S&P 500 ^GSPC 5,010.6 +0.87%
Nvidia NVDA $795.18 +4.35%
Tesla TSLA $142.05 -3.40%
Amazon AMZN $177.23 +1.49%
Alphabet GOOG $157.95 +1.43%
Apple AAPL $165.84 +0.51%
Microsoft MSFT $400.96 +0.46%
Meta META $481.73 +0.14%

Eu le combin pe amândouă. 😊

Cum puteți distinge dacă un titlu este un titlu de valoare sau un titlu de creștere? Pentru că, de exemplu, în cazul Apple, nu știu unde să o clasific :)

Este foarte complicat și fiecare o vede diferit. M-am gândit mult timp dacă voi marca aapl pe acest statut ce acțiune de valoare. Eu o notez după creșterea prețului acțiunilor, după fundamente, după cât timp este compania pe piață, dacă plătește sau nu dividende, etc...

E complicat :D

Bine, am înțeles... ne simțim la fel :-D

Linia este subțire. Eu aș vedea Apple mai degrabă ca pe o companie în creștere. Oricum, eu cumpăr doar cele care par subevaluate. Aș prefera să evit orice acțiuni de creștere care probabil vor avea o performanță similară cu cea a indicelui.

Minunat, semănăm foarte mult. Altfel, aceasta este întrebarea pe care mi-am pus-o și eu, dacă $AAPL+0.5% este un titlu de valoare sau un titlu de creștere, iar eu am ezitat mult timp să etichetez aapl ca fiind un titlu de valoare în statutul său.

Nu am încă un stil stabilit, îmi construiesc portofoliul și opinia mea este că trebuie să o fac timp de ani de zile, așa că am o valoare, care este $AAPL+0.5% și vreau să o am pentru mulți ani, așa că voi reinvesti treptat. Dar apoi mă uit și la acțiuni cu dividende sau încerc să le găsesc și pe cele de creștere care poate știu că trebuie să fac un venit, poate le vând într-un an cu un venit și apoi le pun în valoare, am 31 de titluri acum, dar doar pentru a spera să fac niște bani și treptat vreau să le reduc la aproximativ 20 și să le păstrez ani de zile.

Grozav, de asemenea, intenționez să dețin majoritatea acțiunilor timp de mai mulți ani sau zeci de ani.

Da, probabil că acesta ar trebui să fie obiectivul principal al fiecărui investitor, dar nu mi-e teamă să am chiar și doar câteva, eu le numesc "sezoniere", chiar dacă apoi, cu mai mult capital, va trebui să recunosc, deoarece voi încălca termenul de 3 ani. Cum ar fi companiile solare, cum ar fi $ENPH+3.8% știu că o am doar pentru câștiguri, sau compania aeriană, sau poate $ABNB+1.0%, unde nu cred că au profituri mai mari în timpul verii decât în timpul iernii, așa că o am pentru speculații și sper că pentru câștiguri. 😁