S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Retailerul danez de bijuterii Pandora a raportat rezultatele din T2 2023. Ebit și vânzările organice au depășit așteptările, iar compania și-a majorat estimările privind vânzările organice. De asemenea, compania a decis să își extindă vânzările de diamante de laborator în SUA, Marea Britanie și Canada.

Rezultatele din 2T

Vânzările organice au crescut cu 5% față de o estimare de 3,06%. Pandora a obținut un Ebitda de 1,69 miliarde DKK față de o estimare de 1,7 miliarde DKK. Marja brută și-a continuat tendința de creștere și a crescut cu 170 de puncte de bază, ajungând la 78,1% de la an la an. Marja EBIT a scăzut cu 190 de puncte de bază față de anul precedent, ajungând la 20,2%, conform așteptărilor companiei. Acest declin reflectă investițiile planificate în creștere.

Venituri pe regiuni

Conform rezultatelor, regiunea SUA a reprezentat cea mai mare parte a vânzărilor companiei, cu 1,83 miliarde DKK. Marea Britanie a ocupat locul al doilea, cu vânzări de 656 milioane DKK. 2.000 DKK. Următoarea a fost Italia, cu 584 milioane DKK. Germania, cu vânzări de 295 milioane USD. 295 USD.

Pandora - Vânzări în funcție de regiune

Perspective crescute pentru vânzările organice

Pandora și-a majorat previziunile privind vânzările organice la un interval cuprins între 2% și 5%, pe baza unei estimări a analiștilor de 3,08%.

Pandora se așteaptă în continuare la o marjă EBIT de 25% în 2023 față de estimarea analiștilor de 25,6%.

Declarația CEO-ului

"Suntem mulțumiți de un alt trimestru solid într-o perioadă de incertitudine macroeconomică. Am demonstrat în mod constant că elementele fundamentale ale strategiei noastre Phoenix oferă rezultate pozitive. Vom continua să executăm inițiativa noastră strategică în 2H și în continuare. Inclusiv extinderea sortimentului nostru de diamante și lansarea în curs a noului nostru concept de magazin, EVOKE 2.0. Cu o performanță solidă, ne așteptăm la încă un an de creștere organică pozitivă a veniturilor", a declarat președintele și directorul executiv al Pandora, Alexander Lacik.

Diamante de laborator

Compania va începe să vândă diamante sintetice în Mexic, Brazilia și Australia în cursul acestui an. Pandora vinde deja diamante de laborator în SUA, Marea Britanie și Canada, cu un preț de până la 4.450 de dolari pentru inele cu diamante de două carate. Compania folosește energie regenerabilă și aur și argint reciclat pentru a produce diamantele, ceea ce reduce semnificativ amprenta de carbon a produsului. Un inel cu diamant de aur de un carat are o amprentă de carbon similară cu cea a unei perechi de blugi.

Recomandările analiștilor

Piral Dadhania, de la RBC Capital Markets, cu o recomandare "subperformantă", spune că Pandora a înregistrat rezultate peste așteptări, cu venituri și marjă brută peste previziuni.

Frederick Wild de la Jefferies, cu o recomandare "hold", spune că Pandora se descurcă surprinzător de bine pe piața complicată din SUA.

Acțiunile Pandora

Acțiunile producătorului de bijuterii Pandora sunt tranzacționate în principal în Danemarca. Acțiunile se tranzacționează, de asemenea, la Frankfurt sub simbolul 3P7. La bursa americană, certificatele de depozit ale Pandora se tranzacționează sub tickerul PANDY, iar un ADR este echivalent cu un sfert de acțiune.


Un brand de lux și bunuri scumpe este o afacere excelentă și nu doar Pandora confirmă acest lucru.

Sunt întru totul de acord, acest lucru este confirmat pentru mine de LVMH, de exemplu, care este una dintre cele mai bune investiții pe termen lung.

Diamantele sintetice... e groaznic! Pierde tot farmecul unui diamant natural... de ce naiba l-ar cumpăra cineva? :-D

Și prețul....

Deci, prețul este absurd în sine... pentru mine un diamant sintetic nu valorează nici măcar un dolar... Pur și simplu nu înțeleg... Prefer să nu am niciunul decât să mă joc cu ceva :)

Nici eu nu sunt un fan al produselor sintetice, dar oamenii adoră să le cumpere.