S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Barclays a identificat mai multe acțiuni europene care, în opinia sa, ar putea beneficia de un mediu de scădere a inflației.

Dezinflația - încetinirea ratei inflației - este deosebit de dificilă pentru unele companii, deoarece profiturile lor nu cresc în concordanță cu presiunile asupra costurilor.

Inflația în zona euro a scăzut la 5,3% în iulie, de la un vârf de 10,6% în octombrie 2022. În condițiile în care ratele dobânzilor rămân ridicate, se așteaptă ca inflația să scadă și mai mult spre ținta de 2% a Băncii Centrale Europene în lunile următoare.

Banca de investiții a declarat că acțiunile selectate, pe care le-a numit "câștigătoare ale dezinflației", sunt deosebit de bine plasate pentru a performa în contextul actual, cel puțin două dintre acțiunile selectate fiind așteptate să crească cu peste 60% în următoarele 12 luni.

"Acțiunile europene au înregistrat randamente solide în luna iulie, sentimentul în economie îmbunătățindu-se pe fondul așteptărilor privind atingerea unui nivel maxim al inflației și al speranțelor tot mai mari privind o aterizare ușoară", au declarat strategii Barclays, inclusiv Emmanuel Cau, într-o notă de cercetare adresată clienților pe 15 august.


În timp ce Barclays se așteaptă ca creșterea din zona euro să slăbească în a doua jumătate a anului, banca a declarat că profiturile corporative s-au dovedit până acum rezistente. Analiștii băncii au spus că scenariul de aterizare ușoară a devenit acum consensul, ceea ce a determinat mai mulți investitori să investească în acțiuni de valoare.

În rândurile următoare sunt enumerate cele 3 "câștigătoare ale dezinflației" de la Barclays cu cele mai mari câștiguri:

Delivery Hero
Dintre acțiunile evidențiate, Delivery Hero, o companie de livrare de alimente, a avut cel mai mare potențial de creștere. Barclays se așteaptă ca acțiunea să crească cu 64% până la 63 de euro (68,9 dolari) în următoarele 12 luni.

"Delivery Hero, în opinia noastră, are cea mai progresistă viziune dintre toți agregatorii de livrări din UE. Este un spațiu pe care îl considerăm pozitiv, ceea ce se reflectă în evaluarea cazului nostru de investiție", au declarat analiștii Barclays conduși de Andrew Ross într-o notă către clienți din 10 august.

De asemenea, analistul băncii de investiții a adăugat că investitorii ar "saluta" și "ar vedea ca pe un bonus pe deasupra" dacă compania ar vinde sau ar consolida diviziile de pe piețele mai mici pe care operează.

Lloyds Banking Group
Barclays se așteaptă ca acțiunile creditorului britanic Lloyds Banking Group să crească cu 64%, până la 0,70 lire sterline (0,89 dolari), în următoarele 12 luni. Acțiunile listate la bursa britanică sunt de obicei cotate în penny în loc de lire sterline.

Banca de investiții se așteaptă ca mediul de creștere a dobânzilor să fie în beneficiul Lloyds, întrucât creditorul ar trebui să genereze mai multe profituri prin lărgirea marjei nete de dobândă.

"Vedem un vânt de coadă susținut de creșterea ratelor și o rezistență mai mare la ieșirile de lichidități/depozite. Împreună cu scăderea riscurilor de provizionare, ne așteptăm ca profiturile mai mari să ducă la randamente mai mari ale capitalului", au declarat analiștii Barclays conduși de Aman Rakka într-o notă adresată clienților pe 27 iulie.

Acțiunile Lloyds se tranzacționează și în SUA - Lloyds Banking Group plc $LYG+0.4%

Legal & General
Analiștii de la Barclays sunt, de asemenea, optimiști în ceea ce privește sectorul asigurărilor de viață din Marea Britanie și se așteaptă ca acțiunile L&G să crească cu 42% în următoarele 12 luni.

Banca de investiții se așteaptă ca mediul de creștere a ratelor dobânzilor să fie benefic pentru asigurători, deoarece aceștia își pot îndeplini obligațiile pe termen lung cu mai puține cheltuieli de capital inițiale.

"Direcția de deplasare pentru asigurătorii de viață din Marea Britanie este în general pozitivă din perspectivă macroeconomică, dar ritmul este lent", au scris analiștii, conduși de Larissa van Deventer, într-o notă adresată clienților pe 4 august.

"Având în vedere că majoritatea asigurătorilor de viață din Marea Britanie oferă randamente atractive și profiluri de lichidități puternice, ne place L&G pentru spațiul său de creștere".


No comments yet