S&P 500 ^GSPC 5,010.6 +0.87%
Nvidia NVDA $795.18 +4.35%
Tesla TSLA $142.05 -3.40%
Amazon AMZN $177.23 +1.49%
Alphabet GOOG $157.95 +1.43%
Apple AAPL $165.84 +0.51%
Microsoft MSFT $400.96 +0.46%
Meta META $481.73 +0.14%

A Barclays több olyan európai részvényt is azonosított, amelyek véleménye szerint profitálhatnak a csökkenő inflációs környezetből.

A dezinfláció - az infláció lassuló üteme - különösen trükkös egyes vállalatok számára, mivel nyereségük nem nő a költségnyomással összhangban.

Az euróövezetben az infláció a 2022 októberében elért 10,6%-os csúcsról júliusban 5,3%-ra esett vissza. Mivel a kamatlábak továbbra is magasak, az infláció az elkövetkező hónapokban várhatóan tovább csökken az Európai Központi Bank 2%-os célja felé.

A befektetési bank szerint az általa kiválasztott részvények, amelyeket "dezinflációs győzteseknek" nevezett, különösen jó helyzetben vannak ahhoz, hogy a jelenlegi környezetben teljesítsenek, a kiválasztott részvények közül legalább kettő várhatóan több mint 60%-kal fog emelkedni a következő 12 hónapban.

"Az európai részvények júliusban szilárd hozamot értek el, mivel a gazdasággal kapcsolatos hangulat javult az infláció tetőzésével kapcsolatos várakozások és a puha leszállással kapcsolatos növekvő remények közepette" - írták a Barclays stratégái, köztük Emmanuel Cau, egy augusztus 15-i, ügyfeleknek szóló kutatási jegyzetben.


Bár a Barclays arra számít, hogy az eurózóna növekedése az év második felében gyengülni fog, a bank szerint a vállalati profitok eddig rugalmasnak bizonyultak. A bank elemzői szerint a puha leszállás forgatókönyve mostanra konszenzussá vált, ami több befektetőt arra késztet, hogy értékpapírokba fektessenek.

Az alábbi sorokban a Barclays 3 "dezinflációs győztesét" sorolja fel a legnagyobb nyereséggel:

Delivery Hero
A kiemelt részvények közül a Delivery Hero ételkiszállító cégnek volt a legnagyobb emelkedési potenciálja. A Barclays várakozásai szerint a részvény 64%-kal 63 euróra (68,9 dollár) emelkedhet a következő 12 hónapban.

"Véleményünk szerint a Delivery Hero rendelkezik a legprogresszívebb jövőképpel az EU-ban működő kiszállítási aggregátorok közül. Ez egy olyan terület, amellyel kapcsolatban pozitívan állunk, ami tükröződik a befektetési helyzetértékelésünkben" - áll a Barclays Andrew Ross által vezetett elemzőinek augusztus 10-i, ügyfeleknek szóló jegyzetében.

A befektetési bank elemzője azt is hozzátette, hogy a befektetők "üdvözölnék" és "bónuszként tekintenének rá", ha a vállalat eladná vagy konszolidálná a kisebb piacokon működő részlegeit.

Lloyds Banking Group
A Barclays arra számít, hogy a brit hitelező, a Lloyds Banking Group részvényei 64%-kal 0,70 GBP-re (0,89 USD) emelkednek a következő 12 hónapban. A brit tőzsdén jegyzett részvényeket általában font helyett pennyben jegyzik.

A befektetési bank arra számít, hogy a magasabb kamatkörnyezet a Lloydsnak kedvez, mivel a hitelezőnek több nyereséget kell termelnie nettó kamatmarzsának szélesítésével.

"Tartós hátszelet látunk az emelkedő kamatokból és a likviditás/betétkiáramlással szembeni nagyobb ellenálló képességből. A csökkenő céltartalékképzési kockázatokkal párosulva arra számítunk, hogy a magasabb nyereség magasabb tőkehozamot eredményez" - írták a Barclays elemzői Aman Rakka vezetésével július 27-i, ügyfeleknek szóló jegyzetükben.

A Lloyds részvényeivel az USA-ban is kereskednek - Lloyds Banking Group plc $LYG+0.4%

Legal & General
A Barclays elemzői szintén bullish a brit életbiztosítási szektorral kapcsolatban, és arra számítanak, hogy az L&G részvényei 42%-kal emelkednek a következő 12 hónapban.

A befektetési bank arra számít, hogy a magasabb kamatkörnyezet előnyös lesz a biztosítók számára, mivel kevesebb kezdeti tőkeköltséggel tudják teljesíteni hosszú távú kötelezettségeiket.

"Az Egyesült Királyság életbiztosítói számára az irány makrogazdasági szempontból általában pozitív, de az ütem lassú" - írták a Larissa van Deventer által vezetett elemzők augusztus 4-én az ügyfeleknek szóló jegyzetükben.

"Tekintettel arra, hogy a legtöbb brit életbiztosító vonzó hozamokat és erős készpénzprofilokat kínál, az L&G-t a növekedési lehetőségei miatt kedveljük".


No comments yet