, sunt de acord că imobiliarele sunt o investiție bună.