S&P 500 ^GSPC 5,087.55 +0.34%
Tesla TSLA $160.83 +11.16%
Meta META $505.88 +1.97%
Microsoft MSFT $412.19 +1.13%
Nvidia NVDA $833.47 +1.12%
Amazon AMZN $180.17 +0.35%
Apple AAPL $167.40 +0.30%
Alphabet GOOG $160.20 +0.18%

Plug Power, a lopakodó játékos a zöld energiáért folytatott versenyben?

A$PLUG-1.5% akár 1,5 milliárd dollárt is felvesz hitelbe egy hidrogénerőmű építésének finanszírozására. Európában is gyorsan terjeszkedik: 6 milliárd dollárt tervez befektetni három hidrogénerőműbe a finn partoknál.

A cég, amelynek részletes számai ide kattintva a Bulioson is megtalálhatók, ma jelent meg egy jelentés a terveiről, amelynek összefoglalója szintén a Flash News rovatban olvasható. 😊

A$PLUG-1.5% egy alternatív energiatechnológiai szolgáltató, amely hidrogén üzemanyagcellás rendszerek tervezésével, fejlesztésével, forgalmazásával és gyártásával foglalkozik. A termékeket az ipari és a helyhez kötött energiapiacon használják. A múlt héten a negyedévre vonatkozó eredményéről számolt be, ami még mindig nem volt ideális, és ennek következtében a részvények árfolyama tovább esett. Bruttó árrésük még mindig nem pozitív, de ez várhatóan az év végére változni fog.

PLUG
$2.55 -$0.04 -1.50%

A Plug Power akár 1,5 milliárd dolláros hitelt is tervez felvenni a következő 18 hónapban, mivel a lathami gyártó a hidrogénüzemek hálózatának bővítésére összpontosít. Andy Marsh vezérigazgató a héten megerősítette, hogy az 1 milliárd dolláros projekt finanszírozásáról az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumának hitelprogramján keresztül folytatott tárgyalások késői fázisában van. "Megvan a megállapodás" - mondta Marsh az elemzőknek a $PLUG-1.5% második negyedéves eredménybeszámolója során. "És most dolgozunk a végső folyamatokon, hogy ezt a struktúrát jóváhagyják."

A vezetők tárgyalásokat folytatnak "nagy bankokkal" és másokkal a finanszírozási lehetőségekről, amelyek a vállalati kötvényektől kezdve a beruházási adóhitelekig mindent tartalmazhatnak. A vállalat az eredménybeszámoló során és a részvényeseknek írt levelében hangsúlyozta, hogy tőkebevonási stratégiája olyan intézkedésekre összpontosít, amelyek nem hígítják a részvények értékét.

Évente körülbelül 1 milliárd dollárt fektetünk be "zöld hidrogén" erőművek építésébe, amelyeket vízerőművek, szélturbinák és más, nem szén-dioxid-kibocsátó források hajtanak, hogy segítsünk az ipari ügyfeleknek csökkenteni a kibocsátásukat a működés során. a műtrágya- és vegyipari üzemektől kezdve a targoncákon át az adatközpontokig mindent.

A$PLUG-1.5% gyorsan terjeszkedik Európában, többek között 6 milliárd dollárt tervez befektetni három hidrogénerőmű építésébe a finn partoknál a következő három évben. Az Egyesült Államokban a Plug üzemeket épít Georgiában, Louisianában, Texasban és New Yorkban, és tervezi egy meglévő üzem bővítését Tennessee-ben. A projektek haladnak, de voltak bizonyos késedelmek, mivel az egyszeri mérnöki és beszerzési projektek a vártnál hosszabb időt vettek igénybe, ami a vezetőség szerint lehetővé teszi számukra a finanszírozás rendezését.

Mindez a vállalat termelési költségeinek csökkentésén és a termelési kapacitás bővítésén dolgozik, miközben a nyereségesség elérésére törekszik. "A vállalkozásunk méretnövelési folyamatában való navigálás sajátos kihívásokat jelent" - mondta Marsh az elemzőknek. "Az egyik ezek közül a bruttó árrésünkkel kapcsolatos problémák voltak."

A Plug a második negyedévben rekordösszegű, 260 millió dolláros bevételt ért el, ami 72%-os növekedést jelent a tavalyi év azonos három hónapos időszakához képest. A vállalat ugyanakkor 236 millió dolláros nettó veszteséget könyvelt el a negyedévben. A menedzsment továbbra is arra számít, hogy a Plug 2023-ban nagyjából 70%-os bevételnövekedést könyvelhet el, mivel az árbevétel várhatóan valahol 1,2 és 1,4 milliárd dollár között lesz. Az év végére a bruttó árrés várhatóan pozitív lesz!

"A hidrogénüzemek építésének menedzselése, a termelési kapacitás bővítése, az ügyfelek fejlesztése és egyidejűleg számos új termék bevezetése kétségtelenül nagy kihívást jelentett" - mondta Marsh. "Ugyanakkor szilárdan hiszünk abban, hogy az ezekbe a vállalkozásokba fektetett erőfeszítések jelentős előnyökkel járnak majd mindazok számára, akik részt vesznek a Plug sikerében."

A múlt héten felvettem ezt a céget a portfóliómba, egyelőre csak kisebb volumenben, de továbbra is követni fogom őket, és tetszik ez az üzleti modell. Bár az egész világnak össze kellene fognia a zöld energiára és általában a bolygó jobb megbecsülésére vadászni, amit bizonyos mennyiségben a Földön még nem látunk, de szurkolok azoknak a cégeknek, amelyek hasonló üzleti modellek kifejlesztésén és követésén dolgoznak. 🍀

És ti, befektetők hogyan látjátok ezt az iparágat? 😊


No comments yet