S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Plug Power, jucătorul invizibil în cursa pentru energie verde?

$PLUG-5.2% va împrumuta până la 1,5 miliarde de dolari pentru a finanța construcția unei centrale electrice pe bază de hidrogen. De asemenea, compania se extinde rapid în Europa, având în plan să investească 6 miliarde de dolari în trei centrale pe bază de hidrogen în largul coastelor finlandeze.

Compania, ale cărei cifre detaliate pot fi găsite aici, pe Bulios, dând click aici, a ieșit astăzi cu un raport despre planurile sale, un rezumat care se găsește și în secțiunea Flash News. 😊

$PLUG-5.2% este un furnizor de tehnologii de energie alternativă axat pe proiectarea, dezvoltarea, comercializarea și fabricarea de sisteme de pile de combustie cu hidrogen. Produsele sunt utilizate pe piețele de energie industrială și staționară. Săptămâna trecută, a raportat rezultate pentru trimestrul care au fost în continuare mai puțin ideale, iar prețul acțiunilor a scăzut și mai mult ca urmare. Marjele lor brute nu sunt încă pozitive, dar se așteaptă ca acest lucru să se schimbe până la sfârșitul anului.

PLUG
$2.57 -$0.14 -5.17%
1 Day
-0.05%
5 Days
+26.02%
1 Month
-4.74%
6 Months
-51.39%
YTD
-12.42%
1 Year
-70%
5 Years
+104.06%
Max.
-97.49%

Plug Power plănuiește să împrumute până la 1,5 miliarde de dolari în următoarele 18 luni, în timp ce producătorul din Latham se concentrează pe extinderea rețelei sale de centrale pe bază de hidrogen. Directorul general Andy Marsh a confirmat săptămâna aceasta că se află în negocieri în faza finală pentru a finanța proiectul de 1 miliard de dolari prin intermediul programului de împrumuturi al Departamentului de Energie al SUA. "Avem o foaie de termene", a declarat Marsh analiștilor în timpul apelului privind câștigurile din al doilea trimestru al $PLUG-5.2%. "Și lucrăm la procesele finale pentru a obține aprobarea acestei structuri".

Executivii sunt în discuții cu "bănci mari" și cu alții despre opțiunile de finanțare care ar putea include orice, de la obligațiuni corporative la credite fiscale pentru investiții. Compania a subliniat în timpul apelului pentru câștiguri și într-o scrisoare adresată acționarilor că strategia sa de strângere de capital se concentrează pe acțiuni care nu diluează valoarea acțiunilor sale.

Investim într-un ritm de aproximativ 1 miliard de dolari pe an pentru a construi centrale electrice "verzi cu hidrogen" alimentate cu energie hidroelectrică, turbine eoliene și alte surse care nu emit emisii de carbon pentru a ajuta clienții industriali să reducă emisiile în timpul operațiunilor. totul, de la fabrici de îngrășăminte și produse chimice la stivuitoare și centre de date.

$PLUG-5.2% se extinde rapid în Europa, incluzând un plan de investiții de 6 miliarde de dolari pentru a construi trei centrale electrice pe bază de hidrogen în largul coastei finlandeze în următorii trei ani. În SUA, Plug construiește fabrici în Georgia, Louisiana, Texas și New York, cu planuri de extindere a unei fabrici existente în Tennessee. Proiectele progresează, dar au existat unele întârzieri, deoarece proiectele unice de inginerie și achiziții au necesitat mai mult timp decât se așteptau pentru a fi finalizate, ceea ce, potrivit conducerii, le va permite să îndrepte finanțarea.

Toate acestea au loc în condițiile în care compania depune eforturi pentru a reduce costurile de producție și pentru a extinde capacitatea de producție, încercând în același timp să obțină profitabilitate. "Navigarea în procesul de extindere a activității noastre prezintă propriul set de provocări", a declarat Marsh analiștilor. "Una dintre ele a fost problema marjei noastre brute".

Plug a înregistrat un venit record de 260 de milioane de dolari în al doilea trimestru, o creștere de 72% față de aceeași perioadă de trei luni a anului trecut. Compania a înregistrat, de asemenea, o pierdere netă de 236 milioane de dolari pentru acest trimestru. Conducerea continuă să se aștepte ca Plug să înregistreze o creștere de aproximativ 70% a veniturilor în 2023, întrucât vânzările ar urma să se situeze undeva între 1,2 și 1,4 miliarde de dolari. Până la finalul anului, se așteaptă ca marjele brute să fie pozitive!

"Călătoria de gestionare a construcției de fabrici de hidrogen, de extindere a capacității de producție, de dezvoltare a clienților și de introducere simultană a unei serii de produse noi a fost, fără îndoială, o provocare", a declarat Marsh. "Cu toate acestea, credem cu tărie că eforturile investite în aceste întreprinderi vor aduce beneficii semnificative pentru toți cei implicați în succesul Plug."

Am inclus această companie în portofoliul meu săptămâna trecută, deocamdată doar pentru un volum mai mic, dar voi continua să o urmăresc și îmi place acest model de afaceri. Chiar dacă ar trebui ca întreaga lume să se unească pentru a vâna energie verde și o mai bună considerație pentru planetă în general, ceea ce în anumite cantități pe Pământ nu vedem încă, dar mă bucur pentru companiile care se străduiesc să dezvolte și să meargă după modele de afaceri similare. 🍀

Și cum vedeți voi, investitorii, această industrie? 😊


Minunat, mulțumesc mult pentru pont. Văd un mare potențial în acest sens și, când văd situația și modul în care majoritatea țărilor încearcă să se concentreze pe această energie, potențialul există. Așa că voi analiza această companie și când mă voi întoarce din Munții Uriași voi face o analiză și voi calcula valoarea intrinsecă a acțiunii.

Mulțumesc foarte mult pentru feedback și nimic nu va dispărea, veți obține un preț poate chiar mai bun, pentru că mi se pare că, din nou, după vara anului 2022, toate piețele vor scădea. Și mie îmi place modelul lor, de aceea i-am menționat aici și o să vezi. Bucurați-vă de vară cu siguranță, chiar dacă mă enervează uneori, dar și eu am zile în care nu am timp nici măcar să mă uit la bursă sau la știri sau la Bulios într-o zi și trăiesc afară, dar e nevoie de timp, nu poți să stai la pc. 😊

Așa este, nu poți sta tot timpul în fața unui computer. Azi plec acasă pentru o zi😅, așa că voi încerca să fac cât mai multe lucruri. Cu toate acestea, îmi iau pc-ul în următoarea vacanță, așa că voi posta în sfârșit statusuri și comentarii ceva mai regulat😁.

Văd cu siguranță potențialul acestui lucru, eu însumi investesc în Meyer Burger, o companie care produce panouri solare cu un impact minim asupra mediului. Plug Power este o companie foarte interesantă pentru mine și mă voi gândi să o cumpăr, am urmărit compania încă din timpul administrației Biden, când prețul acțiunilor a luat avânt. Acum a scăzut foarte bine, iar veniturile lor au crescut vertiginos.

Jj am vorbit despre acel Meyer Burger de câteva ori și, de asemenea, o alegere bună, din păcate, brokerul unde sunt eu nu le oferă. Așa că poate că această companie va compensa. 😊

Coboară bine acum, mă voi gândi să cumpăr după rezultatele de joi. Vă voi ține la curent.

Da, faptul că Amazon este unul dintre clienții lor și că vede mult potențial este foarte pozitiv. 👍

Îmi plac fișele, sunt pe lista mea de urmărire. Au dezvoltat o platformă integrată pe verticală, GenKey, care oferă clienților o soluție completă, de la aprovizionarea cu hidrogen până la servicii pentru pilele de combustie, și au o clientelă bogată. Au parteneriate strategice cu companii precum Amazon, Walmart și BMW. Pentru mine, cel puțin o companie de urmărit, dacă cifrele nu sunt deja impresionante pentru investitori.

De acord, serviciul complet este mare, așa cum scrieți, în cazul în care de la producție la livrarea finală, instalarea de celule lor și, de asemenea, clientela este minunat! 👍 Acum construcția centralelor, da, va fi o investiție mare, dar cred și eu într-un randament rapid. Cifrele nu sunt ideale, dar acest lucru s-ar putea schimba treptat. Super, mă bucur că nu sunt singurul care vede asta. 😊

Văd acest sector ca pe o oportunitate pentru investitori, dar nu am Plug în portofoliul meu, însă, din ceea ce am văzut din ultimele rezultate, acestea încep să se reflecte bine. Creșterea vânzărilor de la un an la altul? Uau!

În orice caz, aceasta ar putea fi una dintre direcțiile bune în industria energetică, iar cifrele lor de la an la an, în ceea ce privește, știți, creșterea veniturilor, au fost fabuloase. 😊